Economie

Cu cât se vinde un fost punct termic din Bistrița deținut de o persoană fizică

Un fost punct termic din Bistrița, situat în apropiere de noul corp al Spitalului Clinic Județean de Urgență, este scos la vânzare de proprietar, o persoană fizică. Deși aparent în paragină, clădirea care se întinde pe 500 de mp are un preț piperat.

Potrivit anunțului, fostul punct termic situat pe Aleea Merilor din zona Petre Ispirescu are o suprafață de 500 mp. Întrucât se află în vecinătatea noului corp al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, ar fi potrivit pentru cabinete medicale.

Conform proprietarului care susține că deține acte pe această clădire, ea se mai pretează și pentru sală de fitness, de jocuri sau spațiu de joacă pentru copii. Suma solicitată pe site-urile de anunțuri este de 202.000 € (404 €/m²).

În 2016, Primăria Bistrița a câștigat în instanță, după ani întregi de procese, 26 dintre cele 32 de foste puncte termice din oraș.

Fostul primar PSD Ovidiu Crețu intenționa ca, în fostul punct termic de pe str. Gării, să facă un dispecerat operativ al Poliției Locale, în cel de pe str. Nicolae Bălcescu un centru de promovare pentru energie regenerabilă, pe Aleea Trandafirilor un centru multifuncțional pentru activități sociale și centru pentru ONG-uri, iar în cel de pe str. O. Goga un centru de zi pentru persoane vârstnice, obiectiv finalizat și inaugurat. În Ștefan cel Mare a prevăzut sediul administrativ pentru Ocolul Silvic Bistrița, pe str. Cerbului un centru de rugăciune, pe str. Colibiței un centru social cu multiple valențe, iar pe str. Vișinului un bazin de înot școlar. ”E nevoie de obiective sociale, culturale, educaționale, deoarece sunt amplasate în cartiere de blocuri, oamenii au nevoie de astfel de spații în apropierea lor”, a spus Ovidiu Crețu în 2016.

Fostul primar PNL Ioan Turc a avut altă viziune. În 2021, administrația locală pe care a condus-o el a început demolarea mai multor construcții de acest fel pentru realizarea de parcări. Motivarea a fost aceea că, odată cu proiectele de mobilitate urbană, ar fi dispărut peste 3500 de locuri de parcare, inclusiv de la marginea străzilor.

Primele demolări s-au făcut în 2021 când au fost puse la pământ punctele termice de pe străzile Rodnei, Petru Maior și Aleea Spătarului. Alte opt au fost demolate în 2022.

Parcările sunt în construcție.

6 comentarii

  • Pe trandafirilor punctul termic s-a demolat si se construieste un bloc intre blocuri pentru pile in loc sa se construiasca parcare etajata. Probabil nu este nevoie de parcari….

    70
    3
    • Ar fi interesant de știut cine sunt persoanele care au ajutat la ajungerea in stadiul de a se construii bloc in loc de parcare …

      25
      1
  • Multe dintre proiectele care s-au desfășurat, se desfășoară sau sunt propuse pentru viitor nu dau impresia că ar fi in beneficiul comunității ,ci in beneficiul buzunarelor unor birocrați.

    13
    1
    • Locatarii blocului Dalas au cerut oficial Primăriei Bistrița ca în locul Punctul Termic să se facă parcare însă cei din primărie au căzut de cuviință să facă acolo centru de urmărire a populației care va aglomera şi mai mult zona călcând în picioare voința cetățenilor oraşului.
      Ruşine !

      21
      1
  • Nimic nu se face în folosul comunității, totul e afacere la nivel înalt cu firme private nu publice,cetățeanul comunitar are doar obligații,nu și drepturi chiar dacă el plătește impozite,taxe și salarii exorbitante „reprezentaților statului”!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.