Actualitate Recomandări

Câţi dintre primarii care au „păcătuit” trădând dreapta au uşa deschisă la Oltean

Ordonanţa care a legiferat anul trecut migraţia politică a lăsat partidele de dreapta din Bistriţa-Năsăud aproape fără primari, care s-au înregimentat cu zecile la PSD. Copreşedintele PNL, deputatul Ioan Oltean, e dispus să îi ierte pe cei care, precum fiii risipitori, vor să se întoarcă înapoi.

„În politică e valabilă dogma Nu vreau moartea păcătoşilor, ci întoarcerea lor, oricât de mult nu ne-ar plăcea. Recunosc faptul că mie că nu îmi place. Eu sunt un om care nu s-a mişcat de 25 de ani din acelaşi partid. Am susţinut lupta împotriva migraţiei politice, dar, în acelaşi timp, ştiu că uneori nu îţi poţi atinge obiectivul fără să foloeşti această dogmă. Nu sunt adeptul ei, dar sunt utilizatorul ei, dacă vreţi. Am fost şi probabil că voi mai fi”, a mărturisit Ioan Oltean, vineri, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă foştii primari PDL au uşa deschisă la el, Ioan Oltean a răspuns: „O parte dintre ei, da, o parte majoritară, dacă vreţi e binevenită, fiindcă au fost dincolo de primarii PDL, au fost prietenii mei. Între oamenii politici se leagă o relaţie omenească mai puternică decât cea politică şi dincolo de durerea politică, e durerea sufletească pentru faptul că ai pierdut un prieten. Dacă ar fi plecat din convingeri politice, atunci uşa nu ar mai fi deschisă, dar ştim cu toţii din ce considerent au plecat ei. E adevărat că primarul nostru care a rămas la PNL şi se zbate în greutăţi se uită cu jind la vecinul care se joacă cu banii, dar asta e viaţa”.

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud a refuzat să-i nominalizeze pe cei 2-3 primari pentru care va fi „categoric împotriva” întoarcerii lor în partid. „Nu am să le spun nume fiindcă nu se ştie niciodată”, a spus el.

„Trebuie să recunosc un adevăr: primarul în exerciţiu are prima şansă în a câştiga alegerile, dar asta nu înseamnă că va şi câştiga. Sunt primarii pe care sunt conştient că nu îi putem bate, dar şi primari pe care îi purtem învinge şi ne vom axa pe acele localităţi unde avem o şansă în plus faţă de altele. Este foarte important însă un lucru: nu doar funcţiile de primari, ci voturile pe care le putem aduce pentru consiliu. Cu o majoritate serioasă în Consiliul Local, cu o majoritate serioasă în CJ şi în consiiile locale din localităţile mari, cu o politică serioasă îţi poţi impune punctul de vedere. Deci noi ne gândim foarte serios la voturile în ansamblu şi pentru Consiliul Local Bistriţa şi pentru Consiliul Judeţean şi pentru primarii localităţilor”, a declarat Ioan Oltean.

4 comentarii

  • Doamna Cristina Sabău, propun să schimbați numele publicației din TimpOnline în Aventurile lui oltean. Eu înțeleg că olteanu e cel mai bogat bugetar dar să mediatizați atât acest personaj e prea mult!

    • Mai lasa-ne!Pana acum am vazut numai mutre PSD-iste si nu te-ai plans.Mi se pare corect sa aflam si parerile dreptei,in conditiile in care Oltean s-a abtinut in ultima vreme.

  • Ma scuzati, nu ei (Oltean si Dolha) strigau ca se fac jocuri murdare? Sau cand pleci de la PSD la PNL nu se cheama oportunism si tradare? Acum nu se mai murdaresc pe maini? :)))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.