Social

Câți locuitori ai județului Bistrița-Năsăud nu știu scrie și citi

Hand writing

Mai puțin de 1% din populația județului Bistrița-Năsăud nu știe să scrie și să citească. Dintre analfabeți, cei mai mulți sunt bărbați români, urmați de cei de etnie romă și de maghiari.

Conform rezultatelor finale de la Recensământul populației din 2021, publicate de Institutul Național de Statistică (INS), aproape 135.00 de cetățeni români de 14 ani și peste s-au declarat analfabeți. Asta înseamnă că nu știu să scrie și să citească.

În Bistrița-Năsăud s-au declarat analfabeți 1580 de locuitori ai județului, ceea ce reprezintă 0,64% din totalul populației. Dintre aceștia, 952 sunt bărbați (0,78%) și 628 (0,50%) sunt femei.

Majoritatea analfabeților de sex masculin sunt români – 398, urmați de romi – 192 și de maghiari -12.

Dintre femeile analfabete nu au dorit să își declare etnia.

Recensământul populației 2021, realizat în perioada 1 februarie-31 iulie a anului 2022, a reușit să contabilizeze situația la zi a persoanelor care au reședința în România. Cercetarea a costat bugetul de stat aproape 330 de milioane de lei.

Etichete

9 comentarii

 • Mulți analfabeți…dar cine nu are minte… compensează cu mușchi.Un fel de compensare…rar vezi vreun….. păcălici care merge la sală să fie și deștept.Dar mai sunt excepții

  1
  5
 • Cei mai puțini analfabeți sunt în România sunt mongoli !
  În schimb, găgăuzii (și gușații, fonfii și flecarii) sunt chiar și în parlament și guvern.

 • Oare dintre comentacii neasumati de pe acest online cati inteleg ce citesc mai ales cand ataca nejustificat un alt cititor pe diferite situatii.
  Vad ca se burzulesc cei mai multi cand vad orasul spart pe Linia Verde un proiect care nu apartine actualei administratii decat numai executia.

  4
  8
  • Tu ai invatat sa scrii după dictare la notele informative.Așa ca nu are nimeni treabă cu tine.Te intelegem.

   6
   3
 • V, ai zis si tu un mare fassss neadevarat, luat de la adversarii de pe acest online.E simplu sa copiezi dupa altii niste aberatii inventate.

  2
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.