Directorul financiar al companiei Leoni, Carmen Marica, a declarat pentru Timp Online, că firma are planuri de dezvoltare cu tot cu proiecţii financiare până în 2022.
„Anul trecut s-a terminat o extindere pe 9000 de metri pătraţi, o unitate de producţie pe unitatea de afacere BMW. Acum se mai finalizează încă o extindere pe 2200 de metri pătraţi pe unitatea de afacere Mercedes Benz şi sperăm noi, în aprilie-mai, să începem construcţia pe 14.500 de metri pătraţi pe un teren achiziţionat de compania noastră lângă fosta fabrică Mopal. Practic investiţia companiei noastre se va dubla într-un an şi jumătate, ceea ce înseamnă extinderea business-ului datorită proiectelor pe care le aducem şi le dezvoltăm. S-au făcut proiecţii financiare până în 2022, deci se vor asigura locuri de muncă. Noi, anul acesta, dorim să angajăm încă o mie de oameni cel puţin în toate sferele, începând de la muncitori până la persoane înalt calificate şi este o invitaţie pentru toată lumea să vină să muncească în Leoni fiindcă oferim toate condiţiile pentru dezvoltare”, a spus Carmen Marica.
Directorul financiar al Leoni a participat la o dezbatere pe tema noului Cod fiscal şi al noului Cod de procedură fiscală unde a cerut facilităţi pentru investitorii strategogi. „Statul român trebuie să onoreze eforturile marilor companii cu impact pe plan local şi să fie ajutate pentru căefortul financiar şi investiţional este imens”, a mai spus ea.
Leoni a primit aproparea Consiliului Local Bistriţa să înceapă construirea unei hale de producţie şi a unor spaţii comerciale pe strada Tărpiului, în zona fostului Combinat de Prelucrare a Lemnului (CPL). Legislativul local a aprobat Planul Urbanistic Zonal care permite germanilor să se apuce de ridicat hala.
Firma Leoni, cel mai mare angajator din Bistriţa cu peste trei mii şase sute de angajaţi, anunţa în urmă cu un an că îşi extinde capacitatea de producţie. Compania a depus la Agenţia de Protecţie a Mediului Bistriţa-Năsăud o cerere pentru obţinerea unui acord de mediu.
În perioada în care era ministru al Dialogului Social, deputatul PSD Doina Pană anunţa că a avut o întâlnire cu noua conducere a firmei Leoni şi „bazele Leoni în România cresc, iar în Bistriţa vor mai angaja circa o mie de oameni. Asta cred că este ceva extraordinar”, a afirmat, la vremea aceea, Doina Pană.
Leoni se află la Bistriţa din anul 2002. Compania asamblează cablaje pentru Mercedes, BMW şi Rolls Royce.
Este foarte bine ca Leoni se dezvolta prin amplasarea unor capacitati de productie in locul fostului CPL. In primul rand la Leoni se practica o industrie nepoluanta, comparativ cu vechiul CPL. Pe de alta parte noul PUZ care include extinderile de la Leoni ar trebui gandit intr-o viziune mai larga care sa includa sistematizarea intregii zone. Astfel, ar putea fi largita strada Tarpiului la 4 benzi, pe portiunea de la Piata de pe Tarpiului pana la intersectia cu Drumul Cetatii prin desfiintarea gardului de la fostul CPL. Apoi ar putea fi prevazuta si o eventuala prelungire a Strazii Zefirului de la fostul PRODITERM pana in Str. Tarpiului. De asemenea, in zona fostului Proditerm ar putea fi gandit un Campus Universitar pentru extensia Universitatii Tehnice, avand in vedere apropierea de zona industriala, cat si de oras. Cu atat mai mult cu cat acolo mai exista Grupul Scolar Forestier, dar si alte institutii, intre care si Jandarmeria Bistrita.
deci tot sclavi in propria tara pe plantatia altora….ca la ai nostri stapani nu era bine…
angajatii sunt de vina ca nu isi cer drepturile, imi pare rau
Mult succes intregului colectiv cu care am lucrat atatia ani…multa putere de munca pentru cei care se afla la conducerea acestei companii…succes in tot ceea ce faceti! Florin Grec
Daca ar fi o conducere Germana, viitorul ar suna bine… intelegeti ce vreau sa zic?
a fost conducere germana la inceput. a fost bine atunci . dar cind au intrat romanii………