Actualitate Politică

Cazul grădiniţei noi din Runcu Salvei, adus la cunoştinţa ministrului Educaţiei

Senatorul PDL Cristian Florian a adresat o interpelare ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, în legătură cu situaţia grădiniţei din comuna Runcu Salvei. Parlamentarul îi cere ministrului să intervină pentru a rezolva situaţia conflictuală dintre conducerea şcolii, Primăria Runcu Salvei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru ca preşcolarii să se poată bucura de investiţia făcută.

Iată interpelarea făcută de senatorul Cristian Florian:

„Domnule ministru,

În comuna Runcu Salvei din judeţul Bistriţa-Năsăud există în prezent, o situaţie conflictuală între Primaria Runcu Salvei,  Consiliul Local Runcu Salvei şi conducerea Şcolii Generale Runcu Salvei, situaţie care a generat  grave  probleme şi deficienţe de colaborare.

Grădiniţa Runcu Salvei a fost construită pe fonduri europene prin măsura 322 şi beneficiază astfel,  de un sediu ultramodern şi funcţional, dotat la standarde europene, fiind probabil cea mai modern utilată grădiniţă din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Directorul şcolii Runcu Salvei,  ordonator terţiar de credite refuză să semneze contractul de comodat cu primăria comunei, pentru a primi acest sediu în folosinţă şi îi obligă pe copii şi pe cadrele didactice să îşi desfăşoare activitatea într-o magazie insalubră, neîncăpătoare pentru numărul de preşcolari şi total improprie pentru a putea fi folosită.

Cadrele didactice, împreună cu părinţii preşcolarilor se opun folosirii acelei magazii pe post de grădiniţă şi de aceea sunt frecvent ameninţaţi de directorul şcolii şi supuşi la diverse presiuni.

Astfel, iată ca ne confruntăm în România zilelor noastre cu o situaţie fără precedent în care copiii dintr-o comună învăţa într-un spatiu impropriu acestei activitati, deşi există o locaţie nouă  şi modernă, datorită exclusiv unui război al orgoliilor.

Inspectoratul Şcolar refuză să intervină în rezolvarea  acestei situaţii şi deşi au fost formulate mai multe adrese de către Primăria şi Consiliul Local Runcu Salvei, către conducerea Inspectoratului Judeţean Bistriţa-Năsăud, nu li s-a dat curs şi nu a fost formulat un răspuns oficial pe această temă.

Pe cale de consecinţă, vă rog domnule ministru să preluaţi această problemă în atenţia dumneavoastră pentru ca această situaţie dificilă să fie soluţionată şi copiii preşcolari din Runcu Salvei să poată merge firesc la grădiniţă intr-o cladire nouă, construită de administraţia comunei pentru ei, şi a cărei inaugurare a stârnit în rândul copiilor şi părinţilor o mare bucurie şi asteptare de mai bine.

Solicit răspuns scris.

Cu aleasă  consideraţie, senator Daniel Cristian Florian”          

4 comentarii

  • problema nu se rezolva atit timp cat Man este director si este sprijinit de conducerea ISJ-lui nu pentru performanta ,ci politic , este o bataie de joc la scoala din Runcu Salvei, pacat de copii.

  • Miai Muresan spunea ca sunt conditi bune si in magazie sa invete copii si gradinita sa stea goala oare acest individ este normal ,eu cred ca nu .

    • ma sinteti citiva raiosi acolo si faceti pe nebuni,uitativa cat sa zbatut primarul PAVELEA un adevarat om pentru comunitate,dl director si sotia poate exemplifica la ei in comuna de origie ce conditii precare sint.. sa va ajute zeul naturii….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.