Actualitate Recomandări

Ce a decis Curtea de Apel Cluj în procesul pentru Stadionul ”Jean Pădureanu”

DCIM105GOPROG0028705.

Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat în procesul intentat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin CSM Bistriţa pentru dreptul de proprietate asupra Stadionului ”Jean Pădureanu”. În prima instanță, la Tribunalul Bistrița-Năsăud, MTS a pierdut.

În martie 2014, Ministerul Tineretului şi Sportului prin CSM Bistriţa a declanşat o acţiune în instanţă, revendicând proprietatea asupra Stadionului ”Jean Pădureanu” şi a terenurilor adiacente, inclusiv terenul pe care se află acum magazinul Lidl, pârâţi fiind ACF Gloria 1922 Bistriţa, club aflat acum în procedură de lichidare, SC Lidl Discount SRL, SC Comelf SA, AFP Bistriţa, Lidl Imobiliare România MSC, Florian Coşoiu, Dana Valeria Coşoiu, Teodor Florea. Tribunalul Bistrița-Năsăud a respins cererea și stadionul a rămas în proprietatea ACF Gloria, însă MTS prin CSM Bistrița a făcut apel la Curtea de Apel Cluj.

Decizia Curții de Apel Cluj: ”Respinge ca inadmisibil apelul declarat de apelantul Ministerul Tineretului şi Sportului, împotriva Sentinţei civile nr. 2017/F/02.12.2014 a Tribunalului Bistriţa-Năsăud, pronunţată în dosar civil nr. 570/112/2014. Admite apelul incident formulat de intimaţii Coşoiu Florian Toma, Coşoiu Dana Valeria şi Florea Teodor, în contra Sentinţei civile nr. 2017/F/02.12.2014 a Tribunalului Bistriţa-Năsăud, pronunţată în dosar civil nr. 570/112/2014, pe care o schimbă în parte, după cum urmează: Admite excepţiile: lipsei calităţii procesuale active a reclamantului Clubul Sportiv Municipal Bistriţa în promovarea acţiunii în revendicare, atât în nume propriu, cât şi în numele Ministerului Tineretului şi Sportului, respectiv, în numele Statului Rămân prin Ministerul Tineretului şi Sportului; lipsei calităţii procesuale active a Ministerului Tineretului şi Sportului; lipsei calităţii procesuale active a Statului Român; lipsei calităţii de reprezentant al Clubului Sportiv Municipal Bistriţa, pentru Ministerul Tineretului şi Sportului, respectiv, pentru Statul Român prin Ministerul Tineretului şi Sportului. Respinge în întregime cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Clubul Sportiv Municipal Bistriţa, în contradictoriu cu pârâţii Coşoiu Florian Toma, Coşoiu Dana Valeria şi Florea Teodor, având ca obiect revendicare, ca fiind formulată de o persoană lipsită de calitate procesuală activă. Respinge în întregime extinderea şi precizarea cererii (de chemare în judecată) formulată de Ministerul Tineretului şi Sportului, atât în nume propriu, cât şi prin Clubul Sportiv Municipal Bistriţa, ca fiind promovată de o persoană care nu are calitatea de reclamant în cauză. Obligă pe Ministerul Tineretului şi Sportului şi pe Clubul Sportiv Municipal Bistriţa să le plătească pârâţilor cheltuieli de judecată în apel, după cum urmează: suma de 4.430 lei pentru Coşoiu Florian Toma, Coşoiu Dana Valeria şi suma de 4.441 lei pentru Florea Teodor. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare, care se depune la Curtea de Apel Cluj. Dată şi pronunţată în şedinţa publică din data de 11 noiembrie 2015”. 

Așadar, stadionul rămâne, cel puțin deocamdată, rămâne în proprietatea ACF Gloria 1922 Bistrița.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a declarat în mai multe rânduri că atunci când cineva va dori să vândă Stadionul ”Jean Pădureanu”, ”ceea ce înseamnă că îl are”, municipalitatea este interesată să-l cumpere şi să-l folosească pentru fotbalul local.

În 2013 ACF Gloria 1922 Bistriţa, atunci în insolvenţă, după care a intrat în faliment și a fost dezafiliată de FRF, făcea public planul de reorganizare, în care era prevăzută vânzarea unei mari părţi din patrimoniul asociaţiei către Primărie, valoarea de piaţă a activelor imobilizate fiind estimată atunci la 15 milioane de lei. Punctul principal din planul de reorganizare, vânzarea stadionului către Primărie, nu s-a realizat. ”Practic nu putem cumpăra stadionul. Este exclus până când fie asociaţia, fie ministerul nu vor obţine o hotărâre definitivă şi irevocabilă  a unei instanţe care să spună cui aparţine stadionul”, spunea atunci primarul Bistriței.

1 comentariu

  • Daca este interesata administratia ca si de LACUL de AGREMENT va fi fix – pix. Primaria a mai pierdut o opurtunitate atunci cand Hidroelectrica a vandut acest MHC cu teren cu tot unui privat. Nu-i cap si cu asta BASTA. …..la edili , fireste !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.