Politică Social

Ce a pierdut şi ce a câştigat PDL Bistriţa-Năsăud în 2011!

Anul pe care ne pregătim să îl încheiem a fost cu bune şi cu rele şi pentru PDL, partidul aflat la guvernare. Cu bune fiindcă liderul judeţean, Ioan Oltean, a mai făcut un pas în cariera sa politică şi a ajuns secretar general al partidului, şi cu rele din cauza scandalului în care a fost implicat Ioan Nelu Botiş în calitate de ministru al Muncii.

PDL Bistriţa-Năsăud a încheiat anul trecut în glorie, Ioan Oltean lăudând prestaţia fostului ministru al Muncii, Ioan Botiş, care părea să facă cinste organizaţiei Bistriţa-Năsăud a PDL. Ioan Oltean spunea atunci că toţi politicienii din Bistriţa-Năsăud care îl criticau la vremea aceea pe ministrul Muncii, Ioan Botiş, erau „oameni mici la gândire” care nu o să ajungă niciodată să ocupe un fotoliu ministerial, Botiş fiind „mai bun decât toţi la un loc”.

„Am văzut săptămâna aceasta comentarii multe din partea unor lideri care nu o să ajungă niciodată acolo unde a ajuns Ioan Botiş. Pot să latre şi în stânga şi în dreapta. Nu o să pupe un minister niciodată. Întotdeauna oamenii mici la gândire îi critică pe cei care reuşesc în viaţă şi care sunt mai buni, iar Ioan Botiş este mai bun decât toţi la un loc. Este al doilea ministru pe care îl are judeţul în istoria lui şi tot din partea PDL. PSD şi PNL (filialele din Bistriţa-Năsăud –n.r) nu au avut şi nici nu vor avea miniştri în vecii vecinlor amin”, a spus Ioan Oltean, primul bistriţean care a deţinut un portofoliu ministerial, el fiind ministru al Apelor, Pădurilor şi Mediului.

După ce a făcut aceste declaraţii, în octombrie 2010, Oltean relua laudele la adresa lui Botiş: „Este un ministru foarte serios, preocupat să îmbunătăţească activitatea la nivelul Ministerului Muncii, preocupat de un dialog social excelent cu liderii de sindicat. Vă rog să mă credeţi că sunt mulţi lideri de sindicat care apreciază noua gândire la nivel Ministerului Muncii. Botiş este unul dintre cei mai buni miniştri din actuala formulă guvernamentală. Dacă el continuă aşa nu se va pune problema înlocuirii lui. Face exact ceea ce trebuie. Botiş munceşte şi nu vorbeşte”.

În februarie 2011, acelaşi Ioan Oltean spunea despre protejatul său: „Ministrul Botiş este unul dintre cei mai buni miniştri. Ce-aţi vrea? Când iei măsuri nepopulare să te pupe poporul pe obraz? O să ajungă vremea, vom trăi şi vom vedea, când Boc, Botiş şi alţii vor fi eroi pentru ceea ce au făcut. Vom ajunge şi acolo. În epoca contemporană. Nu va trece mult timp când poporul o să realizeze că premierul Boc a fost cel care a pus bazele unei Românii moderne şi profund modificată”, a spus Oltean care îl anunţase deja pe Ioan Nelu Botiş candidat la fotoliul de primar al Bistriţei.

Scandalul în care a fost implicat Ioan Nelu Botiş din cauza Asociaţiei „Parteneriat Euroactiv”, beneficiară de fonduri europene date în timpul ministeriatului său şi sursă de venit pentru apropiaţii săi, a făcut ca acesta să demisioneze din funcţia de ministru şi să plece ruşinat din Palatul Victoria.

PDL Bistriţa-Năsăud a mai fost obligat să îndure ruşinea anchetării de către DNA a preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, a vicepreşedintelui Luca Iancu, dar şi a fostului secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ioan Andreica, înlocuit, de altfel, din funcţie de Eugen Curteanu.

Cu toate acestea, Ioan Oltean nu şi-a pierdut din influenţa din el devenind secretar general al partidului, luându-i astfel locul lui Vasile Blaga după o lungă perioadă în care a deţinut doar funcţia de vicepreşedinte.

Dacă pe plan naţional lucrurile par să-i meargă bine lui Ioan Oltean, în schimb, la nivel judeţean, PDL Bistriţa-Năsăud încheie anul 2011 fără să poată anunţa candidaţii la funcţiile de primar al Bistriţei şi preşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud. Nu-i nimic! O va face probabil la anul pe ultima sută de metri aşa cum a procedat, de altfel, la toate alegerile.

 Cristiana Sabău

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.