Vineri se aprobă bugetul Bistriței pe anul în curs și odată cu el calendarul activităților culturale organizate de Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc”, precum și seria de evenimente dedicate tinerilor, organizate și prin intermediul școlilor din oraș.
Nu lipsesc spectacole de Mărțișor, de Ziua Femeii și de Paști, concerte la reinaugurarea Bisericii Evanghelice după restaurare (12-14 mai), Noaptea Albă a Bisericii Evanghelice (foto arhivă), Zilele Bistriței (14-16 iulie), manifestări de Ziua Copilului, Toamna Bistrițeană, evenimente de iarnă și multe altele.
Manifestări culturale organizate de Centrul Cultural Municipal:



Acțiuni organizate prin Direcția de Tineret a Primăriei Bistrița:



Ultimele postari ale lui Timp Online (vezi toate)
- Ionuț Simionca, reales secretar general al PMP: Pensiile speciale sunt un furt și trebuie anulate! - 27 martie 2023
- Start studiului de fezabilitate pentru centura ocolitoare a Bistriței - 27 martie 2023
- Circulație închisă pe anumite tronsoane de pe axa de transport. Cum decurg lucrările - 27 martie 2023
Gretta trotineta
Ar fi bine daca s ar prinde la bugetul pentru cultura o suma pentru achizitionarea unei tehnologii care sa permira angajatilor de la casa de cultura sa opereze cartelele de prezenta de la distanta.Ca se chinuie sa vina dimineata la pontaj,pleaca unde au bietii oameni treaba iar la incheierea programului iar trebuie sa vina sa ponteze .Plus ca se pot pierde cartele ca daca unul nu are chef sa mai vina la incheierea programului trebuie sa i dea cartela altui coleg si acesta va cere spor de stres.Asa se evita deplasarile angajatilor pana la serviciu ,scadz aglomeratia in oras,se rduce poluarea si incalzirea globala.
bob constructorul™
Cred ca mai bine de 70% sunt spectacole de folclor, denumite si redenumite la fiecare spectacol. Aceeasi ciorba reancalzita. Astia nu au auzit si de alte genuri muzicale?
Sa nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu spectacolele folclorice, dar mai exista si alte genuri. Le tot trebuie iubitilor conducatori de oras si judet sa atraga turisti sub diferite forme, dar cu asemenea evenimente si cu asa puneri in valoare de obiective turistice cam greu.
Daca nu se descurca sa caute profesionisti in organizarea de spectacole. Astia stiu sa atraga turisti/ spectatori si intr-un catun uitat de lume. Numai ca astia cer bani si nu dau spaga.
Ati auzit de Gărâna? Cea mai mică comună din România (aproximativ 88 de locuitori) sare cu mult peste 10.000 de locuitori pe timpul Festivalului international de Jazz de la Gărâna. Artiștii acceptă invitația și revin, vară de vară, pentru că s-a creat un cerc al prieteniei și al încrederii între ei și organizatori. In 2022 chitaristul australian Frank Gambale a declarat de pe scenă că a făcut 29 de ore pe drum, pentru a ajunge în Semenic, la Gărâna.
2022, patru zile, doua scene, 27 de concerte, trei proiecții de film și o lansare de album.
Si acesta e doar un exemplu.
Peter
Serbarile Bistritei Medievale???