Actualitate

Ce are de gând Primăria Bistrița după ce fostul spital de pe Bd. Independenței a fost vândut unei firme

În luna aprilie, Consiliul Local și-a dat acordul ca Primăria Bistrița să transmită o ofertă de preț pentru cumpărarea terenului și construcțiilor de pe Bd. Independenței nr. 30, aflate în proprietatea Uniunii Comunelor Grănicerești Năsăudene, în vederea înființării unui campus educațional. În trecut, aici au funcționat unele secții ale Spitalului Județean, clădirile fiind retrocedate, în urma unui proces, Uniunii Comunelor Grănicerești.

Imobilul are zece construcții, având suprafața construită totală la sol de 2.716 mp și suprafața construită desfăşurată totală de 4.427 mp, cu teren aferent în suprafață de 7.870 mp. 

De curând, clădirile și terenul au fost vândute unei societăți comerciale, mai exact către MIS Grup.

”Noi am transmis intenția de a intra în competiția pentru adjudecarea clădirilor și a terenului. Îmi pare rău că reprezentanții Uniunii Comunelor Grănicerești, cunoscută ca perseverentă în proiectele și programele pro școală de-a lungul timpului, au preferat să vândă unei societăți comerciale. Am fost vizitat de reprezentanții acestei societăți, mi-au spus că n-au știut că Primăria dorește să achiziționeze clădirile și terenul. În condițiile în care am făcut mai multe declarații pe această temă, în condițiile în care în buget am prins o sumă ca primă tranșă, e limpede că n-au spus adevărul. În context le-am spus că acea clădire va rămâne exact acolo unde este, că noi mergem mai departe cu proiectul de înscriere a clădiri pe lista clădirilor monument și că va trebui să o restaureze, nu să o dea jos. Păcat că proiecte cu caracter public comunitar sunt zădărnicite prin genul acesta de atitudini”, a declarat primarul Ioan Turc.

El a adăugat: ”Noi am transmis o adresă prin care am specificat cât se poate de clar că intenționăm să cumpărăm clădirile și terenul. Mi-e foarte greu să cred că n-au primit-o sau că nici ei n-au auzit că vrem să facem acolo un campus. Eu am discutat cu domnul Onul (n.r. – președintele UCG), i-am spus: dacă vă doriți cu adevărat ca urmașii grănicerilor, copii din județ, tinerii, să se bucure cu adevărat de această avere intrați într-un parteneriat cu noi sau vindeți căre noi. Nu asta era problema, că prețul urma să fie plătit în patru tranșe, ei spun că din bani vor să dea burse. Păi vor să dea într-un singur an toți banii? Nu, aici e altceva, poate vă dați seama ce. După ce au trecut instituțiile pe la Primărie, poate își dau și ei seama că nu poate fi dărâmată clădirea și făcute blocuri. Exclus!”.

9 comentarii

 • Garantez suta la suta ca cel putin cladirile care flancheaza pe cea centrala vor fi demolate si in locul lor vor aparea cel putin doua blocuri P+ 10. Nu se lasa Mis Grup.Comunicarea nu a fost destul de convingatoare din partea Primariei si omul de legatura nu a tinut cu dintii de strategia orasului. Daca eram angajatul statului faceam pe dracu-n patru, nu dormeam noaptea nu mancam dimineata si toata ziua eram pe capul granicerilor nasaudeni pana obtineam ce doream. Trebuie sa iubesti Bistrita sa doresti cu sufletul nu sa stai sa astepti salariul. PACAT !

  • Mis grupul e firma de casa a vechii administratii. Cretu stie de ce, poate. Cel putin era o oarecare prietenie intre ei, asa se zvoneste.
   Pana una alta are contracte cu primaria pe bani grei, doar ca ceea ce fac arata oribil.
   Asa ca poate in felul asta nu vor mai pupa bani de la primarie.
   Sper sa nu le treaca prin capul lor sec, sa si construiasca blocuri si sa vedem verticalitate din partea primarului.

  • Bălane, Să se facă blocuri cu 10 etaje. Acolo este locul blocurilor în centru orașului.

  • Ha ha ha au mai furat românii un monument păi dacă Uniunea Granicerilor sa înființat în anul 1999 unde să le retrocedeze când au avut timp să construiască o clădire monumentala în timpul Imperiului Austro-Ungar și să o și aducă în starea deplorabilă în care ați adus clădirea istorică DACĂ IN FOAIA DE PROPIETATE ORIGINALĂ NU APARE PROPIETAR UNIUNEA ÎNFIINȚATĂ IN ANUL 1999 E FURT IN DAUNA AVUTULUI OBȘTESC

 • Bai fraiere de n. roman. Ca mine sunt zeci de bistriteni de pe toate dealurile carora le-a fost refuzata eliberarea autorizatiei de pesedistii tai in cele trei mandate ale fostului . Atunci s-au facut vrute si nevriute si tot buboiul plin de puroi de la urbanism si juridic atunci s-a inchegat. De aceea mascatii au tabarat pe Primarie. In ce ma priveste si pe ceilalti, multi foarte multi cu aceasi situatie o sa ni se faca dreptate, iar tu care nu incapi de minew am si eu un loc de vizitat dorsal pt. tine. Asta sa ma exprim elegant frustratule !

 • Necuratule. Dupa mine si colegii mei ramane ceva daca tot m-am implicat si sunt civic activ.
  1. Am salvat de la dezastru Padurea Codrisor
  2. Am salvat de la distrugere totala Parcul Eminescu care in fiecare primavara cu pomii infloriti arata superb si toate onlinurile pun poze sa vada lumea minunatia din Eminescu.
  3. Vom salva de la betonare, mineralizare si Piata Centrala care trebuia si ea distrusa de pesedistii tai pe care-i susti.
  4. Am reusit sa dau de pamant mostenirea tot de la pesedeu a Cadastrului Verde facut ticalos de fosta conducere si primarul IOAN TURC la rugamintea mea la retras. Vine unul nou asa ca lumea cu realitatile din teren/. Nu este vorba de pupincurism cand vezi ca noua administratie ma intelege atat pe mine cat si pe colegi si ne da dreptate si corecteaza lucrurile. In aceste conditii de coparticipare egala, serioasa o sa laud edilii cat vreau eu fara sa iti cer tie si altor postaci vreo aprobare. N.Roman cu politica si relatiile nu le ai, fa dracului curat prin casa lasa tastele ca vorbesti de unul singur.

  • Bălane, vezi ce spui despre
   autogara și vecinul tău de pe Bălcescu doctorul. Că ai să dai niște explicații Bistrițenilor

 • Esti prost de impungi . Ce explicatii am eu de dat care vorbesc in nume propriu conform dreptului din CONSTITUTIE ? Ce explicatii sa dau eu cel care nu sta si nu ocupa nici o functie publica. Esti dus rau cu pluta baiete !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.