Luca Răzoare, şeful Direcţiei de pieţe, târguri şi oboare a Primăriei Bistriţa, cel care ne-a declarat că se află în fruntea unei instituţii care nu cere şi nici nu ia şpagă de la pieţari, indiferent care sunt aceştia, a câştigat, anul trecut un salariu lunar de 2605 lei, în timp ce soţia lui, angajată la Primăria Bistriţa la Direcţia de Servicii Sociale, a avut un salariu lunar de 2061 de lei. Împreună, aşadar, cei doi soţi Răzoare au câştigat 4500 de lei lunar, adică o mie de euro.
Potrivit declaraţiilor de avere, publicate pe site-ul Primăriei Bistriţa, familia Răzoare are o suprafaţă de teren extravilan de 16,5 ari şi cumpărată în 2002, iar alta de teren intravilan, 10 ari, obţinută prin donaţie (nu se spune de la cine) în 2005.
De asemenea, familia Răzoare deţine o casă de o sută de metri pătraţi edificată în 2010 şi are un autoturism marca VW an de fabricaţie 2003. Soţii Răzoare nu au datorii şi nici nu declară că ar avea bani în bănci. În schimb, anul trecut au mai obţinut 2500 de lei de la RAAL Bistriţa unde sunt acţionari şi 300 de lei de la Iproeb unde, de asemenea, au acţiuni.
Reamintim că mai mulţi vânzători de pepeni de pe Calea Moldovei au declarat pentru Timp Online că nu au încotro şi dau bani dacă vor să-şi vândă marfa dintr-un vad bun.
“Vin la Bistriţa de opt ani. Plătesc pentru zece metri pătraţi suma de 900 de lei lunar şi nu mi se asigură nimic, nici apă, nici toaletă, nimic. Azi a venit şi Poliţia Locală să mă amendeze. Am scris acolo, pe procesul verbal, că voi păstra curăţenia când am cele necesare pentru un trai decent, măcar un WC. În plus, dau aceşti bani aşa, aiurea, fără să fiu în vad comercial. Nu sunt protejatul Primăriei Bistriţa. Protejaţii lor stau în faţă! Omul care vrea să cumpere opreşte mai întâi la ei. Când ajunge la mine e sătul. Locurile bune sunt date bişniţarilor din Vrancea. Ei cultivă pe munte, acolo, pepeni (râde, ironic). Pe noi ne bagă în spate în locurile unde nu se vinde. În toată Bistriţa suntem doar trei producători. Restul sunt numai bişniţari, protejaţii lor. În Piaţa Decebal vând pepeni numai bişniţarii! Vă dau cuvântul meu de onoare. Nu putem intra în pieţe că nu avem mii de euro să dăm”, ne-a spus bărbatul care nu a dorit să-şi spună numele de teama unor represalii pe care le-ar putea suferi el şi familia lui.
“La Cluj, de exemplu, suntem anunţaţi printr-o scrisoare că, într-o anumită dată din an, putem merge să licităm pentru locurile din care să vindem pepeni. Acolo se trage la sorţi poziţia, nu se fac şmecherii, ca aici. Anul ăsta a fost 16 iunie, s-a strâns toată lumea şi s-a tras la sorţi. Eu, la Bistriţa, mi-am rezervat locul din ianuarie. Eu m-am mai luat cu ei în gură şi, de cinci ani, tot mă persecută. Ultimul loc care nu se vinde mi-l dau mie ca să nu vând. Şeful Pieţelor, Luca Răzoare, taie şi spânzură peste tot. El e capul”, a spus bărbatul.
Contactat în legătură cu acest subiect, Luca Răzoare a declarat: “Cei care vând pepeni pe Calea Moldovei au toaletă ecologică şi atât. Dacă vor să facă un duş sau să se spele pot veni pe Calea Moldovei sau în Piaţa Decebal. Nu fac ei duş în fiecare zi”.
Întrebat cum sunt repartizate locurile din care pot vinde oamenii, Răzoare a declarat că sunt împărţite locurile de la Kaufland până la staţia de tratare. “”Păi îşi depun cereri şi, în baza cererilor, le dăm un loc sau două sau câte vor ei. Nu se trage la sorţi, taxa e egală, locurile sunt unul lângă altul. Niciunul nu e avantajat faţă de celălalt. Dacă oamenii opresc la primii de la ieşirea în oraş, atunci e norocul lor. Eu ce să zic? (râde). Probabil că în alte oraşe se trage la sorţi poziţia. Noi nu am considerat că e nevoie. Ei îşi respectă locurile şi cam în fiecare an merge unde au mai fost. Nu cred să se fi schimbat. Dacă unii spun că se şpagă, să dovedească lucrul acesta. Eu pot să vă spun că nu a cerut nimeni şi nici nu a luat. Dacă în alte părţi se trage la sorţi, foarte bine. Noi am considerat că, în ordinea solicitării, le putem da locurile. Primul venit, primul servit. Dacă unii vin cu marfa mai repede, eu i-am pus lista cu locurile la dispoziţie. În funcţie de care cum vine se pune pe locul acela. În Piaţa Decebal sunt mai selectaţi, persoanele care vând sunt mai curate, mai civilizate. Alt criteriu nu avem, recunosc”, a declarat şeful pieţelor.
Sursa foto: Facebook
foarte explicit, multumim
Bravo celor de la Timponline! Sau Tampiti online! Ati prins cel mai corupt om din Bistrita! Teren extravilan 16.5 ari si autoturism vw din 2003 toate relativ noi! Are Razoare Luca asta o avere considerabila! Si apropo tanti aia de la care cumpar eu lebenita din piata Decebal si care spunea ca este din Turnu Magurele mi s-a parut mie ca are fata de bisnitara!
Atenţie cu acuzele. Noi nu am spus că cineva e corupt – nu suntem chiar atât de tâmpiţi – am prezentat nişte informaţii publice, dar faptul că vă inflamaţi aşa ne dă de gândit
Cum deranjati cum apar injuraturile, eu sunt curios cand o sa inceapa arestarile si in Bistrita?
ba paul vrei una dupa tartacuta?
tampit esti tu!
auzi la el, cauta-ma sa te trezesc la viata
lasa datele de contact la redactie ca i-mi termin inghetata si vin
am scris in primul comment foarte explicit, si asa e, coruptia mica sau mare tot coruptie
mai informati-va cand scrieti !numai tampenii! zilnic,papucul administratiei pietelor este plin de produse agricole,mai vine la blocul meu sa livreze cuiva marfa.asa ca pe prostanacul ala,pe care il cunosc din liceu,nu- credeti.sa fiu sincer,am fost socat acum multi ani cand a fost numit in functie
De ce te miri Jelly? Nici șeful pieței dinainte n-a avut mai multă pregătire, nu părea mai puțin prostănac. Am auzit însă că ar fi făcut Dreptul (facultatea) și profesează (pot să râd un pic: ha, ha,…..). Nu a mai putut să se ocupe cu lucruri mărunte.
Vreți sa fim mai la obiect, dacă vreți cu adevărat sa schimbam ceva. Dacă nu, vom. Face GARGARA.
Asta ajuta doar la gât. HOTARATI-VA. Comentarii sau rezolvări.
Uau ce ancheta! Sunteti comica domnisoara Cristiana cu astfel de articole. Pe bune
Este părerea dv.
”Pe bune” aveți un subiect mai interesant?