Social

Ce aveți de făcut dacă nu ați primit până acum pubela verde și pubela galbenă

La începutul lunii aprilie s-a încheiat etapa de distribuire a pubelei verzi pentru sticlă și a început distribuirea pubelei galbene destinată fracției plastic-metal, în tot județul Bistrița-Năsăud.

Cetățenii care locuiesc în zonele de case din municipiul Bistrița și localitățile componente, și nu au primit pubela verde, sunt rugați să vină să ridice acești recipienți de colectare de la sediul Supercom SA – str. Drumul Cetății nr. 11.

Programul de ridicare a pubelei verzi de la sediul Supercom se face în intervalul orar 09.00 – 16.00. Pubela verde se va ridica pe baza actului de identitate și a semnăturii olografe în procesul-verbal de predare / primire a pubelei verzi.

Pubela galbenă se distribuie doar gospodăriilor care nu au primit până în prezent acest recipient de colectare plastic și metal.

În municipiul Bistrița, inclusiv localitățile componente, cei care nu au mai primit până acum pubela galbenă trebuie să depună o cerere la sediul operatorului de salubritate Supercom SA – str. Drumul Cetății nr. 11. Pubela galbenă se va ridica de la sediul Supercom în baza actului de identitate și a semnăturii olografe, după verificarea pe loc a cererilor, de luni până vineri, între 09.00 și 16.00.

În orașele Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi și în mediul rural, cetățenii care nu au primit în trecut pubela galbenă trebuie să depună o cerere către primăria de care aparțin, iar în baza acestor solicitări pubelele galbene vor fi trimise către aceste primării pentru a fi distribuite cetățenilor.

Pubelele verzi și galbene au fost achiziționate pe fonduri europene, prin proiectul derulat de Consiliul Județean și ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

3 comentarii

  • Ce face firma asta, ADI Deșeuri? Distribuie tuturor locuitorilor pubele, galbene, verzi, albastre, negre?

    Nu așa se face în străinătate! Se pun count sunete mari în centrul localității, sau lângă terenul de sport, și merge tot satul acolo cu sticlele, plasticii, metalul, cartonul etc.
    Nu îți vine mașina acasă, să facă 200 de goluri de pubele. O face i singură dată, în centrul satului, la Magazinul Sătesc, sau la terenul de fotbal.
    Eventual se pot face două sau trei centre de colectare a deșeurilor, unul în centru, unul “în sus” și unul “în jos” ul satului.

    E foarte scump să colectezi deșeuri în 200 în locatii, în loc de 3 locații.

    7
    2
    • Așa s-a început, cum spui tu Theodor. Cu containere semi-îngropate, unde lumea ducea deșeurile. Dar era situația că 7 persoane colectau selectiv cum trebuie, iar 3 persoane nu respectau nicio regulă și stricau și efortul celorlalți. Dacă lumea ar fi civilizată, ar fi mult mai curat orașul.

      4
      1
    • @Theodor Pe ADI Deseuri ii intereseaza doar sa cumpere pubele de zeci de milioane de Euro ca le iese si lor bine din treaba asta. Apoi le dezafecteaza si cupara altele. Si tot asa cat tine prosteala.
      De containerele semingropate si-au batut joc de la inceput. N-au avut nici o intentie sa livreze serviciul doar sa atribuie contractele si sa isi imparta beneficiile. Cu primarii si partidul rosu in frunte. In loc sa puna semingropatele pentru reciclabile cum zici, in centrul localitatii, langa terenul de sport sau langa primarie, sub ochii primarului si sa tina locul perfect curat ca in occident, le-au pus in bataie de joc la doi kilometri in afara localitatii. Totul in baza unui plan intocmit si supervizat de aceeiasi care conduc judetul din 2012.
      De costuri nu-i intereseaza ca nu platesc ei. Platesc cetatenii. Si ca sa fie tacamul complet, cei din Bistrita platesc in plus pentru cei de pe sate. Ca asa e socialismul asta cu cooperativa ADI de furat si pile,
      Gunoi, gunoi, gunoi, de toate culorile, cu multiple beneficii.

      6
      2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.