Social

Ce dotări are cea mai nouă autospecială de intervenție a jandarmilor bistrițeni

Jandarmeria Bistrița-Năsăud are, de acum, în dotare o autospecială Ssangyong Musso Grand Style cu care va putea interveni în situații de urgență în zone afectate de dezastre sau pericole. Mașina este dotată cu sisteme moderne de avertizare optică și acustică.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, față de dotările standard pe care le au autospeciale aparținând Jandarmeriei, Ssangyong Musso Grand Style are o serie de echipări suplimentare precum:

  • Sistem de remorcare față (troliu);
  • Sistem de avertizare optică și acustică;
  • Echipament de comunicare acustică/ avertizare la distanţă;
  • Panou afişaj cu leduri pentru mesaje variabile;
  • Echipament de observare bazat pe principiul imagisticii termice.

”În cazul intervenției în sprijinul populației este nevoie pe lângă pregătirea teoretică și fizică și de tehnica potrivită, în funcție de zona în care are loc aceasta. Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, Jandarmeria Română a fost dotată cu 51 de autospeciale prin intermediul unui proiect finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, valoarea totală a achiziției ridicându-se la 12,88 de milioane de lei”, se arată într-un comunicat al IJJ Bistrița-Năsăud.

În luna ianuarie a.c., instituția a primit o autospecială pentru acces în zone greu accesibile, un Jeep Wrangler care este folosit de către jandarmii montani pentru intervențiile în zonele greu accesibile ale județului.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS