Actualitate Recomandări

Ce fost ministru din Cabinetul Năstase riscă să piardă titlul de Cetățean de onoare al Bistriței

Consiliul Local Bistrița ar trebui să retragă titlurile de Cetățean de onoare al orașului acordate condamnaților pentru corupție, a spus consilierul PER Teodor Mârza care a anunțat că va iniția un proiect de hotărâre în acest sens pe care îl va depune pentru dezbatere la CL, în atenția sa fiind Miron Mitrea care a făcut chiar închisoare pentru luare de mită.

Miron Mitrea a devenit Cetățean de onoare al orașului Bistrița în anul 2002 când primar al orașului era Vasile Moldovan (PD, ulterior PDL, actual consilier local ALDE).

În acea perioadă, Mitrea era ministrul Lucrărilor Publice, Transporturilor și Locuinței în Guvernul Adrian Năstase, iar administrația locală se ploconea la București să primească bani pentru diverse lucrări.

Printre acestea s-au numărat blocurile ANL de la Viișoara construite de Vasile Coruțiu, apropiat al conducerii PD Bistrița-Năsăud de la acea vreme, pe care Miron Mitrea le-a inaugurat deși acestea nu erau racordate la rețeaua de canalizare a orașului.

Miron Mitrea a fost unul dintre cei mai puternici politicieni de după 1989, dar care a dispărut complet de pe scena publică imediat după eliberarea sa din închisoare, în mai 2016. 

Fostul lider de sindicat, parlamentar şi ministru a ispăşit o condamnare de un an şi trei luni de închisoare pentru luare de mită. Anul acesta, Miron Mitrea a fost, consultantul de campanie al Vioricăi Dăncilă, fostul lider al PSD și candidat la funcția de șef al statului.

Într-un interviu acordat EVZ, Miron Mitrea a recunoscut că, de Viorica Dăncilă, îl leagă o prietenie veche, care transcede politicul, dar, pe de altă parte, a admis că îl „râcâia” să-și bage puțin nasul în politica de care, după ce a ieșit din închisoare, în 2016, a spus că nu mai vrea să audă.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS