Actualitate

Ce gest a făcut preotul Cristian Pomohaci în satul său natal. Toată lumea a rămas impresionată

Peste trei sute de oameni au participat, duminică seara, la un concert de colinde eveniment organizat la Rebrişoara, de primarul comunei, Viorel Clapău, şi de copreşedintele PNL din comună, Vasile Mureşan. Preotul Cristian Pomohaci, cetăţean de onoare al comunei, a uimit, din nou, audienţa.

Localnicilor adunaţi într-un număr mare la Căminul cultural le-au dat vestea bună a Naşterii Domnului Ansamblurile „Flori Dumitrene” şi „Glasuri Ardelene”. De asemenea, în faţa publicului au mai apărut formaţia Floris din Sîngeorz-Băi, precum şi artiştii Bianca şi Nicoleta Pop, Alexandru Rusu, Măria Homei-Costea, Dinu Tănase, Diana German.

Cetăţeanul de onoare al comunei Rebrisoara, preotul Cristian Pomohaci, a interpretat colinde care au mers direct la Pomhacisufletele oamenilor. În final, copleşit de emoţia de a susţine un spectacol în satul natal, preotul a îngenuncheat şi şi-a săruutat mama. Momentul i-a sensibilizat pe oameni care l-au răsplătit cu multe aplauze.

Cristian Pomohaci, preot la Biserica Sfântul Nicolae de la Moşuni, dar şi cântăreţ de muzică populară, a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei Rebrişoara, localitatea sa natală în luna aprilie a acestui an.

Părintele Cristian Pomohaci s-a născut în 1969, în Rebrişoara. A urmat Liceul ”George Coşbuc”, iar apoi a intrat la Facultatea de Turism şi Comerţ Exterior Bucureşti. A urmat şi cursurile Conservatorului, secţia Bizantinologie. În 1991, a participat la Festivalul de Muzică Populară „Maria Tănase” din Craiova. Abia în 1995 Cristian Pomohaci s-a înscris la Facultatea de Teologie, tot în Bucureşti.  Acum este preot paroh în localitatea Moşuni de lângă Târgu Mureş.

Deşi este iubit şi apreciat de public, Pomohaci e totodată o figură controversată. El s-a separat de preoteasă în anul 2004, are peste 30.000 de prieteni pe Facebook. Vinerea el face exorcizări care nu sunt agreate de Episcopia Alba Iulia. Părintele spune însă că ceea ce face el este ortodoxism românesc şi nimic mai mult. “Eu nu sar din dogmele ortodoxe române, nu sar peste cal, nu exagerez în nimic. În afară de faptul că sunt mai lacom şi mai rău decât unul care nu are atât cât am eu. Îl iubesc mai mult pe Dumnezeu, îmi doresc să am mai mult şi să pot da celor din jurul meu”, spune preotul Pomohaci.

Cristian Pomohaci a fost dat în judecată de fiul Valeriei Peter Predescu, care l-a acuzat că i-a ”furat” un cântec mamei sale.

La finalul concertului, primarul comunei Rebrişoara, Viorel Clapău, a spus că, de anul viitor, va relua organizarea evenimentului numit „Primăvara rebrişoreană”, festival care a consacrat în trecut această comună.

Rebrisoara 2 Rebrisoara 3 Rebrisoara 4 Rebrisoara 5

30 comentarii

 • Preotul Pomohaci a încălcat canoanele Bisericii Ortodoxe! Exorcizările se fac foarte, foarte rar în Biserica Ortodoxă, de către duhovnici cu o foarte mare moralitate şi smerenie creştină. Preoţii ortodocşi nu au voie să divorţeze şi nici să trăiască separat de soţie. Domnul Pomohaci să cânte folclor, că este mai bine pentru dânsul, a merge concomitent în două bărci nu prea iese!

  • ce are daca, canta? pe cine oare deranjeaza cata vreme spune ce spune din suflet? Dumnezeu il iubeste de aceea il si ajuta! Stiu doar ca odata ca cantecele dansului strabat pana in colturi indepartate ale lumii inimile milioanelor de romani, care il iubesc si il apreciaza.

 • Comentati fara sa aveti habar de folclor si religie! Cred ca ar fi bine sa va documentati si apoi hau-hau! Oricum de sfintele sarbatori mai mult citit si ruga iune si mai putin alcool! Doamne ajuta!

 • Eu am arătat că domnul Pomohaci, în calitate de preot al Bisericii Ortodoxe Române, încalcă canoanele acestei Biserici. Iar pe de altă parte, un preot este un preot şi nu interpret public de folclor.

  • un preot este preot din momentul cand imbraca haina preoteasca si intra in biserica, pana dezbraca haina preoteasca sfintita si iese din biserica in rest este om ca oricare altul faptul ca ,canta ? foarte bine cine esti tu sa-l judeci pe el, pentru ceea ce el il slaveste pe Dumnezeu ?

 • Eu am arătat că domnul Pomohaci, în calitate de preot al Bisericii Ortodoxe Române, încalcă canoanele acestei Biserici. Iar pe de altă parte, un preot este un preot şi nu interpret public de folclor.

 • Domnule Rares va rog sa vegheati la preotii care incalca dogmele bisericesti facind politica la extrem,vinzidu-si secretele enoriasilor,incasind bani fara noima….si pot continua.A colinda,a cinta bucuriile si tristetea acestui popor nu inseamna decit ca-ti pasa de acest popor.In rest Dumnezeu e cel ce judeca! Amin!

 • Imi place mult cum cinta.Are o voce care te unge pe suflet.Ar trebui lasat in pace ,nu face rau nimanui.Eu ii doresc multa sanatate,sa ne cinte si sa ne incinte incontinuare.

 • Domnule Pomohaci.va admir de cand ati aparut prima data laTv si am gandit ca veti avea o foarte buna evolutie muzicala.Nu pricep de ce se lamenteaza unul si altul ca preotul nu poate canta muzica populara. Sa nu uitam ca din trecut preotii erau cei care se ocupau de educatia si cultura oamenilor de la sate. Si mergeau toti la spectacole si ce frumos era. Acum Cristian Pomphaci nu mai poate.De ce……

 • Preotul cristian pomohaci, are mai multe daruri de la dumnezeu. Eu nu cred ca este vina lui ca preoteasa l-a parasit. A devenit preot prin recunoasterea acestei chemari de catre superiori ai bisericii, iar daca si canta este cred un om extraordinar de bun , cuvintele lui nu ranesc si nu jignesc pe nimeni ci chiar alina. Dumnezeu sa l iubeasca si de acum inainte tot atat de mult.

  • Vedeti e alceva, nu el a parasit ci ea, si drept dovada el respecta canoanele, de a nu se mai recasatori, deci de ce l ar judeca cineva?? sau daca mai nou se poate sa se recasatoreasca preotii, atunci daca el a ales sa nu o faca e alegerea lui, Dumnezeu e cu el si l ajuta.

 • Doamne ajuta.Indiferent ce se spune- despre Parintele Cristian Pomohaci, eu il respect si multumesc Domnului ça mi-a dat ocazia sa-l cunosc.Este si va ramine Parintele apropiat sufletului meu.Doamne ajuta.

  • Doamne ajuta.Indiferent ce se spune- despre Parintele Cristian Pomohaci, eu il respect si multumesc Domnului ça mi-a dat ocazia sa-l cunosc.Este si va ramine Parintele apropiat sufletului meu.Doamne ajuta.

 • Cum se impaca haina preotesca cu scena unor spectacole de muzica populara ?
  Haina preoteasca trebuie sa serveasca doar slujba religioasa, deci in altar si in biserica, nu se imbraca pentru a lalai pe…. scena pentru a face business… !
  Popa asta, aduce derizoriul in sfintele taine ale bisericii ortodoxe ! Nimeni nu are nimic cu el, dar atunci cand este in sutana … trebuie sa respecte canoanele bisericii, deci nu amestecam lucrurile ! Se imbraca pe scena in sutana pentru…reclama ? ; Amai facut-o de oaie cu numarul de circulatie de la masina….BN IISUS…in loc de BN 11 SUS….!
  Poate in viitor vom vedea preoti – artisti, in sutana si la festivaluri tip rock !

 • Imi place foarte mult cum canta Cristian Pomohaci. Melodiile sale nu aduc cu nimic atingere religiei ortodoxe ! Este un om bun, un preot bun, un interpret bun ! DUMNEZEU SA IL OCROTEASCA !

 • Cei care il vorbesc de rau,vorbeste doar invidia.Cantecele au multa invatatura daca stii sa asculti si sa intelegi.Dar ce daca se imbraca cu sutana si canta, merge cumva la intr-un bar sau club deocheat?

 • Parintele Cristian este un om deosebit
  Nu vorbiti pana nu
  L cunoasteti
  Cantecul popular este traditia poporului roman ,ne unge la sufle

 • Dumnezeu iubeste toata lumea ;
  dar, pentru Dumneavoastra , Parinte , IISUS are o slabiciune !
  Doamne , o voce de aur si har divin !!!
  Slavit sa fie Domnul !

 • Dacă vrei sa il cunosti, lasă-ți inima sa il cunoască. Nu se poate sa nu ajungi sa il iubești si sa îți dorești sa mergi acolo de câte ori poți! Dumnezeu sa ii dea sănătate si binecuvântare, sa poată fi alături de noi si noi sa ii putem fi alături!

 • Vad ca toata lumea il lauda pe acest Pomohaci,,dar intrebati-l de unde avut 500.000 euro ,bani cash,sa cumpere in buricul Clujului,3 apartamente,pe care acum le inchiriaza,,ptr curiosi,,verificati,,Calea Motilor 71-73 Cluj-Napoca,,sau agentia_lara@yahoo.com

 • viorica MAI RARES…sunt preoti care incalca mult mar rau canoanele bisericesti….omul acesta face de doua ori bine….da….in daua moduri…cintind ,si slujind lui Dumnezeu.Oamenii il iubesc,ii iubesc harul de preot,aura acestui om e speciala.Numai vazindu-i chipul ai un sentiment de liniste,un sentiment ca ai in fata ta un om bun ,in care poti avea incredere si care te va ajuta la nevoie.Dumnezeu sa ne ajute sa fim buni ca acest om.

 • Cine crede ca-l iubeste pe Iisus cum il iubeste parintele si e capabil sa ofere ceea ce ofera el prin cintec si har divin,acela sa indrazneasca a judeca.Vai voua,cei cu limba razleata!

 • Abia acum a inteles lumea de ce erau atat de multe comentarii pozitive la adresa pedofilului Pomohaci… Voi care il laudati i-ati simtit virtosimea ciocanului si de atunci ati intrat in transa atinsi de duhul Ortodoxismului ! :))))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS