Un grup de firme fondat în urmă cu 25 de ani a cerut Tribunalului Bistrița-Năsăud să-i admită cererea de intrarea în faliment. Se întâmplă la șapte ani după ce patronul a fost desemnat manager de succes la Topul firmelor 2013, așa cum Timp Online a scris AICI.
Fondată în 1994, de Ioan Moldovan (FOTO), compania Agro-Invest deține unul dintre cele mai mari și moderne abatoare de bovine și ovine din România, construit la standarde europene.
Abatorul Agro-Invest se întinde pe o suprafață de 14.700 m², având o capacitate de 200 capete/zi de bovină și 1000 capete/zi de ovină.
La rândul ei, ”Combis” este cea mai mare companie de procesare a cărnii din județul Bisțrita-Năsăud, fiind înființată tot în anul 1994 ca și afacere de familie. În anul 2007 , Combis a trecut printr-un proces de rebranduire și a scos pe piață două branduri: De la Jupanu’ si Bistricior.
Hotelul ”Coroana de Aur” a fost inaugurat la 30 aprilie 1974. În acel an, primul grup de turiști englezi-membri ai Societăţii Transilvania din Londra au fost pionierii ,,turismului draculist”, aceştia sosind la hotelul ,,Coroana de Aur”, primul obiectiv descris în romanul Dracula. Azi hotelul adăposteşte salonul ,,Jonathan Harker”, unic în lume, deschis cu prilejul centenarului celebrului roman de ficţiune ,,Dracula”, acest salon fiind botezat cu numele personajului principal din roman.
Primul termen în proces este programat în 1 noiembrie.
Si multi vor mai intra in faliment,pentru ca efectiv nu pot plati salarii ca la ciumatii rosii de la STAT.Inflatia a explodat,impozitele sunt imense.Acesti nemernici incompetenti care conduc Romania au distrus firmele si angajatii lor!!Au imprumutat tara ca sa dea salarii la nevestele si neamurile lor, care taie frunze la caini.Totul s a scumpit,totul este dat peste cap,ca sa scape de puscarii banditii psdisti.
Prietene,toate tarile traiesc pe datorii,lasa ca o sa vezi curand cum vor fi toti jupuiti de salarii si pensii plus taxe si impzite dublate,o sa vezi atunci ce bine va fi
Falimentul se datoreaza in primul rand salarilor de mizerie ce le dau asazisi nostri patroni. Asa toti oameni competenti pleaca in strainatate unde castiga si de 10 ori mai mult pentru aceeasi munca si au si mai putin stres. Aici la noi au ramas sa lucreze ca sclavi doar cei pe care nu ii ajuta capul si cei ce au credite din banca si au devenit sclavi bancilor. Cu asa oameni normal ca ajungi sa bagi firma in gard. Platiti bine oameni cel putin lafel ca in Germania si o sa aveti oameni de nadejde care va vor scoate firma din colaps.
Salariile sunt de mizerie deoarece 40% merg la stat.
Fa si tu un calcul simplu (daca te duce mintea): din salariul minim pe economie de 2080 angajatul ia în mâna 1300 de lei pentru ca restul de aproape 800 se duc la statul asta corupt si care colcaie de putori taietoare de frunze la câini.
Si care unele dintre ele mai beneficiaza si de pensii speciale, pentru ca „speciali” au fost toata viata – au trait pe spatele altora.
Acuma întelegeti de ce în tara asta a aparut comunismul acum 80 de ani, nu?
Lui Daniel: E corect ce afirmati, dar cu o mare rezerva ca banii inprumutati sa nu fie folositi pentru consum e o sinucidere totala. Ori ce tara, care mai si gandeste cand inprumuta, o face pentru finalizarea unor investitii si in acest caz banii se intorc in timp.
Pācat! Lucrează acolo, la abator, oameni din satele învecinate: Șieu Cristur, Măgheruș, Șintereag, Sfântu, Coasta, Șirioara etc.
Plus cei de la magazinele de desfacere, administrație, șoferi etc.
Îmi pare rău să aud că dă faliment!
Un lucru este cert – criza economică a început în Europa: Germania, Suedia, Italia, Marea Britanie înregistrează scăderi ușoare ale BNP. Situația se va agrava în 2020. Cel mai probabil ne vom fla în mijlocul unei recesiuni după alegerile prezidențiale din USA (NOIEMBRIE 2020).
Rimânia și msi ales BISTRIȚA va fi afectată și ea. Firmele din Zona Industrială vor exporta din ce în ce mai puțin, pentru că europenii nu mai cumpără la fel de multe bunuri ca înainte.
Guvernele încearcă să tempereze efectele recesiunii reducând ratele. Sunt țări în care rata (un fel de ROBOR) este negativă. Adică iei bani împrumut și dai mai puțini înapoi decât ai împrumutat.
Degeaba! Nu funcționează!
Cei care aveți acțiuni, atenție! Bursele de valori au crescut Constanta din 2008 pānā astāzi ! Cam din 10 ín 10 ani se produce un colaps ( bursa cade cu 20-40% în decurs de câteva zile).
Dacă aveți acum 90% acțiuni și 10% obligatiuni, ar fi bine să reduceți procentul alocat actiunilor!
50-70% acțiuni și 30-50 % obligatiuni.
Să diminuați efectele căderii bursei!
Suntem în fazele incipiente ale crizei. Degeaba spun unele partide politice că nu este așa, că avem bani!
Ce facem dacă dă faliment și Comelf? Sau Carmo-Lact?
Dacă străinii cumpără mai puține mașini, înseamnă că și Fabrica Leoni va primi mai puține comenzi! Poate că își reduc și ei activitatea cu 10%. Adică dau afară 800 de oameni!
Domnule ION Ionescu – Comelfu NU dăm faliment….in ce calitate imprăștiați sfaturi gratis?
@finisor
Dau sfaturi pentru că sunt altruist! Nu vreau ca să știu doar eu, de ce să nu știe și alții, să fie pregătiți pentru viitor.
Nu mă refeream doar la Comelf, întreaga Zonă Industrială este în pericol în următorii 3 ani!
Nu neapărat în pericol de a da faliment, ci în pericol de a-și restrânge activitatea, de a produce mai puțin decât până acum!
Voi fi cu ochii pe datele statistice publicate de către Direcția De Statistică Bistrița-Năsăud, privind EXPORTUL !
Mă aștept la o scădere a activității din industrie!
Mai puține utilaje, baterii auto, mai puține cablaje, mai puține produse din PLASTIC etc.
@finisor
Nu zice de 2 ori de comelf, am lucrat acolo si stiu cum sta treaba, tocmai de aia am plecat (nu din privinta baniilor, in cazul meu), e o mentalitate foarte invechita, extrem de invechita, lumea si mai ales sefii de ateliere mai invarsta nu se adapteaza cu tehnologia noua (cum ar fii masiniile CNC) (nu fac referire la toti sefii de ateliere). Lasand asta la o parte, o sa plece foarte multa lumea, din 2017 in 2018 de la 1000 la 800 de angajati, e o problema mare, am mai tinut legatura cu persoane care lucreaza acolo, dinainte sa lucrez eu, si iau in mana 1600 lei, serios? Ce poti face cu 1600 lei? Am prieteni ingineri, incadrati ca ingineri, cu 1900 lei. Deci nu are rost sa discutam, comelful daca se duce pe rapa se duce din cauza lui Cenusa, pe vremea lui Stoian mergeai la munca sambata luai 150 lei, toti erau multumiti, singurul care poate salva comelful la ora actuala este Oprea Paul si Stoian la conducere. Cenusa a taiat tot cand a venit (in perioada schimbarii am lucrat eu), cel mai important lucru pentru un muncitor este venitul, probabil stii daca lucrezi acolo ca nu se mai ia 100% salar deja de ceva vreme, pai cum se poate sa tai salariile, sa tai primele si nici sa nu mai dai 100% salariul pe care tu l-ai taiat inainte, este o MARE BATAIE DE JOC din partea lui Cenusa. Eu am ramas in relatii bune cu toata lumea acolo, cu unii chiar mai vorbesc, dar nu m-as mai gandi sa ma intorc atata timp cat personalul in varsta nu este instruit corespunzator. Comelful are o cifra mare de afaceri, si produce foarte multi bani, pe vremea cand lucram eu fuet-ul vindea de peste 1 mil de euro pe LUNA, deci, nu cred ca nu sunt bani de salarii.
Fantastic de buna previziunea Dvs. Felicitari!
Acum ca suntem in criza economica, intentionam sa investesc economiile in actiuni la companii romanesti. Una din cele analizate este COMELF, cu potential bun de revenire (pret actiune).
Vad ca sunteti bine informat cu privire la situatia economica atat generala cat si locala. Ar fi o investitie productiva azi? (actiunile COMELF)
In acest moment situația la Comelf S/A nu este prea bună.
Dunt afectați de închiderea economiei, de faptul că nu prea mai au comenzi din străinătate.
Comelf dă fară 340 angajați.
https://timponline.ro/previziuni-sumbre-ale-conducerii-comelf-cati-salariati-vor-avea-contractele-suspendate/
Cît timp se vor afla in aceasta situație? Vor primi din nou comenzi din străinătate, mai ales din Italia?
Vor chema înapoi o parte dintre oamenii pe care i-au dat afară?
Cred că ar trebui să așteptați. Să cumpărați acțiuni Comelf doar dacă apar vești bune despre viitorul companiei.
In ziua de azi trebuie sa fi smecher si dai un tun la stat cu a fost si increngaturile crinutei cu varul ei gabi si a luat de la stat vreo 600 mii euro asa din pix. Cu banii astia poti sa faci afaceri in bistrita si sa dai spaga colaci cu mac si rahat la inspectori sa nu fi amendat. Acum e mare dezvoltator imobiliar. Ce sa zic…
jijel frone (Andrei) te cam trufesti si vorbesti cu păcat.Hai inapoi si pune umărul. Cred ca domnul Stoian(cu tot repectul pe care i-l datorăm cu toți) a apus iar P Opre nu-i destul de rasarit
Dade a fi bine.Cel putin daca iese presedinte un neamt
În lumea largă în fiecare zi intră în faliment sute de firme. Jumătate din top Forbes 500 la nivel mondial dispar.Daca au avut înțelepciunea să pună bine câte ceva in 25 de ani acum ar trebui să fie destul.
Slaba productivitate a angajatul deriva din faptul ca nu este platit. De ce cand mege in alte tari lucreaza de zbarnie, pentru ca este platit si respectat. Ce este asa greu de priceput.
Jojo asta-i o enigma ,nimeni nu stie ce nu-i bine .Dar oamenii care se intorc in țară lucreaza mai constiincios.
Nu stiu ce sa cred… eu am plecat din comelf in 2013 tocmai din cauza dlui Paul Oprea. Ce facea el in FUET era anarhie sau cel mult haos controlat. Politica pumnului in masa… respect 0 fata de angajati. Cand esti de acord cu el e ingeras cand nu esti de acord cu el e demon! Dupa 6 ani si daca-l vad pe strada nu il pot vedea… Nu ma mai intorc acolo nici daca ajung la sapa de lemn.
(Inginer 32 ani)
Nu pot sa cred ca Dracula se duce la dracu !!!
Îmi pare rău că am declanșat o serie de discuții despre Comelf S/A, doar pentru că am rostit numele acestei firme.
Dacă ziceam Iproeb în loc de Comelf, am fi vorbit de Iproeb acum?
În viitor o să fiu mai atent în comentariile mele.
Domnule Ionescu multumim pentru sfaturi . Ingrijorarea pluteste in aer si lumea este speriata , bancheri reținuți in a credita iar dobanzile la depozite sunt infime. Piata imobiliara pare din nou la apogeu. Daca vinzi actiunile ai o problema cu banii … gazda – greu sărac – i rău .
PS . Se pare ca este o situatie tristă in industria hoteliera a orasului nostru : Metropolis in insolventa si la vanzare
Coroana de aur asemenea
Krone nu o duce bine deloc ….. trist
Vad ca multi comenteaza situatia Comelf…
1. Oamenii din punctele cheie sunt cu ideei si apucaturi invechite. Strigi si injuri dai cu pumnul in masa dupa care iti ceri scuze. Daca ai apucaturi invechite de dinozaur du-te si te trateaza
2. Ca sa ai clienti trebuie sa livrezi marfa la timp. Daca livrezi marfa la timp vei avea si clienti multumiti. Daca ai clienti multumiti ai si bani de salar si daca gestionezi corect si ai si salari mari.
3. O greseala este ca salarii mari au cei care nu le merita, salarul se ia in functie de munca depusa, de valoarea adaugata adusa firmei. Este prea multa birocratie si prostie in aceasta firma. Zicea cineva in alte comentarii ca seful de proiectare are in jur de 10 mii lei… faci ceva de banii aia, aduci valoare sau ai salar ca ai ochii albastri si ai mersul aplecat de ” griji personale „.
4. In comelf sunt importanti doar „baietii si fetilele destepte”
5. De multi ani s-a spus ca sunt prea multi care plimba foile prin fabrica iar muncitorii impart banii cu povestitorii de prin birouri iar situatia nu s-a schimbat nimic.
6. Mai schimbati-va vechiturile din functile de conducere ca altfel dati faliment. Am auzit ca nu fac mare bravura nici noii directori pusi. Oprea director general??? Cred ca glumiti. El era bun la fuet. Putini meseriasi au ramas in fabrica iar pe ei nu-i intereseaza.
Am ales sa plec la alta firma datorita mentalitatii invechite si comportamentului de nababi ale sefilor. Poveste multa si nimic interesant. Acum si-au adus indieni sa le faca productie…
Publicitate
Îmi aduc aminte că erau scoase la vânzare hotelurile Coroana de aur și Dracula. Se pare că nu a reușit să le vândă la timp. Dar totuși o firmă sau un grup de firme nu intră în faliment peste noapte. Trebuie să fie o cauză. Eu habar n-am care e motivul. Știți voi de la ce i s-a tras?
Piața alimentară din România este foarte fragmentată. Există o puzderie de producători mici, care au fiecare 0,1% din piața de desfacere!
Nu același lucru se poate spune despre alte țări. De exemplu
Arla (lactate) are o cotă de piață de 90% !
Danish Crown (carne) are o cotă de piață de 70% !
Carlsberg 80%!
Adică la ei e aproape monopol, firmele mici de genul Lactate de Lechința, Lapte de Monor, Carmo-Lact, Agro-Invest nu ar avea nicio șansă în concurența cu Arla sau Danish Crown!
Cred că firmele din județ ar trebui să FUZIONEZE, să crească, altfel dau aproape toate faliment și rămânem cu La Dorna cu o cotă de piață de 90%.