Actualitate

Ce idei are Virgil Rus pentru cei care vor să iasă din casă și să practice sportul

Virgil Rus, cadru didactic la Extensia Bistrița a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde predă Educație fizică și sport, dar și consilier județean PSD, a spus că, înainte de a promova administrativ orice proiect în aria lui de competență, și-a propus să întrebe publicul larg, pe Facebook, ce anume ar dori să se facă în acest domeniu.

”Din păcate, deși este vorba de o postare sponsorizată, în trei luni mi-au răspuns doar 70 de persoane. Acest lucru mie îmi spune că publicul e dezinteresat, așteaptă să vadă niște proiecte pe care apoi să le comenteze. Eu îi invit pe oameni să răspundă chestionarului”, a spus Virgil Rus.

În colaborare cu ai săi colegi de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, de la cea de Geografia Turismului, dar și de la Facultatea de Business, Virgil Rus s-a gândit să promoveze un proiect de identificare a punctelor extreme ale județului nord, est, sud, vest: ”Iese un trapez foarte frumos, iar acele puncte să devină atractive pentru turiști și să găsească tradiții, gastronomie, cultură, oameni ai locului”.

Un alt proiect este de marcare a unor drumuri publice pentru biciclete: ”Să le amenajăm celor care vor să pedaleze o magistrală pe care să se poată plimba, și nu vorbim despre cicloturism care deja e discutat în CJ, ci vorbim despre oameni care vor să se plimbe cu bicicleta pe drumuri publice. Am propus deja să facem o magistrală cu marcaje și cu semne, nu sunt costisitoare, iar acești oameni să fie protejați măcar vizual”.

Al treilea proiect este promovarea orientării turistice în rândurile cât mai multor oameni, această activitate recreațională fiind deja practicată de câțiva în Asociația Nord Team Orientare Bistrița.

”Publicul e sătul să stea în casă, să fie restricționat, e sătul să nu i se dea voie să intre în instituții unde statul ar trebui să-i permită accesul – în școli și universități unde există baze sportive – oamenii trebuie să facă sport fiindcă acest lucru crește imunitatea, iar acest lucru e restrâns acum. Activitățile outdoor sunt prietene cu natura, nu necesită multe fonduri, iar în felul acesta putem reactiva întreaga poopulație în vederea unei vieți sănătoase”, a spus Virgil Rus, care este la primul său mandat în CJ din partea PSD Bistrița-Năsăud.

Etichete

3 comentarii

  • ma mir ca nu mi recomanda sa alerg ca ei cu gura cascata catre salarii si pensii speciale
    ba…eu cand beau nu alerg

  • Deschide porțile stadionului Gloria sa vina cetățenii sa alerge liber pe pista!
    Sa nu se mai aglomereze parcarea din parc!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.