Actualitate

Ce magazine din Bistrița sunt închise în acest sfârșit de săptămână

Urmarea măsurilor impuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în timpul carantinei, în acest sfârșit de săptămână sunt închise mai multe magazine, iar în celelalte se vor facec controlae și se vor da amenzi.

”Sunt închise la sfârșit de săptămână Complexul Winmarkt și magazinele din centrele comerciale de pe Calea Moldovei – Bistrița Retail Park și B1 Shopping. Acestea vor fi închise în week-end și în sărbătorile legale, în 30 noiembrie și 1 Decembrie. Vor face verificări acolo Poliția și Jandarmeria”, a spus prefectul Stelian Dolha vineri seara la BEX TV.

Prefectul a spus că a cooptat în echipe de control și inspectorii de la Inspectoratul Teritirial de Muncă Bistrița-Năsăud care vor verifica dacă reprezentanții magazinelor respectă încărcătura de 30% pe magazin: ”E sarcina ITM dacă măsura se respectă, iar dacă nu, ITM poate da amenzi”.

Prefectul a menționat că el însuși a fost într-un supermarket să vadă dacă sunt respectate măsurile impuse de autorități și a observat că nu se mai ia temperatura la intrare și nici nu se mai face dezinfecția cărucioarelor.

”Sunt unele supermaketuri care au afișat chiar și numărul de persoane care pot intra în magazin – 179, că l-am reținut foarte bine. Este vorba de Kaufland. E un exemplu pozitiv. Așa ar trebui să facă toți. Ar trebui ca și magazinele mici să respecte aceste măsuri”, a spus Dolha.

În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Dolha spune că a propus chiar închiderea totală a magazinelor care vând haine la mâna a doua în perioada de carantină fiindcă a observat că aici nu se respectă regulile de distanțare socială: ”Propunerea pe care am trimis-o către DSU a fost respinsă pentru că s-a considerat că este discriminatorie față de celelalte magazine. Acesta este argumentul lor și au dreptate. Eu însă am avut multe sesizări legate de second-handuri. În momentul în care se anunța că au primit marfă, se intra acolo fără să se țină cont de câți sunt și am avut și poze cu clienți fără mască. Am făcut verificări și vom face”.

În ce privește magazinul Dedeman, unde lumea sesizează că tot timpul este aglomerație, prefectul a spus că va trimite controale în acest sfârșit de săptămână și va aplica amenzi dacă va fi necesar.

”Chiar o să anunț pentru că acolo e o aglomerație excesivă. Sâmbătă intrăm cu controale și la Dedeman, și în supermaketuri. Dacă la Dedeman nu au încărcătura pe magazin afișată, vor fi amendați, asta e!”, a spus el.

Conform deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, în cele două săptămâni în care municipiul Bistrița este în carantină (începând de joi 19 noiembrie, ora 05.00), deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani se face în intervalul orar 10.00 – 14.00, iar pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani – în intervalele orare 06.00 – 10.00, respectiv 14.00 – 20.00.

Se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor, supermagazinelor, hipermagazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanțare fizică.

În cazul centrelor comerciale/ parcurilor comerciale (care se închid sâmbăta, duminica și de sărbătorile legale) se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 mp/persoană cu respectarea normelor de distanțare, respectiv protecție sanitară.

Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare este limitat în intervalul orar 06.00 – 20.00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburant, care pot avea program non-stop.

10 comentarii

 • Da ii un exemplu pozitiv sigur,că ii magazin nemțesc si nu poți să il superi pe domnul președinte..Degeaba faci atâta tam,tam ,Dolha că habar nu aveți să guvernati. In rest totul o mare minciună. Pe 6 decembrie vă sanctionam noi alegătorii.

  • Cum o sa-i sancționăm ? Nu votam PNL , votam PSD ? Pai aia se cheamă ca ne-am sancționat singuri pe inca 4 ani !

  • Lasa ca a guvernat Dancila cu slehta ei extraordinar, de radea de noi toata Europa. Las-o mai moale cu guvernarile, ca unu-i mai bun si altul e mai rau. Vezi ce se intampla cu edilul sec. 1, Tudorache, cam acolo vor fi toti PSD-istii.

 • Atentie Dedeman! Sa afisati „încărcătura pe magazin” ca altfel va da Dolha amenda. V-a zis de vineri sa tipariti o foaie si pana sambata sa o puneti la intrare. Altfel, e de rau.
  Asa se fac in Romania controalele … anuntate. Va faceti ca munciti.

 • Cetateni sesizeaza…….pai nu ei aglomereaza?Adica fiecare ar vrea ca ceilalti sa stea acasa si el sa fie singur in magazin?In tara asta nu-si mai poarta nimeni singur de grija?tot timpul se simte nevoia de a da vina pe altcineva.

 • Declaratiile ar trebui sa fie doar pt cei ce locuiesc in Bistrita , este carantina sa mearga sa si faca cumparatutile in Nasaud sau Beclean ! Toti care stau in satele vecine vin in Bistrita, e si normal sa fie atata zarva prin oras.Au motiv ca doar au declaratie la ei ! Sa se specifice pe declaratie intervalul orar pt care ai avut urgenta de iesit ! Merg la cumparaturi cu orele !

 • Da, Dedeman trebuie musai amendat.
  E un bisniz românesc si trebuie sa-i învatam minte, mama lor de chiaburi.
  E plin de mâncare si de produse pe care omul le gateste acasa si ia covid de pe ele.
  In schimb în Kaufland, Lidl si Profi (mai ales asta – am vazut si fara masca prin el – ce sa mai vorbim de termoscanare si dezinfectanti) nu trebuie respectata nici o regula, ca aia sunt investitori straini si trebuie pupati în fund.

 • Dedeman nu a respectat nici o regula nici in starea de urgenta , veneau din MM cu gramada desii acolo era plin de oameni bolnavi , vanzatoarele nu aveau nici masca , dar daca e magazin romanesc si cotizeaza la partidul romanilor cu stea rosie e permis orice . Fratii PAVAL cotizeaza nu se fac , pt ca tocmai de asta au preturi sociale la toate mizeriile de produse la care ofera garantie 6 luni desii pe ambalaj scrie mare 4 ani. ( ex drujba micul gradinar )

 • sper sa scapam de acest om dupa data de 6 ….si de tot clanul lui Ioan Oltean…sa nu uitam….ce urmas are acuma…..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS