Actualitate

Ce mesaj a transmis ministrul Ioan Deneș la deschiderea noului an școlar la Liceul Logos

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, le-a spus elevilor de la Liceul Creștin Logos din Bistrița, unde a participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar, că societatea, nu doar cea românească, suferă din cauza lipsei de modele

”Suneți a patra instituție de învățământ la care particip astăzi la astfel de festivități. Peste tot, în Beclean, în Năsăud, cât și aici în Bistrița, văd niște chipuri extraordinare de copilași frumoși, cu fețe senine și vreau să vă spun un secret, dragi copii: viața noastră, a adulților, ar fi imposibilă fără voi. Deși sunteți mai temperamentali și aveți mai multă energie, iar uneori energia voastră depășește ceea ce noi gândim că ar fi limitele normalului, sunteți factorul de echilibru în viața adulților. Atunci când la problemele pe care le avem nu găsim soluții, voi sunteți cei care ne faceți să privim viața cu optimism”, a spus Ioan Deneș.

El a ținut să le transmită copiilor un mesaj legat de modele: ”Trăim într-o societate – și nu mă refer doar la țara noastră – care din ce în ce mai des nu avem repere, modele pe care să le urmăm. Atunci eu eram ca voi era un regim în România care ne propunea un regim al omului nou care nu a funcționat. La ora actuală, o anumită zonă de media vine și ne propune diverse modele pe care noi ar trebui le urmăm, iar unele dintre ele și nu puține, s-a demonstrat de-a lungul anilor că erau modele de mucava. Dragi copii, modelele voastre sunt chiar lângă voi, sunt părinții și bunicii voștri, cei care ne-au învățat 7 ani de acasă cum se spune la noi. Sunteți niște copii privilegiați și fericiți că aveți lângă voi părinți și bunici care v-au învățat rugăciunea regească Tatăl Nostru. Trăim într-o societate în care mulți dintre tineri nu mai știu să spună Tatăl Nostru. Din acest punct de vedere, considerați-vă fericiți! (…) Lângă voi mai aveți câteva modele: profesorii voștri care v-au învățat să intrați în tainele scrierii literelor și a cifrelor”.

Deneș a ținut să le transmită un mesaj părinților și profesorilor.

”În fața voastră aveți niște pietre care așteaptă să fie cioplite, unele de la început și mă gândesc la cei mai mici dintre copii și altele – mă gândesc la elevii de liceu – așteaptă să fie șlefuite. Aveți grijă cum intrați cu dalta în cioplirea acestor pietre. Ciopliți-le cu delicatețe și șlefuiți-le cu multă diplomație pentru că acești copii în această perioadă își formează personalitatea și vreau să cred că personalitățile o să și le formeze vor fi utile pentru societatea noastră”, a spus ministrul Apelor și Pădurilor.

Etichete

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS