Actualitate Cultură

Ce pot face multe mâini dibace? Genţi fashion din hârtie reciclată (FOTO)

Cum poţi avea o geantă la modă, model unicat pe care să nu dai niciun leu? Simplu, dacă o faci singură din materiale reciclabile. Aşa procedează 30 de adolescente din Bistriţa care iînvaţă la Direcţia pentru TIneret şi Sport tehnici de creaţie inedite. Profesoara lor, Iuliana Mateian, le arată cum să plieze hârtia ca să le iasă lucruri pentru care să fie invidiate de toată lumea.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Colegiul Tehnic Infoel Bistriţa, desfăşoară proiectul “Lucru în echipa & creativitate”, proiect câştigat de un grup de tineri coordonaţi de prof. Iuliana Mateian în anul 2012, în cadrul concursului de proiecte pentru tineri.

„Atelierul a fost gândit pentru utilizarea materialelor reciclabile şi lucrul în echipă. Vrem să facem obiecte utile care să aducă şi un venit persoanelor care învaţă să le facă.Facem lucruri fashion: portmonee, genţi, sacoşe. Fetele sunt foarte încântate. Noi folosim acum reviste ale unor companii de cosmetice pe care le pliem. Durează să faci o geantă mai mare cam cinci zile, dar merită efortul fiindcă poate fi utilizată, e rezistentă. Fetelor le place”, ne-a spus Iuliana Mateian care a ţinut deja prima lecţie la DJTS.

În felul acesta, tinerii participanţi la atelier îşi vor dezvolta creativitatea, vor învăţa să lucreze într-o echipă şi să inoveze, cred organizatorii atelierului.

atelier 2 atelier 3 atelier 4 atelier 5 atelier 6 atelier 7 atelier 8 atelier 9

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS