Actualitate Recomandări

Ce prevede strategia de vaccinare anti-Covid. În ce etapă vă puteți vaccina

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România, aprobată de Guvern și ulterior de Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că România a contractat vaccin pentru 10,7 milioane de persoane, dar numărul de doze poate să crească în funcție de nevoi. Campania de vaccinare ar trebui să înceapă în luna ianuarie 2021.

Obiectivul este ca în primele şase luni să fie imunizate peste 13 milioane de persoane, ceea ce duce la perspectiva atingerii unei imunizări a populaţiei în proporţie de 65-70%.

Vor fi mai multe tipuri de centre de vaccinare, în cadrul unităţilor medicale, în afara acestora, dar şi unele de tip drive-thourgh.

Vaccinarea se va face numai după exprimarea consimțământului -vaccinarea este voluntară, nu obligatorie, este un drept, nu o obligație.

Strategia a fost publicată în Monitorul Oficial şi stabileşte modul de comunicare legat de vaccinare, etapele vaccinării şi grupurile profesionale prioritare, instituţiile responsabile, funcţionarea centrelor de vaccinare, modul de stocare şi distribuţie, inclusif managementul deşeurilor rezultate.

”Este de aşteptat ca disponibilitatea şi accesul la vaccinurile împotriva Covid-19 să fie limitate în etapele iniţiale ce vor urma autorizării din cauza capacitărţii insuficiente de producţie şi a cererii ridicate. Prin urmare, este important ca modalitatea de alocare şi distribuire a vaccinurilor să se facă în mod echitabil”, se arată în document.

În Etapa I va fi vaccinat personalul din spitale, din sistemul de medicină de urgenţă, din medicina primară, laboratoare, farmacii, personalul din serviciile stomatologice, personalul de îngrijire din centrele rezidenţiale, personalul implicat în derularea campaniilor de vaccinare.

În Etapa a II-a este vizată populaţia de risc – adulţii cu vârsta peste 65 de ani, dar și personalul din diverse instituţii-cheie.

În Etapa a III-a este luată în calcul populaţia adultă, dar şi copiii, în funcție de evoluţia epidemiologică.

Aici Monitorul Oficial cu strategia de vaccinare

4 comentarii

  • Covidut,asta ai invatat tu de la Ciutacu si Gadea respectiv de la Romania -tv si Antena 3. Bravo tie si gandirii tale de covid.Daca te mai uiti mult la ei, cu siguranta nici un vaccin nu o sa te imunizeze.

  • La DIGI tv ma uit cu mult drag mai ales cand este invitat jurnalistul C. T .Popescu cel mai rafinat jurnalist roman in viata. Stie multe domnul si are o cultura generala debordanta. Multe aflam de la domnia sa.Neuronul meu liber il folosesc doar pt. dragostea fata de aproapele meu.Sanatate multa si tie chiar daca nu te cunosc.

  • Cu acelasi maxim respect te salut si eu. Insa Democratia iti lasa cale libera la exprimare si la gusturi. Eu admir la CTP doar marea cultura care o exprima de fiecare data. Daca o fi fost colaborator putin imi pasa. De fapt au trecut 32 de ani de la revolutie si noi romanii inca umblam dupa himere si mai cautam colaboratori in toate imrejurarile in loc sa ne concentram pe realitatea de langa noi. Pierdere de vreme din moment ce inca nu s-a dat o lege clara prin care fostii comunisti sa nu aiba dreptul sub nici o forma sa mai candideze in administratia romaneasca, si nici sa mai apara pe la televiziuni sa ne tina morala crestina. Din patru in patru ani la alegeri candidatii comunisti si securisti doar semneaza o declaratie si cu asta crede legiuitorul ca totul este alb , insa acestia se regasesc pe toate listele in toate partidele.Este drept ca odata cu trecerea anilor ei vor fi regasiti tot mai putini. Selectia naturala are un rol hotarator aici.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.