Recomandări Social

Ce probleme au creat ploile din ultima perioadă

Ploile care au căzut în ultimele două zile în judeţul nostru au creat probleme în două comune şi într-un oraş. Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, este vorba despre comunele Romuli, Maieru şi oraşul Sîngeorz-Băi.

Astfel, în apropiere de comuna Romuli, marginea DN 17 C a fost afectată de ploi pe o distanţă de cca. 5 m. Pe raza localităţii Maieru au fost afectate un pod pe Valea Anieşului, cca. 200 m drum comunal şi un km de drum forestier pe care s-au depus aluviuni, iar pe raza localităţii Sîngeorz-Băi au fost afectate de aluviuni cca. 400 metri de străzi,un drum forestier pe o distanţă de 500 m, un pod, 12 podeţe şi au fost inundate cca. 10 ha teren arabil.

„Menţionăm faptul că niciuna dintre aceste căi de acces nu au fost blocate ciculației. Astăzi, 22 noiembrie 2015, ora 09.00, județul Bistrița Năsăud a ieșit de sub avertizarea Cod portocaliu. În continuare, Comitetul Judeațean pentru Situații de Urgență și autoritățile publice locale monitorizează situația operativă de pe raza județului Bistrița – Năsăud”, se arată în comunicatul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Conform atenționării de Cod galben, emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru intervalul 21-22 noiembrie 2015, în 16 judeţe din ţară (Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mehedinţi, Mureş, Timiş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj şi Suceava) au fost anunţate ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, precum şi ninsori în zonele montane şi submontane. De asemenea, pentru judeţele Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureş şi Sălaj, pentru care s-a emis avertizare de Cod portocaliu, au fost anunţate posibile acumulări ale cantităţilor de apă care pot depăşi local 50l/mp şi izolat 70l/mp.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistriţa – Năsăud a transmis autorităților publice locale avertizările și împreună au monitorizat situaţia operativă de pe raza judeţului, mai ales în punctele în care riscul producerii unor situaţii de urgenţă era crescut.

Foto: arhivă

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS