Actualitate Recomandări

Probleme la blocurile sociale. Noi locuințe, date în folosință. Apel către Rotary și Lions

”Este un moment important din viața unor cetățeni din municipiu, 20 de familii au primit cheile de la apartamentele finalizate, este vorba de locuințe sociale în Viișoara, ultimul bloc din cele nouă din Lotul I. Zona respectivă, partea din dreapta drumului este închisă, și vom trece în primăvară să rezolvăm și spațiile din jurul blocurilor”, a precizat primarul Ovidiu Crețu.

El a afirmat că în perioada mandatului său s-au construit 12 blocuri de locuințe sociale, din care trei în bloc social viisoara 25 nov 15Subcetate și nouă în Viișoara, în total 320 de unități locative (120 în Subcetate și 200 în Viișoara): ”Circa 1.000 de persoane au primit în acest fel o șansă nouă, șansa de a avea o locuință civilizată, europeană”.

Crețu a declarat că ”foarte puține persoane nu au reușit să se adapteze vieții în comun”: ”Procentul este nesemnificativ, e adevărat că un țânțar mic este foarte deranjant. Din cele 120 locuințe din Subcetate, doar una este cu probleme, iar din cele 200 de la Viișoara sunt cinci locuințe cu probleme. Au distrus zona de baie, și-au distrus termoteca și așa mai departe. Locuințele respective trebuie refăcute în ceea ce privește instalațiile. Discutăm în total de șase locuințe din 320. E adevărat cu un apartament cu astfel de probleme deranjează întreaga scară”.

Primarul Bistriței a menționat că există o sentință de evacuare a unui cetățean care a primit locuință în Subcetate și a refuzat să-și plătească chiria după ce ”a fost luat din pădure împreună cu doi copii”. ”Mai sunt circa 30 de dosare pe rol din cadrul locuințelor sociale, și din cele vechi, cetățeni care nu și-au plătit chiriile, să nu mai vorbesc de utilități. Legea ne obligă să acționăm într-un anumit fel, dar vreau să vă spun că dorim să aplicăm legea dar nu cu minte înfierbântată și inimă rece, ci invers. Legat de dodarele pe rol, după data de 1 decembrie nu mai pot fi evacuați, intenția noastră nu este să evacuăm acum în prag de iarnă, însă dacă lucrurile nu se vor rezolva, în primăvară nu o să avem ce face”.

Crețu a menționat că a făcut un apel către cele două cluburi Rotary și clubul Lions ”să adopte câte o astfel de familie pentru că sunt datornici care au 9.000 de lei, 11.000 de lei, 6.000 de lei datorii cu tot cu penalități și n-ar fi mare lucru să fie adoptate de un proprietar de firmă, de un om de afaceri prin clubul respectiv, astfel încât oamenii care au aceste datorii să scape de ele. Încă n-am primit un răspuns de la ele, dar eu sunt convins că mai ales înainte de sărbători se vor întâmpla astfel de lucruri”.

24 comentarii

 • Ce usor e sa arunci responsabilitatea catre altii ! Pe cine au votat asistatii astia? Cretu sa faca bine sa-i adopte el si cu PSD-ul pe toti nenorocitii astia „discriminati” ! Ei i-au invatat cu pretentii, ca li se cuvine tot, locuinte, ajutoare, cadouri, fara a da ceva in schimb, ma refer la munca ! Asta e rezultatul politicii facute de PSD, care are tot interesul sa ii tina dependenti de ei, in schimbul voturilor, iar acum vine Cretu si le cere altora sa ii „adopte”, ca el nu mai are solutii ! De ce a asteptat sa se ajunga la sume asa de mari ? De ce nu a luat masuri din timp, mai ales ca situatia era cunoscuta, au aparut multe articole pe tema asta, iar administratia „europeana” a stat degeaba, cu tot cu politistii locali taietori de frunze la caini !

  • Daca faci parte din minoritatea ” discriminata” da, iar daca faci parte din majoritatea care are obligatia de a munci si plati biruri catre stat, nu !

 • Sunt printre primii care să susțină un astfel de proiect, normal într-o societate civilizată fondată pe fundamente creștine autentice așa cum este România, acela de a-i ajuta, de a-i suporta, în primul rând financiar, cu toții pe aceeia care, într-un moment al vieții lor, norocul i-a părăsit, care se află într-o mare dificultate dar care nu se dau înapoi de la muncă și care înțeleg la rândul lor să se comporte civilizat și într-un mod respectuos față de comunitatea care i-a sprijinit, atunci când au avut cel mai mult nevoie de ajutor… În nici un caz, iar aici este doar vina celor care au dat avizele, nu trebuia să avem situații în care cei care au beneficiat de astfel de locuințe la scurt timp le-au distrus. De vină pentru acest lucru este doar, repet, cel care le-a acordat pentru că trebuia să se asigure mai întâi că le merită… p.s. am văzut și poze din interior, băile sunt cu totul și cu totul deosebite, iar culoarea mov de pe exterior este o minunăție, ți-e mai mare dragul să te uiți la el…

 • Nu doar la blocurile sociale de la Viişoara sunt probleme din cauza chiriaşilor care distrug totul si a mizeriei care reprezinta un focar de infectie . Aceeaşi situaţie este si la locuintele sociale din Subcetate, unde mizeria şi mirosurile pestilentiale tind sa invadeze intregul cartier.
  Mizeria din scările de bloc , geamurile sparte, pereţii murdari şi rigipsul distrus afecteaza peisajul cartierului ANL Subcetate care putea sa fie unul din cele mai selecte ale orasului.

 • Cluburile Rotary și Lions nu merită această lipsă de respect a primarului ce încearcă să le facă agenda actelor de caritate.

 • nerusinare totala… cu banii cu care se plimba prin delegatii toate gastele din primarie impreuna cu gascanu sef pot sa le plateasca la toti cei de la sociale toate datoriile

 • Lasati-ma sa inteleg cine e prostul si cine e nesimtitul in povestea aceasta….
  Sunt la varsta la care ar trebui sa fiu alaturi de fiul meu de 3 ani, a caror ultime doua aniversari le-am ratat. De ce? Pentru ca tanar fiind, casatorit, angajat (si eu si sotia) si cu toate darile la zi nu am avut posibilitatea de a beneficia de asa-zisele locuinte sociale, motiv pentru care am accesat un credit pentru a oferi familiei mele un acoperis deasupra capului. Si acum ce fac? Urlu de dorul alor mei, plecat numai eu stiu pe unde sa castig un ban, sa imi pot intretine familia si sa nu ma lase banca fara casa. Intr-adevar, nu pot fi considerat o piesa in masa de manevra electorala a asa-zisei administratii bistritene.
  Acum, pe langa faptul ca aceste categorii sociale „defavorizate” ( pe care nu le impiedica nimeni sa fie CINSTITE si sa MUNCEASCA) au primit cu titlu gratuit mult mai mult decat multi dintre noi ne putem imagina ca am putea primi vreodata fara munca, pe langa faptul ca au distrus ceea ce au primit, si chiar au distrus, pe langa faptul ca nu au bunul simt sa plateasca ceea ce datoreaza, nesimtitii (puteti alegee si forma de singular) cer acum societatii sa ii adopte….
  Sa va (iti) fie rusine!!!!
  Iar „defavorizatii” favoritati sa mearga la munca!!!!!!!!!!

  • pai dl. Darius treaba vine cam asa: noi sintem prostii , ei desteptii. iar primarul………….este deasupra noastra.

  • Ai dreptate, Darius. S-a ajuns aici pentru ca aceasta clasa politica mizerabila a cumparat voturile celor „defavorizati” cu ajutoare sociale, locuinte gratuite, pomene electorale, iar acestia au fost la vot, spre deosebire de multi tineri dezamagiti care au abandonat speranta ca se poate schimba ceva. Am fost in ultimii 2-3 ani in sectiile de vot si am vazut cum, din pacate, doar persoanele trecute de o anumita varsta si „defavorizatii” ( adusi de persoane „binevoitoare” ) veneau sa voteze .
   Restul preferau sa stea acasa ( majoritatea).
   Si atunci nu ne mai miram ca este ales un primar cu cateva mii de voturi , ca de fapt nu este alesul majoritatii, ci al minoritatii. Iar acum, cu manevra mizerabila prin care au schimbat legea, cu alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, s-au asigurat ca isi vor pastra scaunele, deoarece le vor ajunge cele cateva mii de voturi ale asistatilor pe care ii controleaza.
   Solutia e simpla, dar foarte greu de aplicat : sa se mobilizeze cat mai multi tineri ( si nu numai), sa se implice, sa nu se lase intimidati si sa-i zboare pe acesti nelegitimi care dirijeaza tot, ca pe mosia proprie !

  • nu se va putea . e prea greu, cu vorba si cu altele . exista doar o solutie:………xxxxx…..!!! nu pot sa spun .

 • Cretu asta , acum i roaga pe oamenii de afaceri , peste 1 luna i obliga daca nici asa nu poate i constringe . pai asa este in comunism. ce vreti ?? care nu ati trait vremurile alea o sa le retraiti. cu virf si indesat .

 • Si totul pe banii NOSTRI. Asistam „neajutorati” cum „ajutoratii” primesc TOTUL fara a li se cere nimic in schimb. Bataie de joc. Munciti dragi romani, ca rromii sa aiba ce distruge. Mai vorbim peste 10-15 ani, vor fi …. mai multi… cu mult mai multi…

 • D-le Cretu ce ar fi sa vorbiti cu mult iubitii dvs asistati si sa-i trimiteti la munca? Ca sunt cateva sute de locuri de munca neocupate aici in Bistrita! Sunt firme care au ajuns sa auca forta de munca de la Vatra Dornei adica de la 85 de km pentru nimeni nu vrea sa se angajeze! Poate ca si acesti asistati sociali ar trebui conditionati: vrei locuinta te duci la munca!

 • Domnu cretu ii primaru nost
  Pentru noi o facut tot ce trebe sal votam iara, ne-o dat bloc, ne da pungi cu mincare, ne da alocatie, nu ne pune la lucru. Acuma o zis sa ne plateasca aia bogati chiria, ca noi neam beut banii. Astai primaru nost, sa traiasca si iel si domnu george.
  noi o sa merem la vot si tot pe domnu cretu il votam.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS