După validare în plenul CJ, mandatele noilor manageri de la Centrul Judeţean pentru Cultură şi Bibliotecă încep în 1 februarie şi au o durată de trei ani.
Printre acţiunile propuse de noul şef al CJC, Gavril Țărmure, se numără o evaluare a activităţii culturale din Bistriţa-Năsăud, schimburi culturale cu centrele din ţară, spectacole teatrale şi festival de teatru (BisFest), participări la târguri de carte, expoziţii de artă plastică, fotografie, etc., expoziţii cu vânzare de produse meşteşugăreşti reprezentative pentru judeţ (la magazinul meşteşugăresc din incinta CJC), conferinţe, dezbateri, lansări de carte, seminarii şi colocvii, festivaluri judeţene de folclor, studio folcloric, coparticiparea la evenimente organizate în Bistriţa, concerte corale şi de muzică clasică, spectacole de varietăţi, festival de obiceiuri populare dar şi de jazz, expoziţii plastice şi de zadii, târg naţional al olarilor, festival interetnic, sărbători câmpeneşti, tabără naţională de creaţie fotografică, salon naţional de pictură, festival de colinde, achiziţie de material documentar pentru realizarea tezaurului cultural al judeţului din perioada 1960-1989, sprijinirea editării de volume ale autorilor reprezentativi pe bază de concurs de proiecte editoriale.
Ioan Pintea îşi propune în perioada mandatului său să includă Biblioteca în programe şi parteneriate internaţionale prin intermediul Ambasadelor, Centrelor Culturale româneşti, instituţiilor de cult, fundaţiilor şi asociaţiilor.
În proiectul de management sunt incluse, printre alte obiective, îmbunătăţirea structurii informaţionale, continuarea amenajării noului sediu de pe str. Al. Odobescu, revigorarea unor proiecte care să confere Bibliotecii o nouă imagine, organizarea unor acţiuni culturale, participarea la saloane şi târguri de profil din ţară şi străinătate, specializarea bibliotecarilor prin participarea la cursuri de perfecţionare, iniţierea unui program de aducere a cărţii în proximitatea cititorilor de toate categoriile (expoziţii de carte în şcoli, mall-uri, pieţe, pietonalul din centrul vechi), marcarea locurilor cu semnificaţie culturală din municipiu şi judeţ, revalorificarea moştenirii culturale locale prin tipărituri, simpozioane, colocvii, dezbateri, mese rotunde, atragerea de fonduri financiare externe pe baza unor proiecte finanţate de alte instituţii (Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, AFCN, Uniunea Scriitorilor, Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor, Institutul Cultural Român, Centre de Cultură locale, naţionale şi internaţionale, ONG-uri), deschiderea unei filiale a Bibliotecii în Spitalul Judeţean şi reluarea parteneriatului cu Penitenciarul Bistriţa.
Gavril Țărmure şi Ioan Pintea au fost declaraţi, în 9 ianuarie, câştigători ai concursurilor pe post organizate de Consiliul Judeţean.
La cultura guvernarea USL se prezinta acceptabil . La guvernare noua, oameni noi. Dar la AGRI cultura??? Fermierii din judet s-ar fi asteptat ca de la 1 februarie s-avem oameni noi si pe la Directia Agricola si A.P.I.A.Domnilor guvernanti U.S.L.: Chiar vi se KK in cap ticalosii de PD-listi???Ori sunt toti juristii USL-ului de trei pitzule????Noroc cu presa, -(iar din acest punct de vedere Timponline e pe primul loc,) – care mai militeaza pt. maturarea incompetentilor portocalii de pe la conducerea deconcentratelor.Bagati de sama d-lor guvernanti USL ca va mancati omenia -( capitalul electoral)- in fata noastra a taranimii daca-i mai tineti mult pe sefii portocalii de la agricultura.