Actualitate

Ce șanse sunt să apară blocuri în locul Stadionului ”Jean Pădureanu”

Terenul pe care se află Stadionul ”Jean Pădureanu”, situat în inima verde a orașului, este mană cerească pentru dezvoltatorii imobiliari. Dacă nu i-ar fi împiedicat o lege, am fi văzut demult aici blocuri sau vile, spune viceprimarul Cristian Niculae, care are alt plan legat de stadion.

”Vreau să se înțeleagă foarte bine că exclud total varianta ca, pe terenul unde se află stadionul, să fie ridicate blocuri și vă spun și de ce. Orice investitor privat ar veni să negocieze cumpărarea stadionului de la lichidator, ar avea obligația să facă un alt stadion. Legea Sportului obligă ca atunci când vrei să desființezi o sală de sport, o arenă, să pui alta în loc în același UAT (unitate administrativ-teritorială). Nu știu cât de rentabil este pentru un investitor privat să construiască un alt stadion pentru a folosi terenul de sub cel actual la altfel de investiții imobiliare și mă refer aici la blocuri de locuințe mall-uri sau alte centre comerciale. Haideți să fim serioși! La valoarea lui era vândut demult”, a spus el.

Cristian Niculae vede în schimb o altă soartă pentru acest teren: ”Parcul municipal trebuie lărgit în așa fel încât să ajungem și pe locul Stadionului Jean Pădureanu, mai precis suprafața parcului – acum neîncăpător – să fie dublă. În ce privește stadionul, pe acesta îl văd nou, în Wonderland, cu parcări aferente, cu 2000-3000 de locuri de parcare, cu 10.000-15.000 de locuri cât vor decide specialiștii”.

Primăria Bistrița intenționează să cumpere stadionul, dar, potrivit sursei citate, încă nu s-a intrat într-o discuție de negociere directă cu lichidatorul. Deocamdată se tot face evaluarea stadionului, din partea municipalității fiind desemnat viceprimarul Gelu Muthi (ALDE) să se ocupe de acest subiect, însă, la fel ca și în cazul terenului de lângă BCR pe care Primăria vrea să-l cumpere pentru a face o parcare supraetajată, și aici comisia condusă de Muthi bate pasul pe loc.

”Eu cred că trebuie să îl luăm cât mai ieftin și să îl valorificăm în sensul în care am spus. Acest lucru mi-l doresc eu, mai rămâne să decidă și Consiliul Local. Eu nu aș cumpăra stadionul ca să îl reabilitez, ci ca să măresc Parcul Municipal și să am o arenă nouă, modernă în Wonderland. Orice am face, acest stadion ne va costa foarte mult să îl reabilităm. Nu va da satisfacție nici după ce va fi reabilitat, nu va arăta la nivel de 2020 nici atunci și nu vom avea niciodată locuri de parcare. O arenă modernă în ziua de astăzi trebuie să aibă locuri de parcare. De ce credeți că funcționează mall-urile? În primul rând pentru că asigură un acces facil la ele. Ajungi în parcare, mergi la cumpărături, te întorci cu căruciorul până la mașină. La Stadionul Jean Pădureanu, orice am face nu vom avea parcări pentru că o parcare e vândută la Lidl, în jur nu mai sunt parcări. În 2020 nu mai putem merge toți cu transportul public în comun sau pe jos la meci”, a spus Cristian Niculae.

Referitor la prețul de vânzare a stadionului, el a adăugat: ”Se avansează pe piață tot felul de sume, nu vreau să discut despre ele. Acolo este vorba de circa 4 hectare de teren – stadionul în sine și terenurile aferente. Parcul Municipal are 5,5 ha, deci aproape s-ar dubla parcul și am avea, ceea ce este cel mai important lucru, și ieșire la zona de râu unde am putea amenaja o zonă de plimbare, de relaxare, piste de cicliști, de alergare. Vă dați seama cât de plăcut este să alergi într-un parc, pe malul unui râu dacă totul este amenajat și pe o parte, și pe cealaltă, sub pădurea Codrișor?”.

Terenurile de sport amenajate de investitori privați nu vor fi desființate, ci încadrate în proiectul extinderii parcului.

”Faptul că vom avea o pistă de cicliști care va trece prin zona aceea și va fi cumva legată și cu partea de peste râu, cu strada care va fi modernizată și care este dincolo de râu pe sub pădurea Codrișor de la Ștrandul Municipal până pe Viorelelor nu va influența cu nimic negativ parcul creat de către specialiști. Deci vor gândi specialiștii cum să facem această zonă de promenadă. Eu cred că datoria unei administrații este să pună la punct o bază de acest tip, să o închirieze sau concesioneze unui club privat care să facă sport și nu mă refer doar la fotbal. O arenă sportivă poate fi folosită și de către atletism și de către alte sporturi, pentru concerte, alte activități culturale. Acesta este unul dintre proiectele mele pe care îl voi pune în practică dacă voi fi candidatul PSD la Primăria Bistrița. Cât eu sunt în Consiliul Local și cât PSD deține majoritatea în acest for, garantez că această arenă, dacă va fi cumpărată de la lichidator, se va muta în Wonderland. Domnul președinte Radu Moldovan mi-a promis, văzând intenția mea legată de stadion, că, dacă noi, Primăria, cumpărăm acest stadion, el va face lobby la Compania Națională de Investiții să obțină finanțare pentru construirea unui stadion nou în Wonderland prin CNI. Municipiul va pune la dispoziție terenul, iar CJ sau tot municipiul prin CNI va investi și va face un stadion modern la nivelul anului 2020. În continuare, noi o să găsim banii necesari pentru extinderea parcului. Sunt convins că pe POR-ul următor vor fi bani pentru îmbunătățirea calității vieții în orașe, iar noi vom putea să dezvoltăm și să mărim parcul pe malul râului Bistrița”, a mai spus viceprimarul Cristian Niculae.

44 comentarii

 • Super idee! Un stadion nou, cu parcări si utilat modern si un parc dublu, unde să ne putem relaxa! Bravo!
  Asta înseamnă o gândire de om activ,cu viziune pe termen lung.

  • (…) tâlharii astia ar vinde-o si pe ma-sa daca ar avea ceva profit de pe urma ei.
   pe astia daca nu-i stârpeste cineva o sa ne sufoce ca paduchii, sunt niste paraziti care ne termina cu fiecare zi care trece.

 • Decat sa bage mult mai multi bani in vechiul stadion mai bine face altu’! Are dreptate..avem nevoie de parcari si spatiu verde pe langa stadion. Si zona Wonderland este cea mai potrivita!

 • de ce nu a ramas stadionul la primarie ?

  cine a fost desteptu care a dat stadionul gloriei ?

  acum lichidatorul lichida frunzele din parc

  • Stadionul a fost al Primariei si a fost donat de catre Consiliul Local GRATIS Gloriei lui Padureanu !
   Cei care au semnat acest FURT din patrimoniu trebuie sa raspunda penal si material pentru prejudiciul creat .Toate terenurile din oras cedate GRATIS de catre Primarie,prin hotarare de Consiliu,constituie prejudiciu iar cei vinovati trebuie sa plateasca.
   Aceste hotarari trebuie atacate in justitie,vor fi declarate nule iar bunurile se vor intoarce gratis la Primarie .
   Eu,ca si contribuabil nu voi fi niciodata de acord ca din banii mei sa se rascumpere un bun FURAT cu acordul si complicitatea Consiliului Local ! Nu ajunge ca m-ati furat o data,vreti sa ma furati de doua ori ?
   Aceasta-i calea corecta de urmat si vreau sa vad care-i viteazul care are curajul sa deschida cutia Pandorei ?

  • stadionul nu a fost al primariei niciodata in istoria lui.!!! Stadionul a apartinut comunitatii germane care l-a donat asociatiei sportive…asa ca terminati cu comentariile idioate!!Nu a apartinut in veci primariei Bistrita!!!

  • Da ce sari asa Ioane ? Te arde subiectul ? Daca – l cunosti asa bine , explica pe banii cui s-au construit tribuna noua si peluza ? Le-au donat sașii ?Terenul de zgură de lângă Polivalenta cine l-a donat Gloriei spre a fi vandut si facut supermarket ? Terenul din fata Autogării cum a ajuns gratis pe mana asociației ?
   Lasă fumigenele Ioane ! Unii au facut bani grei din tranzacțiile astea (si cate pe mai fi neștiute) !

 • Va rog nu mutati stadionul ,e 1 parere poate altii vor ,nu stiu .Pe jos merg la stadion cand ajungem in liga 1 sau 2 (fotbal) daca tot e drept nu sunt parcari.Asta e, parcam pana la podul Jelnei .Restul de idei si de finante ca vom face rost de bani explicati-ne acum …

 • Eu zic ca trebuie facut un referendum local pe tema asta. Nu mai faceti de capul vostru investitii de amploarea asta ca nu mai avem indredere in voi de cand cu partia lui peste.

  • Referendum pe care sa se cheltuie bani și sa nu fie validat ca o sa meargă 200 la vot? Tara asta ar trebui sa nu mai aibă drept de vot

 • Bravos Culae, fă-mă să cred că-i ideea ta.
  Dacă nu făceați pârtie cu bani „fără număr”, azi puteam avea un parc frumos și un stadion cumințel la Cocoș și eram mai câștigați.

 • Atâta vreme cât PSD-ALDE va avea majoritatea în consiliul local și deține și Guvernul asemenea idei stupide vor circula și vor face în continuarea rău comunității locale. Stadionul trebuie să rămână stadion, așa cum este, cu arena și toate terenurile de sport existente. Toate terenurile de sport au fost realizate de sectorul public nu de cel privat. Tot sectorul public le-a dăruit unor entități care acum sunt puse pe afaceri. După cum dl. Vasile Moldovan, aliatul la guvernarea locala a vândut terenul de fotbal de la Lidl și apoi PSD s-a făcut că nu vede desființarea bazei Metalul ambele transformate în parcări. Așa se face că acum sectorul public se uită în aer și trebuie să inventeze noi terenuri și parcări dacă pe cele care le deținea în centru orașului le-a prăpădit.

  Din fericire legea sportului spune în articolul 79 că: „Schimbarea destinatiei sau desfiintarea unor baze sportive aparținând domeniului public ori privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului si cu construirea prealabila a altor baze sportive similare celor desființate.”

  Din nefericire aceeași majoritate din consiliul local si județean ar putea să determine un guvern care privește țara doar prin prisma experienței de la Videle să aprobe construirea unui coafor cu parcare în locul stadionului municipal pentru a muta stadionul în Disneyland sau pe lună.

  Din fericire soluția stă la îndemâna cetățenilor și este una apropiată.

  • Du-te Toniuc in biata ta! Parca erai cu ecologisti cu zonele verzi, cu parcurile. Acum nu-ti mai plac? De ce? Nu e ideea ta?….. Esti chiar jalnic!

  • D-le Toniuc, ai idee despre persoana care a facut cadou stadionul, Gloriei?
   E oare un interes de familie?

 • Cei care am copilarit in Bistrita, cei care am crescut in Bistrita, am crescut pe acest stadion (spre deosebire de alti), reabilitatil, reconstruitil, dar nu-l distrugeti, frumos si cu parcul doar ca stadionul este o completare a parcului care este acolo dinainte de comunisti (care nu au reusit sa-l dea jos) poate reusiti voi!!!

  • Asta e tare … de râs ! Am fost colegă cu Cristi dintr-a întâia până intr-a opta la Liviu Rebreanu.
   In clasele 1-4 ne-a fost învățător domnul Roșca, Dumnezeu sa il odihneasca !
   Ce-i cu prostia asta cu Teleormanul ?
   Numa de lucruri slabe vă ocupati !

  • @ Adina pesedista. În vacanțe la bunici! Tăticu’ lui Niculae e conjudețean și prieten cu Dragnea de unde și ascensiunea fulminantă în pesede a fiului. Să fie toată țara un Teleorman mare!

  • Daca tot ai adus vorba de Roșca , vreau sa-ți spun ca ăla n-a fost domn si cu atat mai putin învățător !
   A fost o bruta care te snopea in bătaie pentru orice pozna copilărească ! Din cauza lui , in clasa a-II-a , am refuzat sa mai merg la școala !
   Pentru metodele de “educație” pe care le folosea , astăzi ar fi stat in pușcărie !

 • Bistrita nu prea mai are echipa de fotbal , deci n-ai pentru cine sa faci stadion . Cand Gloria batea pe Steaua lejer erau 8-10 mii de spectatori . Acum in liga 3-a , primaria viseaza la 15.000 de locuri ??? Cand a iesit Cretu primar , aveam echipa in liga 1 , dar atat de bine a sprijinit PSD-ul acest sport incat municipiul a ajuns sa aiba echipa la Dumitra . Administratia asta nu-i in stare sa faca nimic , ei sunt doar buni de gura . Din pacate pentru bistriteni , incompetentii astia viseaza cai verzi pe pereti.

  • d-le Florian care este de fapt opinia Dvs. in legatura cu acest aspect? Ce ati propune Dvs. in legatura cu stadionul si parcul? asteptam o propunere pe masura criticilor constante, fiindca banuim ca atunci cand criticati aveti de fapt in minte o alta soluitie de-a dreptul salvatoare, care cine stie? poate o preiau actualii ! Sau o tineti pentru Dvs.??? deci va rugam frumos sa ne spuneti planul, viziunea, propunerea….

  • Intai sa vedem stadion nou si apoi mai discutam. De regula mereu vindem, distrugem ceva ce exista, cativa fac o caruta de bani si apoi …ciuciu.. nu se mai face nimic. Exista momentan echipa in liga a 3-a, respectiva echipa a inceput bine si sunt toate sansele sa aiba continuitate. La ce avem nevoie de 10-15000 locuri cand la Gloria in prima liga doar la meciurile cu steaua si Dinamo se umplea stadionul? Va dau dreptate doar in privinta lipsei parcarilor si doar pentru asta nu consider ca trebuie demolat stadionul.

 • DNA trebuie sa se auto-sesizeze si sa fie cu ochii pe administratia comunistoida din Bistrita ca si pe BOMBA cu VIRUSI. Declaratiile si gandurile ascunse fata de STADION sunt foarte periculoase. Nimeni nu mai are incredere in actuala formula din CL si Primarie. Gata ! Bistritenii sunt lamuriti, si nu este asa cum zice Primarul ca majoritatea bistritenilor au votat cu ei si le-au dat dreptul sa demoleze orasul. Nici vorba tovarasi. Ganditi-va cati au stat acasa scarbiti si nu s-au dus sa voteze. Sunteti alesi doar de o minoritate numita nucleul dur al Psd. Nu de alta , dar la cum merge HURBANISMUL local si cat de larg de mana este in materie de constructii ne spune clar ca acolo este o mare HARABABURA. A se vedea numai cum s-a construit de anapoda pe St.O. IOSIF cum au aparut blocuri ca ciupercile intre casele traditionale in diferite zone ale orasului. Sa nu mai vorbim de proiectele abramburistice ca si Centrul Intergalactic de Transport de pe GARII si LINIA VERDE care rade din nou orasul de copacii de aliniament, desi legea 24 interzice categoric acest aspect. Astfel LINIA VERDE devine LINIA GRI si va fi unica in Europa, pt. ca la conducerea acestui oras nu sunt vizionari nici in proiecte , ce sa mai vorbim de dragoste si respect pt. istoria si infatisarea urbei .

  • Domnule Balan, v-ati decredibilizat si v-ati facut de râs cu parcul municipal care dupa cum se vede bine este un proiect de succes si foarte iubit de bistriteni, v-ati legat de copaci ati facut circ si nu ati avut dreptate. Nu mai virusati proiectele de dezvoltare si modernizare a orasului doar pentru ca aveti un razboi personal cu Ovidiu Cretu! Acest proiect este al viceprimarului Cristian Niculae si vizeaza extinderea parcului municipal. Dumneavoastra iubiti natura, sunteti ecologist, il sustineti pe viceprimar inca de cand era la garda de mediu, ati fost alaturi de el la ecologizari la populari cu pesti al raului Bistrita l-ati promovat tot timpul . Sa inteleg ca nu mai e asa? V-ati razgandit? Sau aveti alte interese politice?
   Am vrea sa stim si noi.
   Nu sunteti prea consecvent in atitudine si idei!

  • Amu mah Balane, eu nu mai inteleg nimic de la tine! Vrei spatiu verde si pomi in oras sau nu vrei….pai daca se demoleaza stadionul, vorbeste cu domn primar sa te lase sa-ti pui si tu spatiul ala verde de 5200 mp din piata centrala dupa care ai plans toata luna ianuarie, undeva pe locul stadionului..si vezi tu…ce simpla-i rezolvarea …ai impacat si capra si tapul….Bravo Balane, ai reusit…e ca la sah…rocada mica….inca o data, bravoooo!

 • Pt. domnul VLAD SUCIU. Stimate domn va raspund pt. ca ati avut demnitatea sa va dati numele. Sper ca este si cel real. Din pacate constat ca nu cunoasteti suficient povestea cu PARCUL mun. Va informez inca odata desi am spus-o de zeci de ori. Parcul arata asa cum il vedeti pt. ca in vremea in care se proiecta colegii mei de la PER la acea data, personal domnul Alexandru Toniuc si cu mine am avut o gramada de interventii si propuneri de care pana la urma s-a tinut cont. Era in al doilea mandat a lui Vasile Moldovan spre sfarsit. Exista stenograme de sedinta de CL , presa si o gramada de articole de la vremea respectiva. TIMP ONLINE a scris amanuntit tot ce era de scris. Trebuie doar cautate si daca nu va descurcati va astept la sediu PV si va pun la dispozitie tot. Va informez ca 10 ecologisti am manjit cu apa si lut marcile de pe copacii care trebuiau taiati. Astfel 31 de arbori destul de tineri au fost salvati . Am reusit sa salvam si o gramada de arbori batrani a caror trunchiuri sunt vopsite cu un inel verde si ina se vad si in prezent. Nu a intraznit Moldovan sa dicteze sa fie taiati si nici Cretu. Scandalul a dat roade si multumim lui DUMNEZEU ca a fost alaturi de copaci si de noi. S-a renuntat sa se ridice zidul de catarare pt. sporturi extreme, s-a renuntat la aleea unde trebuia sa fie dale si busturi cu personalitati din CHINA de parca Europa ar fi fost pe alta planeta. S-a renuntat la un mamelon de pamant un fel de derdelus unde nici naiba nu stie ce se dorea cu el. In concluzie s-a castigat peste 500 mp de iarba si sp. verzi prin renuntarea la aceste lucrari pe care colegii ecologisti le-au impus. Parcul nu este izbanda actualului primar. Proiectul a fost al primarului Moldovan si imbunatatit de ECOLOGISTI.Acesta este adevarul gol golut, pt. ca in cateva sedinte de CL am reusit sa impunem niste idei .

 • Domnule VLAD SUCIU nu am raspuns din viteza la intrebarea cu VICELE. La varsta mea CRISTIAN MARIUS NICOLAE poate sa fie copilul meu. Am o relatie normala cu el si am construit-o pe vremea cand era la MEDIU si era foarte deschis si pus pe treaba. Cu mai multa atentie in exprimare si sa renunte in al copia pe OTC, mai putina plecaciune la partid , si daca reuseste sa se si fereasca de aroganta actualului sef al dansului atunci este bine pt. el ca si viitor candidat la primarie. Nu stiu insa daca partidul nu il tine prea strans in lesa si daca il va lasa sa reformeze putin tot ce inseamna administratie. Astept de la tanarul vice NICOLAE o corespondenta si un nou model de dezbatere cu soc. civila si o altfel de abordare privind DEMOCRATIA PARTICIPATIVA cu cetatenii interesati de actul administrativ. Fara populisme in care sa afirmi ceva neadevarat, cum ca ei au fost alesi de o majoritate care le da dreptul sa isi faca de cap cu banii publici.

 • Se pare ca dupa ce intra in PSD oamenii se tampesc sau se molipsesc unii de la altii. Viceprimarul s-a molipsit de la Cretu, cel care de mai multi ani sufera de boala mutarii statuilor. Viceprimarul vrea si el mutarea stadionului, invocand starea precara a infrastructurii , ceea ce nu e decat partial adevarat . Trebuie spus ca odata cu lucrarile la instalatia de nocturna data in folosinta in 2009, a fost refacuta suprafata de joc la terenul central, aceasta fiind in prezent la standard european. Gazonul terenului central dispune de o instalatie de irigat automatizata, de o instalatie de incalzire moderna si de un drenaj conform normelor in vigoare. Pentru pregatirea si intretinerea terenurilor, clubul Gloria a achizitionat atunci si cele mai moderne utilaje. La tribuna a 2-a au fost modernizate spatiile de sub tribuna: vestiare, sali, spatii de refacere, grupuri sanitare, sala de forta. Spatiile aferente mass-media au fost renovate, ziaristii dispunand de cele mai bune conditii de lucru, inclusiv acces la Internet wireless. De asemenea au fost amenajate spatiile de sub peluza, unde a fost realizata cantina pentru sportivi, dotata cu bucatarie, sali de mese, grupuri sanitare si toate dependintele necesare. Toate acestea s-au facut atunci cand clubul Gloria era pe cai mari in prima liga . Evident aceste amenajari mai trebuie si intretinute.
  Un alt motiv si mai tampit invocat de viceprimar este acela de extindere a Parcului Municipal in locul stadionului.
  Viceprimarul uita ca primarul Cretu a blocat proiectul de amenajare a Padurii Codrisor ca zona de agrement extinsa a parcului. Acum vine cu o solutie si mai tembela sa darame stadionul ca sa mareasca parcul, fara sa tina seama ca in 2o15, la initiativa Asociatiei Bistrita Civica, in Consiliul Local a fost adoptata o hotarare privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc. Ba mai mult, nici circulatia auto in zona parcului nu este rezolvata in mod rezonabil.
  Strada Parcului cu sens unic ar trebui rezervata exclusiv riveranilor (institutii sau locatari), ceea ce ar reduce mult traficul auto in parc. De aceea circulatia auto sa fie trecuta si pe malul stang al raului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si spatele stadionului . Pentru asigurarea legaturii cu partea de est a parcului in zona Salii Polivalente, ar fi necesara construirea unui pod peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada si Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Aceasta ar crea o fluenta a circulatiei auto dinspre Podul Budacului spre partea de est a parcului, in zona magazinului Liedl si a centrului SPA- Casa Ema.

 • In toate orasele mari stadionul se afla in apropiere de zona centrala , astfel incat oamenii sa se poata deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo ( vezi: National Arena, Cluj Arena sau Ion Oblemenco din Craiova, reconstruite pe locul vechilor stadioane). De aceea, si stadionul din Bistrita trebuie ar trebui sa fie reabilitat pentru a facilita organizarea mai multor tipuri de activitati cultural- sportive. In primul rand ar trebui acoperite tribunele pentru a opri degradarea lor si a crea un plus de confort spectatorilor.
  Stadionul trebuie sa ramana pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator, dar inainte de toate, trebuie ca Bistrita sa aiba din nou o echipa de fotbal performanta. Pana atunci, pe stadionul „Jean Padureanu” pot fi organizate altfel de spectacole .
  (vezi:https://www.timponline.ro/tribunele-stadionului-pline-ioan-repede-multumim-dumnezeu-libertatea-organiza-asemenea-intalniri-video/

  • Cu oarecare efort financiar, pe stadionul reconditionat la standarde calitative (NU PSD!) s-ar putea organiza spectacole minunate pt contribuabilii bistriteni. Ar fi acolo loc suficient si pt faimosul cort…, degajand zona istorica de kitscuri comerciale si alte bazaconii!
   Iar terenurile de tenis si handbal ar putea fi repuse la parametri functionali atat vara cat si iarna si eventual amenajate iarna ca patinoare cu dotari stabile, nu cu tot felul de improvizatii, prin te miri ce locatii!
   Ar fi pacat ca din cauza unor nesabuiti vanatori de ciubucuri (care „POT”) sa distrugem tot ce a fost reprezentativ si frumos si sa o luam de la zero absolut cu tot felul de proiecte aiuristice, dovedind astfel nepasare si o perpetua lipsa a spiritului gospodaresc.

 • Voi sunteți cretini, cum sa dispară un asemenea stadion. Au jucat echipe cu renume. Spania Italia si multe alte. Vă bateți joc de noi Bistriteni și de N-ea Jean. RUȘINE.

 • Deși au fost postate 31 de comentarii și nu prea văd șansa ca opinia mea să mai fie citită, nu pot să nu vă aduc la cunoțtință un fapt, și anume că n-ați observat un lucru important în intenția mascată a domnului viceprimar. V-am mai atras atenția și altă dată, desigur și domnlui Cristian Niculae că, gura mare îl trădează, amintindu-i că ”Dacă tăcea, filozof rămânea”. Acest fapt rezultă din ”materialul clientului”, adică din citatul declarației dumnealui: ”Eu cred că trebuie să îl luăm cât mai ieftin și să îl valorificăm în sensul în care am spus. Acest lucru mi-l doresc eu, mai rămâne să decidă și Consiliul Local. Eu nu aș cumpăra stadionul ca să îl reabilitez, ci ca să măresc Parcul Municipal și (să) am am o arenă nouă, modernă în Wonderland….”. Dacă analizați cu atenție citatul prezentat mai sus, veți putea distinge faptul că dumnealui este deja în campanie electorală, dar vorbește despre toate de parcă ar fi deja stăpânul ”moșiei”, care de fapt aparține comunității locuitorilor minicipiului Bistrița. Ca să vă convingeți de spusele mele, vă mai dau încă un citat din ”expunerea” domnului viceprimar: ”… Acesta este unul dintre proiectele mele pe care îl voi pune în practică dacă voi fi candidatul PSD la Primăria Bistrița. Cât eu sunt în Consiliul Local și cât PSD deține majoritatea în acest for, garantez că această arenă, dacă va fi cumpărată de la lichidator, se va muta în Wonderland. Domnul președinte Radu Moldovan mi-a promis, văzând intenția mea legată de stadion, că, dacă noi, Primăria, cumpărăm acest stadion, el va face lobby la Compania Națională de Investiții să obțină finanțare pentru construirea unui stadion nou în Wonderland prin CNI….” Las la latitudinea dumneavoastră, a tuturor să vă decideți a cui parte o luați în alegerile locale din 2020 (douăzeci – douăzeci,, cum spune doamna prim ministru), dacă vreți un stăpân sau un organ administrativ și executiv care să reprezinte interesele tuturor locuitorilor municipiului sau ale unei găști mafiote organizate (de răufăcători). Aveți vreme să vă hotărâți, timp în care viceprimarul candidat PSD, va mai scoate ”perle din gura-i slobodă, și nici nu poate să mă acuze că-i vreau răul, deoarece l-am avertizat de câteva ori, să aibă grijă ce-i iese din gură, că-și face singur rău. Dar de fudul ce este, nu ascultă sfatul unui om care zice numai adevărul.

  • Foarte de acord cu ce ai scris mai sus. Si atunci stau si ma intreb, nu e mai bine pentru „opozitie” sa nu fie judecat fiecare cuvant pe care il scot cand iese dl Turc sau care mai e pe la ei? Pentru ca ei oricum nu au nici un plan : ))))) . Ei doar judeca ce fac altii, ei nu prea sunt in stare. O sa fie vai de noi.. nici prea multe optiuni de vot nu avem.

 • Toata viata am votat impotriva PSD. Sunt si voi fi anti PSD. De aceasta data consider ca ideea propusa e una buna. Daca o vad realizata e cu atat mai bine! Dar votul meu veac pururi nu va fi rosu!

 • I-o zic să-l mute (stadionul, nu pe Niculae) în Piața centrală, pe lângă biserică.
  Și să fie numai de tenis cu piciorul, iar tribuna să fie în fața primăriei. (cu dosul la domni).
  S-ar pușca doi țapi dintr-o pălitură și ar fi și mai ieftin: două proiecte, două finanțări, o singură lucrare ș-aia nefăcută toată. (ca la pârtieeeee!)

 • ,,Legea Sportului obligă ca atunci când vrei să desființezi o sală de sport, o arenă, să pui alta în loc în același UAT ,, Poate sunt eu prost sau nu inteleg. Dar cum mama dracului sa maresti parcul municipal daca in loc de stadionul pe care il demolezi esti obligat prin lege sa construiesti un alt stadion. O fii Legea de vina sau MINCIUNA.

 • Domnul Radu Moldovan a renovat stadionul din Glodeni de la moldoveni,nu pare să aiba dragoste și pentru terenul de fotbal din Bistrița.Nu candidează in Republica Moldova la viitoarele alegeri ?

 • Cu oarecare efort financiar, pe stadionul reconditionat la standarde calitative (NU PSD!) s-ar putea organiza spectacole minunate pt contribuabilii bistriteni. Ar fi acolo loc suficient si pt faimosul cort…, degajand zona istorica de kitscuri comerciale si alte bazaconii!
  Iar terenurile de tenis si handbal ar putea fi repuse la parametri functionali atat vara cat si iarna si eventual amenajate iarna ca patinoare cu dotari stabile, nu cu tot felul de improvizatii, prin te miri ce locatii!
  Ar fi pacat ca din cauza unor nesabuiti vanatori de ciubucuri (care „POT”) sa distrugem tot ce a fost reprezentativ si frumos si sa o luam de la zero absolut cu tot felul de proiecte aiuristice, dovedind astfel nepasare si o perpetua lipsa a spiritului gospodaresc.

 • Pe stadionul asta au jucat nume mari de renume mondial. A jucat Fiorentina, Atletico Madrid, Real saragosa, OSC Lille, Groningen… Stadionul asta e parte din istoria orasului si voi vreti sa-l faceti parc. Aveti hectare de teren unde s-a distrus zona industriala, ia redobanditi terenurile alea si faceti si acolo un parc. E nevoie de mai multe parcuri nu neaparat de unul mai mare. Wonderlandul va place? Mie nu, ia aranjati-l putin si faceti-l sa fie atractiv si asa se mai elibereaza singurul, unicul parc al orasului.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS