Actualitate

Ce se poate face la Colibița în vacanță sau într-un sfârșit de săptămână

Unul dintre cele mai atractive trasee care pleacă din Colibița este cel spre vârful Piatra lui Orban, de unde drumețul se poate bucura de o panoramă spectaculoasă asupra lacului de acumulare și a munților care îl înconjură.

Se pornește din satul Colibița, se trece prin Poiana Slătinița, Vârful Piatra lui Orban, Poiana Capul Dealului, barajul lacului de acumulare Colibița. Accesul la acest traseu se face din DJ 173A Prundu Bârgăului – Bistriţa Bârgăului – baraj lac acumulare Colibiţa.Cei 12 km cu grad de dificultate mediu se parcurg în coirca 5 ore.

Un alt traseu duce spre Tăul Zânelor, unul dintre cele mai frumoase și puțin cunoscute lacuri naturale din Munții Călimani, aflat la o altitudine de 1260 m. Lacul are o suprafață de doar 0,5 hectare și o adâncime maximă de 4 metri, dar este încadrat de o pădure de molid și deschis spre Poiana Zânelor în partea de nord.

Ce se mai poate face la Colibița

Există cursuri de o zi care pregătesc turistul pentru plimbări cu caiacul pe lacul Colibița. Cine știe vâsli poate cere un caiac de la pensiunea/vila în care este cazat. Pe lac mai sunt hidrobiciclete, bărci cu vâsle, se poate face rafting, windsurfing și sunt organizate plimbări cu vaporașe. De asemenea, pe lacul Colibița se poate pescui păstrăv curcubeu, caras, șalău sau clean. 

Colibița oferă în plus o priveliște superbă asupra lacului și munților, aer curat, plaje între munți, SPA, jacuzzi, posibilități de a lua masa în restaurante și păstrăvării.

Mai multe oportunități de petrecere a timpului liber al Colibița găsiți AICI.

28 comentarii

  • se poate ajunge la lac fara sa folosesti locatia unui restaurant? exista acces gratuit la lac? exista loc de picnic? exista vre-un camping decent?

    133
    3
  • Ce hală oribilă a mai apărut pe malul lacului? Este absolut îngrozitoare poluarea antropică de la Colibița. Colibița ilustrează perfect zicerea „ce țară minunată, păcat că-i populată”.

    88
    2
    • Ceea ce s-a dorit acum 15..zece ani , a fi o zona de cabane, frumoasa, pt tabere tineret etc s-a transformat intr_un mare business kitchios, nici măcar fițos!!
      2013 într-un jurnal local
      „Mie, 04/17/2013 – 14:51GC/…Brigada81:Aşteptăm aprobarea, pentru că dacă nu vine ordinul de sus în jos, când e vorba de armată şi locaţiile armatei, este mai greu. Locaţia este la unitatea militară de la Colibiţa (n.n. – satul Miţa), zona e superbă, iar programul conţine pregătirea specific militară de exerciţii de front şi formaţii, autoapărare, transport răniţi pe teren accidentat din zonă de munte, tehnici de supravieţuire. (…) Vom avea şi tir cu arme cu aer comprimat de la Secţia de schi fond şi biatlon de la LPS Bistriţa şi înot aplicativ, cu tehnici de scoatere a răniţilor din apă”, a declarat directorul executiv Const.Floriaan de la DJST BN.
      Potrivit acestuia, Tabăra este gândită pentru o perioadă de patru ani, pentru clasele IX-XII(…)”
      (Tabără de vară cu pregătire semi-militară,)…

  • Mulțumim din inimă partidului ,care nu poate ,,deranja ‘’ proprietățile nomenclaturii ! Vorbesc de limita de protecție sanitară a lacului .

    70
    2
  • Am fost acolo într-o zi și am avut impresia ca sunt într-un mare șantier; clădiri neterminate, betoane, moloz, garduri neterminate, dale care se mișcau, locuri de joacă improvizate.

    Dacă nu ai cabana ta, la care să te retragi cu prietenii și să faci un chef privat, nu ai ce căuta acolo. Nu e pt turiști, e pentru proprietari.
    Mă duc la Fisherman’s și pe ușă scrie “Ne rezervăm dreptul de a selecta clientii”.
    Serios? Este legal să discriminezi?
    Așa ca și eu mi-am rezervat dreptul să aleg alt restaurant,
    Ceva cu Roser🌹 .
    Au doar meniu online, M-am chiorât pe telefon să văd ce au de mâncare.
    55 de pagini de meniu, începând cu cocktailuri, vinuri, sucuri, bere, aperitive, mic dejun, după 10 minute am ajuns la pagina care mă interesa.,.
    Mâncare aiurea, doradă, somon norvegian, hamsii, calamari, fructe de mare, creveți, mâncare care nu are legătură cu Colibița.
    Faceți domnilor 5 supe, 5 cu pui, 5 cu porc, 5 mâncăruri cu vită și atât!
    Restaurantele serioase au 5-10 feluri de mâncare, nu 200.
    Deci, Colibița e frumoasă, dacă o vezi de la depărtare, de pe Vârful piatra lui Orbán, izvorul zânelor de pe o potecă de munte.

    103
    2
    • Noi, in trecere spre munte, ne oprim doar la Arinis, singurul loc cu mancare traditionala, ospatari prietenosi si cu cele mai bune papanasi care am servit vreodata. Recomand.

      46
      2
  • De vis locul, minunat dar… Impracticabil pentru cei ce nu folosesc cazările ce au deschidere la lac.
    Am mâncat super fain la Vatra Colibița. Primitori, omenoși mâncare gustoasă la prețuri decente.
    In ceea ce privește drumeția la Pietrele lui Orban, aceasta s-a oprit brusc la 300-400 m de obiectiv, fiind drumul impracticabil. O mulțime de brazi căzuți ” in poteca”, lăsați acolo de pe la 2020 cel puțin, conform altor relatări. Eram cam la limita cu timpul așa că nu am escaladat buștenii ci am făcut cale întoarsă .

    21
    1
  • Cel mai bun lucru care-l poți face când ajungi la Colobița e să te cari de acolo! Colibița e numai pentru foștii și actualii activisto-securiști care și-au făcut construcțiile alea hidoase lângă lac și care au blocat accesul la malurile lacului.

    62
    2
    • La Colibita nu poti face nimic Nu te poti nici plimba de atata praf ce exista La lac nu ai acces asa ca mai bine stati acasa sau cautati alta locatie

  • Colibita ,rezerva de apa a Bistritei,umpleti-o de giarda si alte bucurii,100000 de oameni sufera ce conteaza,sa iasa banuti pentru unii.

    31
  • Colibita sau „Marea de la munte” a ajuns exact ca marea de pe litoral.
    Circ, constructii haotice preturi mari, manele si alte muzici cu boxe de kilowati.
    Nici o autoritate nu ia masuri pt protejarea turistului care merge acolo sa se odihneasca si sa se relaxeze pt . ca ulterior are de mers la munca unde trebuie sa dea randament daca lucreaza la privat ca la stat este statul degeaba.
    Toate institutiile care trebuie sa ia masuri asteapta sesizari de parca nu se vede si nu se aude disconfortul creat.
    Altfel vacana frumoasa.

    35
    3
  • Asta este acum, o groapă mai mare plina cu apă (adusă), clădiri din betoane în locul vilelor de lemn, cu sinceritate va scriu, am iubit stațiunea cea veche, am practicat sport acolo (orientare sportivă) să spunem prin anii ’72, ’73, ’74… în ’76 am urmărit Olimpiada de la Montreal (pe Nadia cu primele note de zice)la singurul tv din sat, am muncit la cantina stațiunii în acea vară și afara în vale se făceau săpături pentru aceasta cum o numesc unii „marea de la munte”.
    Cu mâna pe inimă vă spun că îmi pare rău după acea stațiune cu aer curat vindecător!

    37
  • Nimic, asta poti face, fix nimic. Nu exista acces langa lac de toti smecherii care au vile pe acolo cu gardul pana in apa. La ce sa merg la Colibita ? sa vad barajul ala vechi si vai de steaua lui ? Sa ma rupa la buzunar toti patronii cu preturi aberante ? E Colibita nu Lake Como (din Italia) unde pana la urma si acolo e mai ieftin ca la noi. Vai pa cu Colibita voastra, sa se bucure de ea toti ciurditorii de bani care au vile si afaceri pe acolo.

    28
  • Pentru că vorbeam despre meniuri.
    Am fost la restaurantul unui hotel Radisson SAS și aveau doar 4 lucruri în meniu:
    Vegetar: Risotto
    Pește: Cod cu sparanghel, și doi cartofi
    Vită: Mușchi de vită la grătar cu legume
    Meniul zilei : ceva mâncare la ceaun , un fel de gulaș.

    Și în România, 20 de feluri de pizza, păstrăv în crustă de mălai, păstrăv la grătar cu mămăligă, păstrăv la abur, păstrăv afumat, păstrăv marinat, păstrăv nu știu cum.

    La pizzeria italienilor au 10 pizza.
    La pizzeria arabilor și 50 de feluri de pizza.

    5
    3
  • Cel mai important lucru si cel care-i face pe ,,turistii” de Caca bița sa se simta bine si relaxati e gandul ca ac khakha si pishu in rezerva de apa potabilă a 150.000 de fraieri.

    18
    1
  • Nu este nimic interesant la Colibița .
    Doar șantiere ,moloz și oameni neprimitori .
    Am fost pentru prima dată ,dar și pentru ultima dată acolo..am intrat într-un restaurant unde te puteai servi doar de la bufet (mâncare simpla care nu își merita prețul) nu puteai comanda altceva in afara de acel bufet ….am ales alta terasa unde sa putem lua masa dar ce sa vezi ..nimeni nu era interesat sa te servească …am așteptat 30 de minute cu copii că sa putem ruga pe cineva să ne aducă un meniu sa putem comanda…dar nici atunci nu l-au adus. ….după multă așteptare ne-am ridicat și am plecat.

    Copii vroiau cu barca dar nimeni nu era acolo că sa putem închiria una…
    Deci mai pe scurt Colibița e timp pierdut .

    14
    1
  • Pentru turiștii din afara județului,zona lacului de acumulare Colibita , anulează toate realizările vizibile īn infrastructură si mici tentative de turism,pentu că are o reclamă mincinoasă!!!
    Eu cred că nici măcar nu s -au pus de acord, careva, că acolo va fi o zona turistică.

  • Cei care azi culegeți laude, mergeți până la capăt! Eliberați zona de faleză a lacului , impuneți le reguli de arhitectura specifice zonei, dacă nu ați făcut o până acum despăgubiții.Cam așa, cumva, mai puteți avea pretenții de turism.
    Dacă nu se. mai poate … asta e.
    Lăsații să se pișe în tău (lac)

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.