Actualitate Recomandări

Ce se va întâmpla cu proiectul imobiliar de pe terenul fostei fabrici TeraPlast Bistrița

”Care sunt intențiile companiei după renunțarea la proiectul imobiliar. Se va vinde terenul deținut?”, este întrebarea unei comunități de investitori, căreia managementul Grupului TeraPlast i-a răspuns că există mai mulți investitori imobiliari interesați să preia proiectul.

”Decizia de stopare a acestui proiect a fost luată într-un punct destul de avansat, după obținerea mai multor autorizații. Prin urmare, nu doar terenul reprezintă un activ de interes, ci întreg planul de dezvoltare, PUZ-ul aferent. Locația, terenul fostei fabrici TeraPlast, are un potențial mare, este atractiv datorită poziționării în orașul Bistrița. Sunt mai mulți dezvoltatori imobiliari interesați de acest proiect și avem discuții active cu ei pentru o eventuală preluare”, a transmis compania.

Ramintim că, în luna septembrie a acestui an, TeraPlast a anunțat încetarea, de comun acord, a acordului semnat cu Alfa Construct Parteners privind proiectul imo­biliar de pe Strada Zefirului din Bistriţa.

”Decizia vine ca efect al cli­matului complex de pe piaţa construc­ţiilor care a generat creşteri ale pre­ţurilor materialelor de construcţii, co­ro­borate cu evoluţia accelerată a cos­turilor cu energia şi combustibilii, care impactează semnificativ costurile cu furnizorii şi materialele aferente proiectului imobiliar“, se arăta într-un anunţ publicat pe Bursa de Valori Bucureşti, unde este listată compania TeraPlast SA.

„Rămânem deschiși la vânzarea terenului, de circa 2 hectare, în scopul dezvoltării unui proiect imobiliar cu PUZ-ul obținut. Cunoaștem evoluția pieței construcțiilor prin perspectiva segmentelor pe care activăm și vedem companii de antrepriză, chiar din rândul clienților noștri, care întâmpină dificultăți din cauza creșterilor semnificative ale prețurilor din ultimii 2 ani și jumătate. Ne dezvoltăm și fructificăm oportunitățile de piață, dar în același timp ne adaptăm lor pentru a asigura o evoluție echilibrată a afacerilor noastre pe termen mediu și lung”, spune Alexandru Stânean, CEO TeraPlast. Parteneriatul dintre TeraPlast și Alfa Construct Partners a fost încheiat în al treilea trimestru din 2020. De la momentul acordului până în prezent a fost obținut PUZ-ul, însă nu au fost începute lucrări de construcții.

Conform Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud, în trimestrul al doilea din anului 2022 volumul investiţiilor în construcții a scăzut cu 11,6%.

Numărul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale eliberate în luna septembrie 2022 a fost de 67, cu 3 mai puține decât în luna anterioară şi cu 10 mai puține decât în luna corespunzătoare din anul precedent.

În al doilea trimestru al anului 2022 au fost finalizate un număr de 340 locuinţe, cu 48 mai puține față de trimestrul corespunzător al anului precedent și cu 186 mai multe față de trimestrul anterior. Majoritatea dintre acestea, adică 313 locuințe, au fost construite în mediul urban (92,1%). În cursul primului semestru al anului curent au fost finalizate un număr de 494 locuinţe, cu 103 locuințe mai puține decât în aceeași perioadă din anul trecut. Din totalul locuințelor construite în cursul anului curent 434 fiind construite în mediul urban (87,9%).

19 comentarii

 • Nu mai ingramaditi constructii pe mp de teren care in cativa ani vor deveni viitoarele GHETOURI ale Bistritei si asta este valabil peste tot in tara.
  Natalitatea fiind la pamant si populatia Bistritei si a tarii tot mai imbatranita cine sa se mute in aceste puzderii de constructii tot mai scumpe ?
  Cu un razboi la mica distanta de tara avantul constructiilor de-a moaca trebuie sa se linisteasca.
  Doame fereste de o implicare directa a Romaniei in conflict ,deoarece prevad o si mai mare golire de continut in materie de popor in aceasta tara.
  Ati urmarit cifrele din oasele ucrainiene ?
  Asa ca mai bine faceti acolo un Parc un loc de refugiu liber de constructii care iti pot pica in cap dupa ce rachetele SATAN le zdrobeste.
  Si in nici un caz constructii cu 6,8,10 etaje deoarece practica razboiului arata clar ca inaltimea este preferata loviturilor de precizie in caz de atac armat cu mijloace moderne.
  Aceasta este analiza mea proprie.

  29
  53
  • Pefect Bălane ce spui tu, blocurile trebuie făcute în Centru Vechi, nu distrugeți și zona frumoasă de peste linie cu urîtenile de blocuri.

   46
   5
  • Bălane în Bistrița sunt oameni tineri care au nevoie de apartamente noi confortabile în zone bune nu de case vechi împuțite cu ferestrele în stradă fără locuri de parcare și străzi. Oameni tineri au nevoie de apartamente cu 2 sau 3 locuri de parcare pentru fiecare membru de familie, au nevoi de străzi pentru aceste mașini. Bistrița se va dezvolta frumos în continuarea voi rămâneți în igrasia din Zona Veche nimeni nu vă cheamă să veniți în zona civilizată a orașului este mult mai bine să rămâneți în cloaca unde vă place să trăiți.

   44
   21
  • Pe drumul Cetății acolo în mijlocul orașului unde a fost LDP-ul pentru sănătatea oamenilor din oraș trebuie făcută Pădurea Urbană. Trebuie doar plantați arbori autohtoni care sunt în Padurile din Jurul Bistriței și pentru a împiedica pe viitor degradarea și aceste pădure trebuie interzisă construcția de alei, trotuare și de costruirea sau aducerea acolo a oricefel de mobilier urban. Această Pădure trebuie făcută cât mai repede până ce nu se va găsi cineva să îndese și aici niște blocuri. Acest teren este singurul teren mare din mijlocul orașul ar fi o tragedie dacă și acest teren va fi pierdut în favoarea blocurilor sau a altor spați comerciale , acest teren este o șansă verde pentru Bistrița care dacă va fi ratată Bistrița nu se va mai întâlni cu așa șansă niciodată.

   41
   6
  • Bistrița sa zonificat singură: Zona Veche este zona pensionarilor neproductivi, Zona de peste linie este zona tinerilor capabili iar între ele este o Zonă gri de blocuri. Problema majoră a Bistriței este că multe din Licee, școli și grădinițe au rămas în zona pensionarilor care nu mai au nevoie de ele , aceste ar trebui să fie relocate peste linie. Exemplu singurul Liceu nou făcut după 1989 este Liceul Logos făcut de particulari cu cap peste line . Facilitățile sportive trebuie mutate peste linie unde este nevoie de ele este acum au rămas prizoniere în zona pensionarilor ba mai mult acum se face o bază sportivă la Cocoșul tot pentru pensionari ?!

   34
   9
  • Pe strada Drumul Cetății unde a fost LDP-ul trebuie construit Stadionul de Rugby nu pădure.

   9
   1
 • În curând acolo vor apărea alte hipermarketuri gen Kuafland, Careffour, Lidl etc. Zona este perfectă pentru acest tip de comerț.

  28
  2
  • Un Hipermarket se pretează să fie construit pe strada Drumul Cetății vizavi de Supermarketul Penny pe locul unde este depozitul de fier vechi. Depozitul de fier vechi se poate reloca în afara orașului între Sărata și Sărățel și astfel ar câștiga mult mai mult din vânzarea terenului din mijlocul orașului în plus ar rămâne și cu afacerea cu fierul vechi.

 • Tinere. Pensionarii au fost pana nu demult productivi si unii au ramas activi.
  Si tu vei ajunge exact la fel.
  Pana atunci nu uita ca si parintii tai intra la aceasi descriere facuta de tine.
  Si noi am asigurat candva prin activitatea noastra pensii pentru altii si am ramas pe mai departe impozitati si platim constiincios taxe si impozite de unde se dezvolta orasul si viata voastra.
  Este un adevarat sacrilegiu sa vorbesti asa de PENSIONARI .
  Sarbatori Fericite !

  14
  36
  • Cred că ar fi adecvată zona pentru amenajarea unei piețe agroalimentare moderne cu utilități și parcări pentru comercianți cât și pentru clienți, care dă funcționeze pe tot parcursul anului.

   2
   18
  • @ Florin, Păi există o piață bună numai la câțiva zeci de metri distanță nu prea mai are sens să faci altă piață așa aproape.

   16
   2
  • Pentru a încerca resurcitarea Zonei Vechi a orașului este nevoie de reînfințarea Pieții Permanente din Sahara.

   14
  • Nu mai funcționează nici cofetăria Guliver, cu toate tâmpenile lor de proiecte au reușit să o falimenteze și pe aceasta.

   12
  • Lângă cofetăria Guliver mai era un magazin cu semințe și alte produse pentru grădini, acela mai funcționează ?

  • Cu prostiile lor de proiecte au alungat toți comercianți din Zona Veche acum este plin de crâșme acolo.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.