Economie

Ce se va mai putea plăti cu cardul de energie

A fost finalizat un proiect de modificare a Ordonanței de Urgență nr. 166/2022, principala completare vizând tipurile de energie care fac obiectul sprijinului temporar aferent anului 2023.

Astfel, pe lângă formele de energie compensate în acest moment, se vor putea achita butanul, rumegușul, cărbunele, brichetele sau alți combustibili lichizi sau solizi.

De asemenea, nu peste mult timp se vor putea achita și facturi mai vechi, cu termen februarie 2022.

”Mai mult de o treime din beneficiarii care au făcut plăți fără să se deplaseze de la domiciliu în acest scop, fie pentru că au folosit platforma online de plată oferită de Poșta Română, fie pentru că au solicitat factorul poștal la domiciliu și au achitat cu sprijinul acestuia. Faptul că au existat aceste trei variante de plată, dintre care două permit plata de acasă, este cu adevărat o reușită. Reamintesc tuturor posesorilor de carduri de energie că mai au la dispoziție două luni pentru a utiliza banii aferenți primei tranșe. De asemenea, pentru a extinde și simplifica sprijinul acordat, am finalizat proiectul de act normativ prin care se prevede compensarea prețului pentru mai multe tipuri de energie decât cele prevăzute acum: energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, butelie, butan, lemn de foc, rumeguș, cărbune, păcură, peleţi, brichete, combustibili lichizi sau solizi şi orice alte materiale de încălzire care pot fi utilizate la încălzirea locuințelor. Mai mult, avem în plan să permitem și achitarea de facturi mai vechi și să extindem termenul până la februarie 2022”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Reamintim că ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 lei fiecare, și poate fi utilizat acum pentru plata următoarelor servicii / produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

În baza cardului se pot efectua plăți în următoarele perioade:

 • Pentru tranșa I – valoare de 700 lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;
 • Pentru tranșa II – valoare de 700 lei, în perioada septembrie 2023 – 27.12.2023.

Cardurile alocate ambelor tranșe se pot folosi până la data de 27 decembrie 2023 inclusiv, sprijinul neputând fi utilizat în afara termenului de valabilitate prevăzut.

Platforma pusă la dispoziție de Poșta Română pentru plăți online poate fi accesată AICI.

Etichete

15 comentarii

 • O mare minciuna mai mare nu am auzit
  Posta Romana cel puțin la noi nu primește decât pentru energie electrica și gaz fiindcă nu au primit dispoziție decât pentru astea
  Spuneți adevărul oamenilor nu mai umblați cu minciuni

  21
  2
 • Din ianuarie nu am mai primit nici o factura la gaz,cum să plătesc, gazul consumat (destul de mult)până acum…la sfârșitul lunii iunie expira valabilitatea primei transe… degeaba s-au dat daca companiile nu emit facturi… mulțumim pentru ce ne-ați dat dar nu ne putem folosi de acest ajutor…😞😞😞

  9
  1
 • Am fost la Posta sa plătesc cu cardul de energie pretul căldurii de l întreținere și nu am putut plăti, deoarece funcționara de la posta mi a spus ca Asociația de locatari, respectiv președintele, administratorul, nu au încheiat Protocolul cu Posta romana. Deși l am anunțat pe administrator și pe președintele asociației, situația este aceiași, nu au întreprins nimic. Astfel ca din aceasta cauza nu pot sa beneficiez de banii de pe card.

 • Aici e o mare cacialma, adică o spălare de bani. Unele carduri au fost emise în aprilie .deci au rămas pt doua luni de platit curentul . Banii rămași pe card revin tot lor…asta afacere nu gluma, uite așa se fura..cu cap și legal.

  13
  3
 • Spălare de bani de la UE..unele carduri au ajuns in aprilie..au rămas doar doua luni de valabilitate. Banii rămași se întorc tot la ,,ei”…uite așa se fura frate, cu cap și totodată legal…

  3
  2
 • Eu am fost sa plătesc o factura de 150 și m-a întors de la poștă că este din anul trecut din decembrie,și uite așa m-am purtat de câteva ori că am dat pe drum 230 iar factura nu am platit-o ,și am vrut sa iau butelie pe acel card însă nu iți dă. Dar totuși aș cumpăra lemne unde pot să cumpăr? Și facturile la curent când vin că expira cardul?

 • O batae de joc la adresa tuturor
  Eu nu am primit nici acum cardul de energie.Am o pensie de 1125 de lei și sunt singură.. și ca mine sunt foarte multi.Am făcut și declarație pe proprie răspundere în februarie.Sun la ei în fiecare săptămână de fiecare dată îmi spun altceva ba că trebuie să trimit copii de pe talon și de pe buletin ba să fac altă declarație abar nu au .Pur și simplu am obosit și ca mine sunt foarte mulți își bat joc de noi și ne aburesc cum vor ei.Ne mint că au dat carduri 2 milioane și jumătate și pe care îi întrebi tot la a 5 persoană nu a primit unde sunt cardurile alea care tot ne aburesc ei numai pe hârtie?????

 • Bă frate sîntem un popor de proști vad că tot dați la unele comentari neaprobare cu degetul în jos voi credeți că totă lumea în țara asta e că voi cu pensi mari care nu ați beneficiat de acest Card acești oameni care își scriu oful aici sunt amărâți cu pensi mici nu că voi dabitoci care tot va dați deștepți și sintetic proști și ai dracu la suflet de jeguri fimiar scirbă de voi

  7
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.