Actualitate

Ce spune șeful IPJ despre ancheta Poliției în urma tragediei de pe Strâmba

Ancheta penală deschisă în cazul tragediei de pe Strâmba, în care biciclistul Dan Popițan (42 de ani) și-a pierdut viața sub roțile unui TIR, este în lucru și nu poate fi avansat un termen la care va fi finalizată, a spus inspectorul șef al IPJ Bistrița-Năsăud, comisarul șef Mihai Lupșa.

În ședința Colegiului Prefectural, inspectorul șef a fost întrebat în ce circumstanțe s-a petrecut tragedia și măsurile ce se vor lua.

”Este un dosar penal înregistrat și nu pot oferi date din activitatea de cercetare penală. La finalizare, se vor lua toate măsurile care se impun. Pe de altă parte, în funcție de constatările făcute la fața locului și de analizele ulterioare în cazul dosarului penal vor fi dispuse și alte măsuri pe lângă cele referitoare la incidentul propriu-zis. Nu pot spune când va fi gata (dosarul -n.r.). Probabil se vor dispune foarte multe expertize care nu depind de noi. Depindem de rezultatul expertizelor, de termenul la care se finalizează aceaste expertize și de celelalte aspecte până să trimitem dosarul mai departe”, a spus comisarul șef Mihai Lupșa.

Despre accesul mașinilor de mare tonaj pe drumurile respective, șeful IPJ a răspuns: ”Sunt autorități compente care verifică tonajul, respectiv ISCTR. Avem destul de multe acțiuni comune cu dânșii și constatări pe măsură”.

Întrebat ce soluție vede pentru ca șoferii mașinilor de mare tonaj să nu mai intre pe drumuri pe care accesul lor este interzis, Mihai Lupșa a răspuns: ”Măsurile se iau în funcție de aspectele constatate și în funcție de dispozițiile legale incidente. Fiecare trebuie să respecte indicatoarele care sunt la intrare pe drumul respectiv. De fiecare dată când au fost constate nereguli au fost dispuse măsuri față de șoferul respectiv”.

Comisarul șef Lupșa consideră, pe de altă parte, că Poliția își face pe deplin datoria în ce privește activitatea de prevenire.

”Poliția desfășoară foarte multe activități, de la cele preventive până la cele de constatare atât în acțiunile proprii, cât și împreună cu celelalte instituții cu competențe în domeniu. Avem foarte multe activități preventive. Zilnic le facem pe rutieră. Din păcate, în ultima vreme am avut numeroase accidente, dar noi suntem permanent pe stradă, să știți, peste tot”, a spus el.

18 comentarii

 • Prevenirea e sa mai stați pe acasa si sa lăsați dracului distracțiile si trendurile De turma. Echipat vezi doamne ca un biciclist profesionist. Hai mai mergeti dracului de taranoi borati. Toti sunteti mari sportivi, mari bicicliști. Mai stați dragului acasa ca numai încurcați șoselele si produceți tragedii.

 • Prevenție?
  Din curiozitate,măcar,ar trebui d-nii polițiștii din rural să verifice tractoare,scutere, activitatea de la baruri.Ar avea mari surprize.Ar vedea,dacă vor,ce prevenție fac in randul minorilor.Dar e foarte greu sa te mobilizezi.
  E greu sa dai o raită prin comună(Nușeni,Matei, Chiochiș)seara.N ai cum fiindcă programul tau se termină la 16.00

  41
  4
  • Politistii sunt mana in mana cu infractorii , care petrec cot la cot cu acestia. Ce pretentii putem avea de la politisti? Tatuati, barbosi si unii dintre ei jegosi de-a dreptul. Nu avem nicio asteptare de la voi, politistilor, stati linistiti, ca statul e cu voi.
   Nu faceti nimic pentru spararea oamenilor corecti. Rusine!!!!!

   12
   1
 • Faceți controale nu stați pe centru 10 polițiști ca nu trebuie atâția câte doi ii destul , veniți pe sate in control in localitățile componente sunt mangĂ si ei conduc sau așteptați accidente si după acționați sunt după masa raliuri , nu vezi pe nimeni in control , așteptați sa vina voturile sa i conduceti cu mașinile parca ii alai de nunta , va rog controale de aceea plătim si aveți uniformă faceți controale !!!!!

  36
  2
 • E bun de politician Lupsa( din octombrie se va inscrie in PSD), vorbeste mult fara sa spuna nimic. Omul mai are 3 luni pana la pensie si se teme sa spuna adevarul. E un deficit de personal incredibil in IPJ, rar cand mai vezi cate un politist pe strada. La preventie suntem varza, dovada ca toti habaucii isi permit sa se urce la volan fara permis, sau cu permisul suspendat. La fel e si cu drogurile, fenomenul a luat o amplitudine fara precedent.

  46
  5
 • Pe valea Someșului este dezastru, acea secție de poliție este inexistentă.. rar vezi un polițist pe acel tronson de drum și dacă îl vezi îl vezi in magazin sau stand la umbra .
  Sa ne spună domnu șef Lupsa cate permise s-au luat pe acel tronson de drum? Daca ar merge o mașină a poliției dintr-un capăt în altul ar lua cel puțin 5 permise. Toți taie curbele sunt beți drogați și depășesc pe linie continua. Dar pentru a constata astfel de contravenții trebuie sa fim in teren sa vedem nu sa fim cu gândul la statistici și prostii. De altfel mor oameni și nu ne pasa , sper sa doar că în ceasul 12 sa ne trezim din acest vis adânc

  33
  1
 • Problema e ca cei care intra pe asa-zisele drumuri limitate ca si tonaj,sunt mana in mana cu autoritatile!!! PAI DACA E DRUM CU LIMITARE DE CE SA NU PUNA O TRAVERSA DE METAL CA SI LIMITARE SI ACCESUL E REZOLVAT!! Dar mai important e LEMNUL decat OMUL!!

  20
 • Ce cauta animalele astea de oameni cu TIR-urile pe drumul ala amarat, ingust, facut ca o legatura ptr oameni de bun simt?!! Finalul era inevitabil…cum măta abordezi tu sofer cu permisul suspendat ptr alte contraventii mortale drmul ăla???Unde măsa e militia ??

  21
  4
 • Problema e alta. S a saturat natura de parveniti care se cred bicicliști. Mai mergeti dracului cu bicicletele voastre ca numai încurcați traficul. Mai stați pe acasa. De stia respectivul ca moarte statea dracului acasa. Mai se si echipează in mari bicicliști. Trend de turma. Ce sa vezi. Mari sportivi mari bicicliști.

  8
  30
  • Adevărat. Și ultima lui filmare era fără mâini pe ghidon. Ăștia nu mai fac un metru cu bicicleta fără să filmeze. Ca mare lucru au de filmat.

   9
   17
  • @P
   Mare nesimțit mai ești!
   Omul e mort, soția , copiii, frății, surorile, părinții îl plâng!
   Și tu o dai înainte cu parveniți, cu încurcatul circulației etc.
   Tu chiar nu ai “simtul situatiei” in românește – simtul realității, dar “simtul situatiei” acoperă mult mai bine ceea ce vreau sa spun. Adică in unele situatii e total NEpotrivit să iti dai drumul la gura.
   Nu el e de vina, ci autoritatile, ca nu au construit piste pt biciclete ca-n Danemarca di Olanda. Piste pt bicicliști despărțire de sosea de un covor verde de iarba.
   Pista e la 5 m de drumul național!

   4
   3
 • La ce mai dati stirea ca domnul din imagine se gandeste doar la pensionare si la reangajare. Statul prost asa face cu ditamai barbatoii solizi angajati la el. Saracii, sa nu fie stresati pana la 65 de ani, las ca pulimea le tine locul.

  14
 • Care blonda Moruzove, aia de umbla în echipaj cu unu’ Pudilic ??? și măsluiesc împreună accidente? Sincer aveam alte așteptări de la „tânăra generație” școlită în două luni ca și centenarul în 4 ani, dar fix pix rezultat al așteptării!

 • Cum spuneam mai sus…sa atins paradoxul…înainte făceau oarece școală, ceva de genul a 2 ani…acum..,l-a grămadă, o probă cică fizică, în rest…pe strazi cu ei!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS