Social

Ce spune un medic veterinar despre Ivermectină, ”antidotul minune pentru Covid-19”

Medicul veterinar Petru Antonio Mureșan demontează, într-o postare pe Facebook, teoria potrivit căreia Ivermectina, acest medicament de uz veterinar, ar fi ”antidotul minune pentru Covid-19:

IVERMECTINA pentru TO(N)ȚI!

”Văd că apar tot mai multe postări cu antidotul minune pentru Covid-19: Ivermectina. Antivacciniștii și alți atoateștiutori de pe paginile de socializare promovează această substanță ca medicamentul care vindecă instantaneu cumplita pandemie. Din nefericire, am văzut chiar colegi de breaslă că promovează asta cu îndârjire. De aceea m-am hotărât să aduc aici lămuriri esențiale pentru toți cunoscuții care îmi citesc postările.

În primul rând să vă zic că inițial și eu am fost antivaccinare, pentru că nu aveam suficiente informații și nu mi-a plăcut ideea cu obligativitatea vaccinării! Acum, după ce am studiat, citit și documentat puternic în ultimele 30 de zile, atât de pe surse oficiale cât și fanteziste, pot spune cu certitudine că mă voi vaccina. Pentru că, deși există riscuri pe termen mediu și lung, nimeni nu poate fi sigur azi de efectele secundare ale vaccinului, aceste riscuri sunt MULT mai mici decât riscul de a contacta virusul și a face o formă gravă, chiar letală de boală.

Și acum să lămuresc cu Ivermectina. Este o substanță activă descoperită în 1975 și aprobată pentru uz veterinar în 1981. Ea are utilizare în tratamentul parazitozelor la animale, fiind eficace în combaterea paraziților interni (generic – viermi), cu excepția Fasciolei ( viermele de gălbează) și paraziților externi: pureci, căpușe, păduchi și râie. Există se pare și un produs de uz uman – Stromectol, pe care, personal nu l-am văzut în nici o farmacie la noi. Nu cunosc nimic despre acest produs. Cât despre utilizarea ivermectinelor de uz veterinar, indiferent de formă de prezentare, în tratamentul Covid-19 NICI NU POATE FI VORBA.

Chiar dacă această substanță are și un efect imunostimulator la animalele tratate este pur și simplu un antiparazitar, deci NU omoară virușii (virusurile).

În plus noi, medicii veterinari avem stabilite clar protocoale privind administrarea la animale. Acestea prevăd un timp de așteptare, de la administrarea Ivermectinei la animal până la consumul de produse, carne, lapte, ouă, de la animalul respectiv ( de obicei mai mari de 30 de zile). Pentru că s-a constatat că, deși foarte bun ca antiparazitar, Ivermectina are efecte cancerigene prin acumularea în organism. Iată de ce, dragi prieteni și cunoscuți, NU vă tratați după zvonuri și surse. Singura cale sigură de a evita infecția cu Covid-19 rămâne vaccinarea!”, a scris medicul pe Facebook.

https://www.facebook.com/petruantonio.muresan/posts/4288898114470262
Etichete

12 comentarii

 • Doctore, eu zic să-ți vezi de căței și boi tăi.
  Au fost zeci de studii care în totalitate au arătat eficiența ivermectinei, net superioară renumitului Remdesivir. Aici suspectez interesul Big Pharma deoarece ivermectina are patentul expirat de mult și orice companie farmaceutică îl poate produce aproape la prețul aspirinei. Alt avantaj este cel al dozei unice , esti suspect sau proaspăt confirmat iei o doza orală și gata tratamentul. În cazul de fața un efect secundar e că scapi de aproape toți endo și ectoparaziții (cu excepția piticilor de pe creier). S-a făcut un metastudiu în care au fost introduse datele din 35 cele mai credibile studii în care a fost folosita ivermectina și probabilitatea ca datele da fie eronate e de p =0.000000000029 (sau de unu la 34 miliarde). Ivermectina trebuie luată imediat după infectare sau preventiv, după contactul cu persoanele contagioase.
  Aici aveți datele
  https://ivmmeta.com/

  • Protocolul ivermectinei in statele în care s-au făcut studiile e DOZA UNICA ORAL. Nu tu ac, intravenos, intramuscular, aerosoli etc. Ai luat hapul și gata . În unele state e autorizat pentru uzul uman, cu efecte secundare mai mici că și alte medicamente pe care le luați cu pumnul. Am pus linkul , puteti să cititi studiul. Totuși mare curaj a avut Lazani cu aceste afirmații, Big Pharma nu uită și nu iartă. De urmărit …

  • Cetitorule…esti nebun tare. In cazul de fata te bazezi pe cateva „zeci de studii”si vii cu remarca ca asta e medicamentul miraculos care ne scapa de moarte in fata Covid.
   Tin sa iti reamintesc ca inainte de a intra pe piata vaccinul Covid 19 a trecut prin zeci de mii de teste. Acolo a reiesit ca e sigur pt „consum uman”.
   Pune mana si citeste ceva util si lasa prostiile.

  • Din ce vad in studii, s-a folosit o doza de 12, 14 etc pana la 36 mg, probabil functie de kg pacientului. Nu cred ca exista o doza bine definita de ivermectina in tratamentul covid19.
   Ce e demn de remarcat este faptul ca administrarea ar trebui inceputa la debutul bolii, altfel efectul fiind destul de slab. Ar trebui deci sa ne testam regulat.
   Administrarea ca profilactic mi se pare putin hazardata, fiindca una e sa administrezi o doza unica, chiar mai mare, si alta e sa administrezi saptamanal (??), riscul de aparitie a efectelor adverse fiind mult mai mare. Am vazut acolo specificate reactii adverse ce intereseaza nivelul hepatic si ocular, pe langa cele mai uzuale si mai putin severe.
   Totusi, daca vaccinurile actuale isi vor dovedi eficienta, as lasa acest produs doar pentru cei care au contraindicatii clare la vaccinare.

  • Stănculescu , ivermectina e aprobata pt uz uman în jumătate din statele de pe glob ca și antiparazitar după îndelungi studii desfășurare de-a lungul anilor. Pe langa metastudiul la care am pus link dacă vrei mai pun încă zece in care reiese cu certitudine că este net superior Remdesivirul și Abidolului , singura problema e că este prea ieftin și ușor de administrat (nu aduce profit) Și Viagra a fost creat pentru angina pectorala și hipertensiune, dar a fost omologat pentru efectele secundare. Dar ce nu nu se spune este alt obicei care reduce de 10 ori șansele să faci forme severe și medii ale covidului.
   FUMATUL
   Statistica nu minte

 • Din păcate acest doctor nu profesează cu adevărat nici măcar în satul, comuna sa. Ar fi necesară o anchetă (…) comentariu editat

  • Din curiozitate am citit postarea omului si alte cateva in plus . Ce sa zic ?
   Nu credeam vreodată ca un om care a facut șase ani de facultate grea , poate sa voteze cu gloata lui Sosoaca de la AUR !
   Cand faci propaganda politica unor asemenea personaje , consider ca părerile dumitale medicale trebuiesc privite cu mare circumspecție si citite in cheia partidului pe care il slavesti !
   M-ai dezamăgit , doctore !

  • Nu doar că profesez în comună, sat, ci chiar locuiesc acolo. Într-o locuință de serviciu, care n-avea nimic în ea acum 26 de ani. pe rând i-am pus eu de toate. Din profesat în comună și nu numai. Tu ar trebui să știi cel mai bine! nu am refuzat pe nimeni în 26 de ani, ziua, noaptea, zăpadă sau arșiță. Dar multă lume , printre care te numeri probabil și tu, preferă să cheme felcerii și meseriașii, și doar când nu se mai poate face nimic, chemați doctorul! Aștept anchetatorii cu dragă inimă!

 • Dragii mei , nu exista INCA nici un medicament care sa vindece aceasta boala provocata de coronavirus. La fel cum s-au adus din China ouale viemilor de matase , asa ar fi fost adus din China , USA , Israel , India sau de aiurea , in toiag sau intr-un buzunar secret din geanta pretioasa a unei madame , daca ar fi existat acest medicament minune. Si usor, usor , l-ar fi aflat intreaga planeta , evident dupa ce s-ar fi facut analizele fizico-chimice. Reamintesc in cazul „cetitorilor” ca au fost multe medicamente care s-au incercat din martie 2020 si cata reclama li s-a facut. Ultimele la care se face mare tam-tam , mare reclama /”valva” etc. sunt IVERMECTINA si COLCHICINA , primul utilizat in USA iar celalalt in Canada.Ultimul cica ar fi de uzanta umana si s-ar folosi de obste impotriva gutei. Eu , ca profan in ale medicinei nu am dreptul sa-mi dau cu parerea si nici n-o fac. Am tot respectul pentru d-l doctor dar pe mine nu m-a prea lamurit.Dansul ne-a spus cate ceva despre medicament si la ce-i bun . Asta poate afla oricine din lecturarea prospectului. Acolo probabil ca se spune clar ca nu este de uz uman.Totusi omenirea in disperare de cauza , cauta cu indarjire „leacul” bolii , in orice medicament produs pentru alte boli , la oameni si mai nou la animale.Cand zilnic suntem bombardati sistematic cu tot felul de amenintari privind noile tulpini , ravagiile pe care le vor face s.a.m.d. , d-le doctor , chiar daca ati avea competenta in medicina umana , nu cred ca faceti bine lipsind oamenii de inca o speranta. Oricum , incercarea D-vs. de a desfiinta acest leac minune este sortita esecului.Cei disperati nu va vor asculta.Asa cred.

 • Buna ziua.Doctorita din Franta (aici locuiesc) mi-a prescris stromectol (ivermectine 3 mg) de luat o singura data 3 tablete (4 is intr-o cutie).Nu le-am luat ca nu am Covid.A luat cineva ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.