Actualitate

Ce străzi vor fi modernizate anul acesta la Bistrița. În plan mai este realizarea de pasaje sub și supraterane

În proiectul de buget pe anul în curs, la capitolul Investiții publice, Centrul Intermodal de transport în zona Gării – Bulevardul Decebal – Industriei apare cu o alocare de 50 de milioane de lei, credite de angajament, deși actuala administrație a anunțat că renunță la edificarea lui, acesta fiind un proiect inițiat, depus și aprobate în timpul administrației PSD, condusă de Ovidiu Crețu.

Conform proiectului de buget, la capitolul asfaltări de străzi, în afară de cele de pe axele de transport, finanțate cu bani europeni, apare Tărpiului, pentru care a repartizat și Guvernul României bani pe anexa specială, str. Lucian Blaga, secundară 7 Sigmir, strada Simfoniei și strada Dinu Lipatti din Bistrița. Străzile, trotuarele și parcajele din Subcetate sunt practic niște fâșii de câțiva zeci de metri, iar cele din etapa a IV în zonele noi de locuințe, nu sunt menționate nominal, suma alocată, de 30.000 de lei fiind insignifiantă.

În schimb, în programul de investiții la capitolul transporturi este alocată suma de 400.000 de lei pentru noi sensuri giratorii și de 500.0000 pentru realizarea unui pasaj suprateran la nivel cu calea ferată la Sărata și 2,5 milioane de lei realizarea de pasaje subterane, însă nu se menționează unde.

Sistemul inteligent de monitorizarea traficului la Bistrița are alocată suma de 150.000 de lei.

Proiectul de buget se află în dezbatere publică și va deveni hotărâre după ce va fi analizat și votat în Consiliul Local.

CITEȘTE ȘI:

19 comentarii

 • Noroc cu investitiile si proiectele pregatite de administratia trecuta, se mai face ceva in oras. Altfel cu astia suntem condamnati la subdezvoltare.
  Acum, prin acest proiect de buget, suntem intr-adevar saracii Ardealului.
  Felicitari Ioan Turc!

  • Este catastrofal modul in care e condus si administrat acest oras.
   Oare cum a fost votat un astfel de primar, care nu e in stare de nimic?
   Cu ce au gresit bistritenii, de trebuie sa patimeasca atit de mult?

  • Bine ca sunteti voi in stare, doar sa bagati batul prin gard fara nicio cauza.
   Bistritenii l-au ales, omul inca nici nu are buget, situatia in tara si in lume e cum e.
   Deocamdata, Turc chiar a facut destule in conditiile date.
   Ca se spala orasul cu noapte si zi nu vede nimeni?
   Doar nu s-au trezit cei de la Supercom de capul lor, primarul le-a cerut.

  • Daca administratia trecuta era atat de buna, oamenii ar fi continuat sa voteze acea echipa. Insa cetatenii dispretuiesc modul in care a fost administrat orasul pana acum, iar acest lucru a fost demonstrat printr-un castig detasat la alegeri. In acest context, dispretul fata de veche administratie este de necontestat. Genul acesta de afirmatii despre buget care sa nu aiba niciun argument fundamentat din punct de vedere economic sau administrativ este gol de continut si de valoare. Concluzie: locul de intalnire al PSD este, mai nou, pe TimpOnline?

 • Oare s-a auzit de strada Viile cu pomi din Unirea care așteaptă puțină atenție din partea autorităților sau se pare că ea nu aparține de municipiu .

  • Oare hectarele de livezi abandonate de pe Dealul Târgului nu au proprietar sau cineva încasează subvenții consistente pentru spinii și buruienile care au năpădit merii?

 • Actuala administratie este mai mult inclinata sa demoleze decat sa construiasca ceva.Bistritenii s-au ferit de „ciuma” (rosie) dar au dat de „moliciunea” galbena. O sa ne fie dor de programele de asfaltare (din bordura in bordura) a 50 de strazi pe an. Va trebui sa ne multumim cu numai 5. Motivul , nu sunt banii , pentru ca i-au cheltuit PSD-istii (asfaltand de-a valma strazi , facand piste de biciclete aiurea si in general facand lucrari de mantuiala cu asfalt de calitate indoielnica etc.etc.)… Tare ma tem insa ca cele 5 strazi vor fi asfaltate cam in acceasi maniera , dar numai asa vom putea avea un termen de comparatie intre cele doua administratii.

  • Acele 100 de strazi asfaltate din bordura in bordura in 2 ani, singurele pe care se circula bine acum in oras, au fost reabillitate pe reparatii curente si au costat in total 13 mil lei, aproximativ 2,6 mil de euro. Doar str Tarpiului plus Lucian Blaga costa vreo 3 mil de euro. Comparati cifrele si veti vedea ca solutia lui Niculae a fost ieftina si rapida.
   Restul, sunt doar povesti cu cai verzi pe pereti!

 • Inainte de orice modernizare de străzi Bistrița ar avea nevoie de actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) care este un document strategic de dezvoltare, complementar Planului Urbanistic General (PUG), având ca scop îmbunătăţirea accesibilităţii şi buna integrare a diferitelor moduri de mobilitate şi transport în oras. Această actualizare a PMUD este absolut necesară pentru exista mai multă coerentă privind îmbunătătirea conditiilor de trafic din interiorul orasului. Spre exemplu, prin amenajarea pistelor pentru biciclete, este necesară si reconfigurarea retelei actuale de străzi. Astfel, mai multe străzi ar trebui amenajate cu sens unic, pentru a face loc pistelor de biciclete si amenajarea unor locuri de parcare. Pe de altă parte, amenajarea de sensuri unice ar permite desfiintarea unor sensuri giratorii inutile, ceea ce ar conduce la fluidizarea circulatiei auto.

 • Cine inca nu stie cu ce se manaca alegerile in ROMANIA sa citeasca acest articol de trei ori ca sa inteleaga CAT DE PROSTI NE CRED ACESTI POLITICIENI!!!!
  In Romania inca se voteaza cui sa i fie mai bine!
  Ati votat schimbarea hotilor!

 • romane….cand spun politicieni…. incep cu pesedeul si completez lista cu pemepeul, usereul, plusul si acum cu penele
  adica tati s la fel…..dar cu pesedeul in frunte
  Daca pe tine pesedeul a reusit sa te convinga, la cat sunt de retardati nu ma mir ca A REUSIT!

 • Te amagesti prietene. Lumea nu va mai iesi in strada ca in decembrie 1989. Avem alegeri libere, veniti la vot masiv. Opozitia reala este slaba. Cei cateva sute de coronasceptici, antimasca si antistem, manipulati de Sosoaca-Plangere penala, fix pix. Tara are datorii mari si colac peste pupaza pandemia… In rest furtuna intr-un pahar cu apa… la munca… capitalismul nu are mila.

 • strazile din oras sunt varza, s-au efectuat lucrari si s-au lasat asa….gropi, sapaturi, lipsa linii trasate, piste de biciclete nesemnalizate, netrasate, cersetori cu sutele……… perfect! bine ca ninge ca nu se mai vede! bine ca e carantina ca nu mai vedem atatea! bine ca e pandemie ca ne e frica sa mai zicem ceva! super

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS