Avem candidați la prima funcție în stat cărora le e rușine cu partidele care-i susțin – și nu au trecut nici măcar sigla lor pe afișe – și partide cărora le e jenă cu ai lor candidați și au trecut mic de tot numele lor în josul cortului, poate ne vor mai păcăli încă o dată precum PDL-ul cel ascuns sub un cort pe care scria ARD. Poate că vă mai amintiți jenantul moment post-tăiere pensii și salarii.
Mai avem zilnic în meniu câte un episod din serialul ”cum să menținem cu orice preț actuala guvernare” ca să avem cu cine lupta în declarații de presă – că o discuție sănătoasă cu întrebare și răspuns nu pare nimeni capabil să o poarte, guvernare pe care niciun providențial cu cămașa suflecată până la cot și brățări nu vrea să o ia ca să nu se ardă la mânuțele delicate fiindcă s-ar putea să se întâmple asta și nimeni nu va mai crede că el e Făt-Frumos călare, salvatorul Frumoasei Adormite numită România. Și atunci te faci în 2020? Cum mai câștigi tu cu #rezistul tău când pe fața ta scrie ”neputință”?
A, și mai avem actori care umplu și ei scena cu roluri minore vorbind despre ceea ce nu mai crede nimeni că e adevărat: cum că cei care recită pe scenă spun ceva din capul lor, vorbe inventate pe loc. Din păcate, nici măcar să râdem nu ne mai vine fiindcă știm cu toții că fiecare piesă are un regizor, un scenarist și un textier. Într-o piesă serioasă, nu apare niciun actor de capul lui pe nicio scenă din simplul motiv că nu îi deschide nimeni cortina.
Ne lipsește cu adevărat Corneliu Vadim Tudor care ar fi putut, în felu-i unic, să ni-i descrie pe fiecare în culori pastelate de măcar ne-ar fi amuzat această perioadă. Dar nici măcar cu atât nu ne vom alege. Estimez că va fi cea mai anostă și mai lipsită de entuziasm campanie electorală pentru prezidențiale din cei 30 de ani de democrație din România chiar și pentru faptul că actorii sunt anoști și incapabili să-și învețe rolurile pe de rost. Zilnic îl vedem pe câte unul citind de pe foaie și tulind-o repede când se încheie ”declarația de presă”.
Mă amuză teribil să-i aud criticând sistemul de educație din România în timp ce citesc de pe foi. Să știți că aproape orice copil din țara asta poate citi de pe foi. Mai greu e să-și găsească singur vorbele, să suprindă cu replici inteligente și să aibă umor. Despre ce vorbim atunci?
Eu cred că până la prezidențiale, cât și după ele, actuala guvernare va rămâne unde e, la putere. Nu are nimeni interesul să o dea jos fiindcă ar pierde dușmanul cu care se luptă zi de zi în fel și chip. Apoi, dacă printr-un act de curaj – de care nu îi văd în stare pe niciunii – ar lua totuși puterea, ar trebui să taie de la unii, în speță de la bugetari, și să echilibreze cumva lucrurile între sistemul de stat și cel privat. Acum, la stat se stă pe foarte mulți bani, iar la privat se lucrează pe mult prea puțin (vezi cazul RAAL). Nu se poate să continuăm așa prea multă vreme fiindcă vine iarna, iar cu 1300 de lei nu va putea nimeni să supraviețuiască în condițiile în care inflația tot crește, facturile sunt tot mai mari, iar euro sare câte o treaptă în sus la fiecare act de generozitate electorală. E foarte posibil ca la 30 de ani de la Revoluție să mai vedem încă o revoltă, de data aceasta împotriva unui stat corupt și tâmpit și a unei clase politice din opoziție impotente. Nu exclud nici apariția unor extremiști care să dea impresia că îi vor trimite la plimbare și pe unii și pe alții.
În opinia mea, dreapta formată din USR, PNL, PMP și cine o mai fi și-a dovedit din plin neputința. Nici pe plan național, dar nici local, nu am auzit în afară de critici, ironii și caricaturi răspândite cu viteză pe Facebook niciun plan concret. Nu știu, de exemplu, ce ar face aceste partide dacă ar fi mâine la putere. Cum ar gestiona Educația, Sănătatea, Transporturile? Ce ar face concret la Primăria Bistrița: ar desființa Poliția Locală, ar da afară oameni, ar investi banii cu folos, dar unde? Nu am auzit și văzut nimic scris, ordonat, sistematizat. Periodic suntem invitați la conferințe de presă în care ni se spune că nu e bine, dar nu ni se răspunde la întrebarea: dar cum e bine? De ce să vă alegem pe voi? Pe cine numiți directori dacă luați guvernarea? Chiar nu ar trebui să știm? Eu cred că, după 30 de ani, ar cam trebui. Tăcerea spune multe: i-ar numi pe aceiași pe care i-am mai văzut în alte guverrnări făcând praf și pulbere tot fiindcă sunt aceiași care au acumulat încă de pe atunci și își pot plăti revenirea.
Stânga coafată? Ce încredere poți avea în ea când vedem limpede ce se întâmplă cu ea pe plan național. O adunătură de ahtiați după bani și putere trece pe unde bate vântul, niște nostalgici după nu știu ce, oameni care ar vrea, dar nu pot fiindcă tot mai bine e la borcanul cu miere. Pe plan local ce e Pro România? O gașcă de foști de la PSD și PDL care tot scriu pe Facebook niște nimicuri neinteresante. Se vor reuni cu gașca de foști de la PNL și va ieși opusul celorlalți, dar cu aceleași caracteristici. Fără bani și putere niciunul nu va face nimic. Nu am văzut niciun plan concret nici de la ei. Să se vadă acolo, cu sacii în căruță, și vor fi mai mult decât au fost. Că, har Domnului, și acești au fost prin diverse funcții bine plătite și au profitat din plin de pe urma statului pe care l-au condus și ei la fel de prost.
Nu știu ce ar trebui să se întâmple ca să vedem celebra ”luminiță de la capătul tunelului”. Eu mi-am cam pierdut speranța.
Este adevarat, ați zugrăvit perfect portretul neputinței,nici nu știu pe cine să aleg.
Sunt carențe cronice care nu vor să se adreseze din simplul fapt că există o comoditate soră cu nesimțirea într-o administrație kafkiană unde fiecare trăieşte pe mutarea unei piese de hârtie, obligat impusă cetățeanului ordinar.
Funcționarul public de la ghişeu e cel mult o legumă intelectuală care îşi justifică existența repetând ca şi mantra pasaje din legi proaste şi aberante votate fără a avea un minim de respect a persoanei.
Dacă noi, ca şi națiune , oameni nu ne respectăm , păi cine naiba să respecte?
E o incomprehnsiune totală a rolului de funcționar la foarte mulți.
Nu există înțelegerea unei noțiuni elementare, a rolului de facilitator esențial pe care un funcționar la ghişeu.
Formulare aberante, proceduri kafkiene, ineficiente, desuete fără a avea concordanță cu realitatea.
E mai simplu din punct de vedere a procedurilor să renunți la cetățenia română decât să obții un amărât act de identitate, asta după ce Statul are toate actele necesare, singura etapă materială necesară ar fi practic actualizarea pozei. Dar nu. Trebuie hârtii şi hârtiuțe, cu rubrici fără relevanță la subiect, cu proceduri umilitoare plimbatul după chitanțe de un leu , pe la Ana şi Caiafa.
Pilele de la ANAF de la ghişee care ar putea fi înlocuite în principiu automate de cafea ( printere cu ecran digital cu pictograme pe chitanțe unde bagi un leu îți printează o chitanță, 2 lei alta etc) . Dar nu. Se aleg acreli parfumate şi semizei semidocți , pe scaune 8 ore, care te poartă actor într-un scenariu de absurditate maximă.
Cu acte originale în mână, cu propria.persoană nu poți să dovedeşti că exişti pentru Statul Român până nu te umileşte într-un circuit kafkian de umilire reptată.
Legi proaste, proceduri proaste şi funcționari care nu înțeleg un lucru elementar. Nu doar că nu suntem vite, că suntem clienți, dar că fără noi, nu ar exista.
Vreau proceduri online, asistenți virtuali şi automate distribuitoare de acte esențiale, care înlocuiesc, plimbătorii procesatorii de hârtii.
Simplificare. Raționalizare. Eficientizare. Comasare.
Statul şi-ar reduce semnificativ cheltuielile inutile.
mai ahtiati decat cei din PSD, sunt fostii PNL, actualii ALDE si viitorii PRO ROMANIA!!! Acestia chiar bat recordul!!! sa treci de la un partid la altul doar ca sa iti pastrezi fundul lipit de un scaun………………………..este cel mai jenant gen de asa zis politician care ar da orice sa ramana in functie, desi functiile publice nu sunt compatibile cu politica. Dar no….Macara astia din PSD sunt uniti, actioneaza in sensul unei politici de partid, nu fiecare dupa cum ii poarta capul!!!
pt. radu(moldovan?)
de exemplu a zis Dragnea scoatem violatori si criminali din inchisori
voi PSD -iii ……ce ati zis….
asa sa fie sefu ….!!!!
daca miine …sa zicem va zice Teodorovici (ca se vrea sef..se pare)
sau altu aflat in serviciul lui Putinel
haideti cu rusii ca astia sun de teraba…..
nu sunt exigenti asa ca astia de la UE….
care ne controleaza cum cheltuim bani europeni…
la cum vrem sa ingenunchem justitia…etc.
ce veti zice….?
asa sa fie sefu….!!!!
o turma si un pastor dupa cum este scris…
nevertebratelor
lasilor
si hotilor
Dna Sabau… normal ca nu aveti solutii si nici raspunsuri… rolul dvs in societate este altul – de relatare si analiza a faptelor, cu solutii si raspunsuri trebuie sa vina cei care si-au asumat aceste roluri.
Ca idee… singurul raspuns pe care pot sa-l ofer si mi se pare cel mai bun!:-p (eu nu sunt implicat in politica – doar observ si concluzionez) – SCHIMBAREA MENTALITATII!!!!
Strainii la cere ne raportam tot timpul si cu care ne comparam, au cu totul si cu totul alte scari de valori si de perceptie fata de noi romanii. Noi suntem muncitori, harnici, indemanatici… dar suntem in schimb invidiosi, barfitori, perversi, primeaza doar interesul personal si eventual sa-i dam in cap celuilalt!!!!
Ca idee in sprijinul raspunsului oferit de mine … rezultatele celui mai complex studiu dedicat fericirii oamenilor, facut de cei de la Harvard, pe parcursul a zeci de ani arata faptul ca pe primele locuri nu erau banii (importanti doar economia vietii), nici profesia, nici numarul copiilor, etc., ci calitatea si cantitatea RAPORTURILOR CU SEMENII, nu doar a celor apropiati, ci a tuturor oamenilor cu care interactionam. La noi in tara, asa ceva… NU EXISTA!!!
Speranta nu moare ultima!!
Ultimul moare Iliescu!
Deci ….. ceva sanse mai avem.
Educatia, cititul si stiti asta sunteti profesoara, ne lipseste evident dupa 30 de ani, si se ingroasa gluma!
Articol foaarte bune, dar castigatorul va fi Mutulica asta e clar, puteti sa- salvati comentariul!
Sa il faci rebut politic pe Tari iar dupa o saptamana sa te unesti cu el dovedeste ca politica e curva!
Ne mai ungeti sufletul cu cate un articol, in rest viitorul nu suna bine deloc!
MOTTO:
„Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!”
( Mihai Eminescu- Scrisoarea a III-a)
La 30 de ani de la Revolutia Română si de la căderea comunismului România este incă un stat nereformat. Aceasta este principala cauză a prelungirii starii de tranzitie de la socialism la capitalism, cu consecinte dezastroase pentru tară, in plan economic social si cultural. Lipsa de reforme interne nu a ajutat prea mult România nici după aderarea la Uniunea Europeană. In primul rând atragerea de fonduri europene a fost scazută din cauză că România nu a fost in stare sa facă o reforma administrativ- teritoriala compatibila cu structurile europene. Este vorba de regionalizare, pentru care nu era nevoie decat de vointă politică. Uniunea Europeană nu recunoaște caracterul de regiune, decat dacă ai minim 800.000 de locuitori. Dacă nu ai 800.000 de locuitori nu ești considerat regiune, deci nu poți să depui singur proiecte pentru fonduri europene, nu ești eligibil pentru niciun fel de proiect. In Romania, nici un județ din cele 40 nu îndeplinește condiția de a avea 800.000 de locuitori. Din această cauză, România pierde enorm de mulți bani europeni, fiindca totul depinde de Guvernul de la București unde lucrurile se misca foarte greu. De aceea, ar fi extrem de utila o initiativa legislativa privind regionalizarea.
Exista două căi de a face regionalizarea. Prima este prin revizuirea Constituției și introducerea „regiunii” drept categorie administrativ-teritorială ceea ce nu există astăzi în Romania. A doua cale este mai simplă si se poate face prin lege care să prevadă comasarea mai multor județe, ceea ce nu necesită modificarea Constituției. Aceasta presupune ca din cele 41 de județe actuale să rezulte un număr mai redus de unităti administrative, după modelul Poloniei, care a făcut reforma administrativă in1999, prin comasarea celor 49 de voievodate existente (similare judetelor de la noi) in 16 mari voievodate, pentru a corespunde cerintelor europene. Regionalizarea trebuie să aiba ca obiectiv esential descentralizarea si un grad ridicat de autonomie regională. Insă regionalizarea cu păstrarea judetelor nu rezolva nimic, ba dimpotrivă adaugă un nivel suplimentar de birocratie intre administratia centrală si cea locală. Solutia este extrem de simplă si ea presupune desfintarea actualelor judete si trecerea unor prerogative de importantă zonală, ale acestora la regiune, iar celelalte atributii judetene care au importantă locală, să treacă la primarii, unde sunt mai aproape de cetătean. Astfel, orasele si comunele mari vor putea primi mai multe atributii in timp ce comunele mici vor ramane cu functiile actuale. Această masură ar putea duce in timp rezonabil, la asocierea comunelor si nu la comasarea lor fortată, facută din birou după ureche.
Adevarul este ca dupa atatia ani de democratie politicienii nu au invatat sa faca politica.
Totul se rezuma la a critica ceea ce face celalalt – bun, rau important este sa critice.
În lupta asta de gherilă prin jungla legislativă, oamenii politici nu au băgat de seamă că orașul trage să moară, fără nici o perspectivă. Și de ce le-ar păsa?
Ei sunt aranjați pe viață, au averi sau locuri de muncă bine remunerate de stat, nu trebuie să „împuște francul” în fiecare zi.
Își permit rânjete de satisfacție de fiecare dată când mai trântesc un proiect și mai pună cruce unei afaceri. Contează doar să se afle că le-au tras-o celorlalți.
Vin alegerile, promisiunile o sa curga rauri, rauri. „Teatru electoral”, bine zis!
Pesimist articol.
1. „Ne lipsește cu adevărat Corneliu Vadim Tudor care ar fi putut, în felu-i unic, să ni-i descrie pe fiecare în culori pastelate…” Întotdeauna l-am socotit un măscărici. Mă amuză post-mortem când mai dau din când în când peste panseurile și producțiile lui.
2. „Mai greu e să-și găsească singur vorbele, să suprindă cu replici inteligente și să aibă umor…” M-a surprins plăcut Theodor Paleologu. Este contrar la tot ce spuneți aici.
3. „Stânga coafată?” De Viorica să n-aud, mai ales despre broșele și boașele ei țuguiate în formă de VV.
4. Eu tot pe Iohannis îl votez. Deocamdată!
No da cum? Si mie-mi place Paleologu si votez cu cine-mi place
la stat se stă pe foarte mulți bani – eu zic ca foarte putin fata de colegi lor din UE !
cu salarile e simplu – legea cererii şi a ofertei pe piaţa forţei de muncă
de vine sunt cei care muncesc pe acesti bani
Pentru că actualul președinte are un slogan legat de România educată, am să-l votez pe Theodor Paleologu.
L-aș fi pus în locul numitului Vadim pe Adrian Păunescu. Pentru că nu sunt un român credincios vreunui partid, eu mă rog în fiecare seară când îi aud pe Daea Petru, Dăncilă Viorica & comp. ca mai jos… Radule, dacă tu m-ai numi ministrul învățământului o zi – oare poți face asta? – îți promit că pun în toate manualele acest text. Se cheamă Analfabeților. Voi, la PSD, îl știți foarte bine:
„Și lumea nu se poate cuceri
Umflând la cifre și mimind tumulturi
Cu aroganți și trândavi doctoranzi,
Cu papagali care țin loc de vulturi…”
Mulțumesc, Radule!
La așa editorial ,sincer nu prea mai ai ce comenta decât,,subscriu 100%” Oamenii capabili chiar daca ar dori să candideze nu au nici o șansa deoarece partidele pun candidat doar pe cel care este slugoi și are binecuvântarea serviciilor,iar dacă încearcă independent îi trebuie 20 de ani să adune 300 000 de semnături. Președintele este creatia Mosadului si a altor servicii subordonate,asta se întâmplă si in tări independente,ce să mai vorbim de colonii ca Romanica. Nouă ne rămâne doar cearta,ura,dezbinarea că nu știm dacă hotul nostru e mai hot decât al vostru,dacă prostul nostru e mai destept decât prostul lor.Haideți la vot că oricum nu-i important cine votează,important îi cine numără.
PĂREREA MEA!
Pentru o corecta informatie : Mossad si Afghanistan ! Cu respect,MNPop
Democratia are si scaparile ei devreme ce orice analfabet are drept la opinie. Uitati-va la oligofrenul ala care a postat la ora 15.18 cum critica un presedinte de filiala si un primar, si el saracul nu stie scrie. Pune cratima repetitiv la „ITI ” de te doare burta de ras.
Roagă-l pe un ungur să te învețe să scrii corect românește!
De la plecarea dlui Dragnea din fruntea PSD-ALDE şi intrarea lui în tăcere (“Ştim noi UNDE!”), Țara Românească a intrat “pe repede”, prin “Dosarul CARACAL” şi “Trădarea lui TĂRI” (“Ştiţi voi cine!) în mare criză, în necunoscute drumuri, în nesiguranţă şi teamă! Pe scena publică, fără cortină, fără scenarişti sau regizori profesionişti, intră tot felul de actoraşi, vechi sau noi, şi, după ce îşi debitează mecanic mesajul personal neinteligibil, ies şi aşteaptă de la spectatorii cetăţeni recunoaşterea LOR prin VOT la alegerile de mâine…
În aceste momente politice UNICE un cetăţean avizat ÎNŢELEGE simplu şi clar CINE sunt cu adevărat politicienii de azi, de la PUTERE sau din OPOZIŢIE, CE îşi doresc şi CE îi motivează. Din ultimul rând a sălii de spectacol teatral sau din drona care survolează pădurea verde, vezi actori neprofesionişti, slabi şi neinteresaţi de problemele curente şi reale ale ŢĂRII sau uscăturile bolnave care îmbolnăvesc sursele de oxigen ale spaţiului românesc. Existenţa şi perpetuarea LOR, acum şi aici în România, se datorează în primul rând NOUĂ, celor care am VOTAT dar şi celor care NU au făcut-o.
Vrem SCHIMBARE toţi, dar acest exerciţiu civic, în mod real, ne lipseşte! Schimbarea mersului Ţării pe trasee europene cere implicări perseverente, sincere, personale şi colective. Mergeţi şi vizitaţi, priviţi doar lângă Dvs., analizaţi şi chibzuiţi atent, echilibrat şi fără ură sau părtinire, judeţul nostru şi municipiul Bistriţa şi veţi găsi multe probleme simple şi complexe care ne asaltează negativ/ne supără în cotidianul vieţii noastre. Avem toţi CURAJUL public de a lua o atitudine constructivă de schimbare sau corectare a lor? Nu prea…
Guvernul actual, a dnei Dăncilă, ales prin votul nostru va rămâne pe poziţii de putere; sunt multe mijloace, la vedere sau ascunse, care îl fac să ţină biciul căruţei numite România! Şi, foarte curios, acest demers îl susţine… OPOZIŢIA!
ACUM, în aceste momente de cumpănă, putem desluşi clar CINE dintre cetăţenii noştri poate să ajungă, prin VOTUL nostru, vizitiul care să scoată ŢARĂ din mocirla în care s-a poticnit căruţa!
PS. Gândul ales al zilei: “Am să vă spun acum un secret, un foarte simplu secret – numai cu inima poţi vedea lucrurile corect, ce este esenţial este invizibil pentru ochi.” – Antoine de SAINT-EXUPERY.
Recomandare: Informaţi-vă cu ştiri din mai multe surse profesioniste şi NU vă lăsaţi intoxicaţi cu povestioare lacrimogene lansate pentru… audienţă Media.
Recomandare de lectură: “Cine conduce lumea”/ CHOMSKY, Noam. – 2019. (La chioşcurile de presă luni,16 sept. a.c.)
Sănătate tuturor! O seară bună!
Interesantă contradicția sau o fi o dublă măsură? Citez din articol:
” poate ne vor mai păcăli încă o dată precum PDL-ul cel ascuns sub un cort pe care scria ARD. Poate că vă mai amintiți jenantul moment post-tăiere pensii și salarii. ”
Iar ceva mai jos:
”Apoi, dacă printr-un act de curaj – de care nu îi văd în stare pe niciunii – ar lua totuși puterea, ar trebui să taie de la unii, în speță de la bugetari, și să echilibreze cumva lucrurile între sistemul de stat și cel privat.”
Ca să fiu sigur ca nu am înțeles eu greșit, PDL-ul este condamnat că a tăiat pensii și salarii însă ne rugăm să aibă cineva curajul(dacă va intra la putere) să facă același lucru?
Din punctul meu de vedere nu îi condamn că în loc să desființeze locuri de muncă, au luat câte puțin din fiecare parte și foarte mulți oameni au rămas cu locurile de muncă.
Ceea ce se întâmplă în momentul de față, fără discuție, este un circ ieftin și de un penibil ieșit din comun, dar promovat de actuala guvernare, care nu pricepe deloc regulile democrației, agățându-se cu disperare de putere. Într-adevăr, circul s-a acutizat în ultima perioadă, însă el există încă din momentul venirii la putere a acestor șmecherași, care, încă din primele săptămâni de guvernare, așa pe față, fără niciun dram de jenă, au venit cu acte normative care să le rezolve situația juridică, vezi Ordonanța 13. Toată pleiada de mizerii servită pe parcursul acestei guvernări, toate momentele jalnice la care am asistat, puse în scenă de guvernele lui dragnea, toate războaiele duse cu toată lumea etc, au făcut parte exact din scena de circ la care asistăm astăzi, fiind premergătoare acestui episod jalnic, penibil și cu niște costuri uriașe pentru fiecare dintre noi. Da, într-adevăr, aici nu există niciun dubiu, opoziția trebuie să înlăture acest cataclism politic, însă prin mijloace democratice și constituționale. Moțiunea de cenzură este un astfel de mijloc, dar pentru trecerea ei, cum este și firesc, sunt necesare voturile întregii opoziții, asta presupunând și voturile unora precum prohoția și ald, să fim serioși, cele două entități nu prea cred că fac parte din opoziție, luați și analizați-le comportamentul și veți pricepe la ce mă refer. În ald, așa cum mă și așteptam de altfel, este o luptă ca pe front, fiecare dintre tabere încercând săi-i fure celeilalte așa-zisul partid. Încă odată se dovedește că ald a luat naștere ca urmare a unui grup de oportuniști care dorea cu orice preț să rămână sau să acceadă la putere și resurse, iar lupta din aceste momente exact asta arată. Deci, cu două astfel de formațiuni nu poți merge la drum și nu poți trece o moțiune de cenzură. Ți le poți apropia, dar promițându-le funcții și beneficii ulterioare, cu asta chiar nu pot fi de acord. Logica firească a situației date ar fi fost, plecarea tutei de la guvernare în momentul pierderii sprijinului celor de la ald, dacă lucrurile ar fi evoluat logic, dar mă întreb, ce a fost logic în toată activitatea de guvernare? Poate doar înțesarea tuturor instituțiilor cu tot felul de persoane dubioase și numirea pe funcțiile de maximă importanță a unora care nu aveau nimic în comun cu pregătirea și competențele respectivei poziții. Opoziția trebuie să vină cu strategii serioase, credibile și realizabile, pe care să le prezinte oamenilor și să-și asume cu capul implementarea lor în momentul venirii la guvernare. Toate aceste strategii, exact așa cum ați spus și dumneavoastră, trebuie să vizeze reforme de substanță, care să vizeze sistemul educațional, sistemul medical, infrastructura, de toate felurile, toată este deplorabilă, reformarea sistemului administrativ, sistem care este o catastrofă, gândirea unui plan amplu de fructificare a potențialului turistic și agricol, curățarea instituțiilor publice de trântori, activitatea cărora o desfășoară funcționarii onești, competenți și serioși, reforma constituțională etc. Suntem într-o situație de haos total, iar repercusiunile ne vizează pe toți. Ar trebui să ne fie învățătură de minte, iar altădată să gândim de 10 ori înainte de a tăia o singură dată. Uitați-vă cât de jos am putut ajunge, este consecința pasivității noastre și a lipsei de simț civic!