Actualitate

Ce trebuie să știi despre prețul ochelarilor progresivi

Ce sunt lentilele progresive? Sunt acele lentile oftalmice cu triplă personalitate: una îți rezolvă problemele de vedere la distanță, a două combate neclaritățile din zone intermediare ale privirii (cum ar fi cea dintre ochii tăi și laptopul de la job), iar a treia îți permite să citești o carte sau un articol de pe un smartphone. E recomandat să începi să le porți după vârsta de 40 de ani, când îmbătrânirea naturală a cristalinului începe să afecteze vederea la aproape, fenomen cunoscut sub numele de presbiopie.

Dacă ești ochelarist profesionist și ai nevoie să vezi bine la distanță, intermediar și aproape, înseamnă că știi deja cu ce se mănâncă lentilele progresive. Dar poate te întrebi încă de ce sunt atât de piperate la preț. E o întrebare legitimă, din moment ce prețul unui pachet format dintr-o ramă și o pereche de lentile progresive îl depășește considerabil pe cel al unei perechi de ochelari obișnuiți – pentru distanță sau pentru aproape.

De ce așa ”scumpe”?

Prețul ridicat se justifică, pe de o parte, prin faptul că o pereche de ochelari progresivi înlocuiește două perechi de ochelari monofocali (una pentru aproape și una pentru distanță) și, în plus, are unicul avantaj de a oferi o vedere clară în zona intermediară. Deci ai 3 ochelari într-o singură pereche.

Pe de altă parte, se justifică prin tehnologia avansată din spatele lentilelor progresive. Acestea se fabrică personalizat pentru fiecare purtător în parte, după parametri individualizați și rama aleasă. Procesul de producție se ghidează după parametri specifici precum: distanța pupilară a purtătorului, formă, curbură și înclinația ramei alese, distanță vertex (cea dintre lentilă și ochi), înălțimea de montaj, activitățile de bază ale purtătorului, etc.  

Tehnologia utilizată pentru fabricarea lentilei este cel mai important aspect care influențează prețul unei perechi de ochelari progresivi. Cu cât ea este mai avansată, adică are la bază o personalizare mai complexă a lentilelor, cu atât crește și prețul acestora. Există însă și alte aspecte care influențează prețul unei perechi de ochelari cu lentile progresive:

* Valoarea dioptriilor pentru distanță și aproape. Aceste valori stabilesc gradul de subțiere a lentilelor, care afectează costul acestora. Cu cât sunt mai subțiri, cu atât lentilele sunt și mai costisitoare, fiind folosite materiale mai scumpe în procesul de fabricare a lor. 

* Tratamentele aplicate pe lentile. Pentru asigurarea unor nevoi de bază și a unei protecții de durată, sunt recomandate cel puțin tratamentul de durificare (care asigura rezistență la zgârieturi mecanice) și cel antrireflex minim. Tratamente speciale precum protecția pentru ecrane digitale sau cel fotocomat (helimoat) aduc cu sine o creștere a prețului lentilelor progresive.

* Marca de lentile aleasă – prețurile oferite de producători de lentile consacrați precum Hoya, Zeiss, Essilor sau Nikon sunt cu 25-50% mai mari decât cele ale unor producători precum Ital Lenti, Rhein Vision și alții care oferă soluții tehnice eficiente la capitolul costuri, cu garanții de calitate de minim 2 ani.

* Serviciile post-cumpărare. Un producător de lentile de top le oferă clienților garanții de neacomodare. Mai exact, în cazul în care aceștia nu se acomodează cu lentilele progresive (se întâmplă rar), le schimbă pe acestea, gratuit, fie cu o pereche de lentile bifocale (pentru distanță și aproape), fie cu două perechi de lentile monofocale – una pentru distanță și una pentru aproape.

* Promoțiile. Urmărește campaniile de marketing care oferă reduceri de prețuri la lentilele progresive și asigură-te că nu faci un compromis prea mare în ceea ce privește calitatea.

(Advertorial)

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS