Recomandări Social

Ce vor să știe cei care se programează pentru vaccinare la centrul de la Prundu Bârgăului

La centrul de vaccinare de la Prundu Bârgăului sunt epuizate zilnic cele 60 de doze alocate, printre cei care se imunizează aici fiind și mulți bistrițeni, a declarat dr. Dumitru Niculai, președintele Asociației profesionale a medicilor de familie Bistrița-Năsăud.

Întrebat de Timp Online cum decurge procesul de vaccinare pe Valea Bârgăului, dr. Niculai a răspuns: ”Foarte bine merg lucrurile și pe Valea Bârgăului. În prima săptămână, doar bistrițeni s-au vaccinat, iar acum au început și bârgăuanii să vină. În fiecare zi se consumă toate dozele. Și de pe listele de așteptare sunt vaccinați cam 2-3 zilnic. Aceasta este media. Oamenii sunt foarte mulțumiți pentru că vaccinul este Pfizer. La început nu au avut rezerve legate de vaccin, dar, după scandalurile de la televiziuni, toată lumea întreabă cu ce vaccin facem la această locație și toată lumea e foarte fericită că se face cu Pfizer. Lucrurile sunt discutabile, dar aceasta este situația. De la 1 martie, de când am început vaccinarea la Prundu Bârgăului, nu am asistat și nu am auzit de nicio reacție adversă”.


El a menționat că, în centrele de vaccinare din mediul rural, asistența de specialitate este asigurată de medicii de famile.

”Medicii au fost de acord să se implice pentru 6 ore în ziua când le vine rândul și cam de 5-6 ori pe lună. Noi toți suntem angajați și la cabinete și, chiar dacă am vrea, nu putem mai mult. Un pic mai greu au mers lucrurile la Teaca, la Năsăud, chiar la început, dar apoi colegii s-au mobilizat și toate centrele sunt acoperite cu medici de familie. Sperăm că vom fi și retribuiți. Deocamdată nu s-a făcut nicio plată fiindcă nu a trecut o lună de la începerea activității, dar sperăm să nu fie probleme cu plata cum au fost în țară pentru că un angajat de la Ministerul Sănătății nu ar fi semnat o hârtie”, a spus dr. Niculai Dumitru.

Potrivit medicului, oamenii sunt interesați și vor să se vaccineze.

”Din câte am înțeles, se vor mai deschide trei fluxuri în oraș și lucrurile vor merge bine. Aceasta este singura soluție. Am mai spus-o și altădată și o repet: vaccinarea e singura soluție ca să putem stopa pandemia, cu bunele și cu relele ei. Eu m-am vaccinat printre primii, abia am așteptat să apară vaccinul. Vaccinez pacienții de 35 de ani și cunosc foarte bine problemele. Un vaccin bine făcut în condiții corecte nu creează probleme. Din păcate, pandemia va mai dura. Sperăm ca, dacă depășim 70% din populație vaccinată, după toate teoriile specialiștilor în imunologie, atunci lucrurile se vor stopa”, a declarat dr. Niculai Dumitru.

După ce majoritatea medicilor de familie s-au vaccinat, nu au mai apărut cazuri noi de îmbolnăvire în rândurile acestora.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS