Social

Cei 43 de proprietari de păduri care s-au angajat că nu le vor mai tăia își primesc banii

Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA), prin Centrul Județean, preia, până în 17 iunie a.c., cererile de plată din partea celor 43 de beneficiari ai banilor alocați pentru angajamente de silvomediu, pentru o suprafață de pădure de aproximativ 116.300 hectare și o valoare totală de 15.761.000 euro.

Măsura 15 “Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”, Submasura 15.1 ”Plăți pentru angajamente de silvomediu”, din cadrul PNDR 2014-2020, are următoarele scopuri: creşterea stabilității ecosistemelor forestiere și îmbunătățirea serviciilor de mediu oferite de acestea, reducerea numărului de intervenții silvotehnice în pădure și promovarea tehnologiilor de exploatare a lemnului cu impact redus asupra solului și acoperirea pierderilor de venit şi costurilor suplimentare suportate de deținătorii de terenuri forestiere care încheie angajamente voluntare pe o perioadă de 5 ani.

Pot depunere ceri anuale de plată cei care s-au angajat să nu taie pădurile în 2019, 2020 și 2021, alte angajamente noi nemaiputându-se face.

După 17 iunie 2022, pentru încă 25 zile se pot depune cereri de plată cu penalizări de întârziere.

În ultima sesiune (1 martie -17 mai 2021) au fost depuse la Garda Forestieră Cluj, avizate și transmise la APIA, un număr de 17 cereri din județul Bistrița-Năsăud pentru suprafața de suprafața 44191 ha.

De asemenea, tot până în 17 iunie, beneficiarii deja selectați pot depune cereri de plată pentru măsura M8- Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite. Conform APIA urmează să fie lansată sesiunea nr 7, ghidul solicitantului fiind disponibil pentru potențialii solicitanți.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS