Actualitate

Cei mai frumoși câini de rasă din 11 țări pot fi admirați la Bistrița

Proprietari de câini de rasă din mai multe țări au venit la Bistrița în acest sfârșit de săptămână să câștige titluri de campioni naționali și internaționali. Iubitorii de animale sunt așteptați să-i admire în complexul Heidenfeld din Viişoara astăzi, dar și mâine.

Cei mai mulți câini de la ”Bistritzer Burg Dog Show” provin din România, apoi urmează în ordine Polonia, Ucraina, Letonia, Franța, Slovacia, Austria, Cehia, Lituania, Ungaria și Olanda.

Predomină în această expoziție câinii din rasa Ciobănesc de Asia Centrală, Ciobăneștii de Bucovina și Ciobăneștii Carpatini, însă pot fi admirate exemplare frumoase din 85 de rase în total.

”Avem mai puțini câini ca la ediția trecută din cauza faptului că, peste două săptămâni, urmează mondialele și lumea se pregătește să meargă acolo. Este de înțeles. Avem în schimb, trei expoziții de club, Ciobănești de Asia Centrală, Ciobănești de Cireadă Elvețieni și Ciobănești Caucazieni. Ca noutate, am reușit să facem un parteneriat cu reprezentanții din România a unei firme din Spania care pregătește câinii înainte să intre în ring, le face tunsori și tot ce e nevoie. Avem 10 arbitri, cinci din țară și cinci din străinătate”, a spus Matilda Gubesh, președinta Asociației Chinologice Bistrița-Năsăud, care a organizat evenimentul în colaborare cu Primăria Bistrița.

În ambele zile se face arbitrajul câinilor pe rase. Duminică, vor fi și demonstrații de dresaj și mondioring, dar și alte concursuri cum ar fi Supreme Bay Bis, Supreme Puppy Bis, Supreme Veteran Bis și Supreme Best în Show.

Etichete

6 comentarii

 • Este mai profitabilă creșterea câinilor decât a celorlalte animale domestice? Produc ceva câinii? Este normal ca sa fie permisă creșterea câinilor și interzisă cea a găinilor la oraș? Oare găinile sau câinii ,,contaminează” parcurile ,trotuarele, spatiile verzi cu ..(…….mente ) ?În rest felicitări și fiecare să se considere ,,gospodar” de frunte în n funcție de numărul de câini!

  18
  9
  • Ioane, de asta e permisa cresterea cainilor in oras, ca nu produc nimic. Daca ar produce ceva ar fi interzisi si ei.
   Romania trebuie sa ramana o tara de consum, o piata de desfacere pentru marile brenduri europene.

   11
   2
  • ,,și interzisă cea a găinilor la oraș? ”
   De ce nu porci,o vācutā,niste oi ? De preferat la bloc,obligatoriu la etaj !
   Si un cal,bineinteles !
   Hooo,am ajuns la parter !

   5
   7
  • In 2020 toți se înghesuiau la Târgu de câini! K Aveau ce plimba in ora aia de permisie de „sport” ….”Un număr mare dintre noi a decis să primim noi cățeluși în casele noastre, în ultimii câțiva ani – cifrele statistice arată că …. 🐶🐺🐶🐺🐶🐕
   ….In România (42%) familii deținând cel puțin un câine în 2020. Iar după pandemia de Covid, cifrele au crescut chiar și mai mult!”
   https://www.petmax.ro/blog/cei-mai-energici-10-caini.html

   3
   1
 • Ca tot romanul prost ai reusit si tu sa dai cu bota-n balta. Se simte, din atitudinea pe care o ai, lipsa de carte si de cultura. In rest cred ca crapi de sanatate.

  7
  9
 • Trebuie sa inmultim cainii si pisicile , o sa avem multi pakistanezi la munca si trebuie sa-i omenim si noi cu ceva! Pe noi ne invata cu gandacii si ei cu traditionalul!

  2
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.