Cultură

Cei mai frumoşi porumbei de rasă, într-o expoziţie în Piaţa Decebal (FOTO)

Peste 200 de porumbei, păuni, fazani, găini şi iepuri de rasă pot fi admiraţi, în acest sfârşit de săptămână, la Hotel Decebal într-o expoziţie organizată de Asociaţia Columbofilă de Agrement şi Sport ”Heniu” Bistriţa. Taxa de vizitare este de 3 lei, iar preşcolarii au intrare gratuită. Expoziţia e deschisă până duminică.

Expoziţia de porumbei de agrement dotată cu ”Cupa Unirii” este dedicată aniversării a 155 de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române şi are loc pe terasa restaurantului Decebal din Bistriţa, din piaţa agroalimentară a municipiului. Iubitorii de păsări şi animale mici de rasă pot admira păsările şi animalele duminică 26 ianuarie. Accesul publicului se face din Piaţa Decebal. Taxa de vizitare este de 3 lei, iar preşcolarii au intrare gratuită. În expoziţie sunt prezentaţi 200 de porumbei din peste 25 de rase autohtone şi străine, dar şi iepuri şi găini de rasă.

Vasile Chelaru, unul dintre membrii Asociaţiei Columbofile şi de Agrement „Heniu” , ne-a spus că el creşte porumbei de agrement. „Aici avem campioni din toate rasele. Ce e expus aici e munca de un an a columbofilului. Ca să aibă rezultate, el trebuie să cunoască rasele, să îngrijească păsările, să le facă ordine şi curăţenie adecvată. Eu prefer porumbeii jucători”, a spus Vasile Chelaru.

Mai multe fotografii de la acest eveniment, găsiţi AICI.

porumbei 8 porumbei 7 porumbei 6 porumbei 5 porumbei 4 porumbei 3 porumbei 2 iepure 9

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.