Economie

Cel mai mare angajator din Bistriţa a început anul cu recrutări. Câţi oameni şi-au găsit de lucru

Compania Leoni, cel mai mare angajator din Bistriţa, a început anul cu recrutări de noi salariaţi. Firma care face cablaje auto a apelat la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud şi a reuşit să-şi găsească oamenii de care are nevoie. Compania îşi extinde capacitatea de producţie.

Directorul AJOFM Bistriţa-Năsăud, Otilia Râpan, a declarat pentru Timp Online că, luna trecută, Leoni a recrutat prin intermediul instituţiei pe care o conduce 176 de salariaţi. „Este vorba de cinci persoane cu studii superioare, zece cu studii medii, iar restul muncitori necalificaţi”, a spus Otilia Râpan.

În octombrie 2014, premierul Victor Ponta a făcut o vizită la compania Leoni, care îşi extinde capacitatea de producţie, numărul locurilor de muncă urmând să crească la 6.000. ”Am văzut cu ochii mei cum hala e aproape ridicată. La începutul anului viitor voi veni să văd şi oamenii care vor lucra acolo”, a spus Ponta.

În iulie 2013, fostul ministru Doina Pană anunţa că Leoni va mai angaja încă o mie de oameni. ”Am avut la Bistriţa o întâlnire cu noua conducere a firmei Leoni şi bazele Leoni în România cresc, iar în Bistriţa vor mai angaja circa o mie de oameni. Asta cred că este ceva extraordinar”, a afirmat, la vremea aceea, Doina Pană.

”E o veste super tare pentru Bistriţa. La finalul anului 2011 şi începutul anului 2012 se zvonea că Leoni gândeşte relocarea fabricii de la Bistriţa. Nu ştiu dacă a existat această discuţie, dar să auzim astăzi că vor să se extindă, e o veste foarte bună. Sigur, nu neapărat în urma vizitei premierului Victor Ponta în Germania au luat această decizie, dar văd şi ei că s-au schimbat lucrurile, că lucrurile merg într-o anumită direcţie, că sunt nişte angajamente care se respectă şi o fi contat şi schimbarea relaţiilor guvernamentale între cele două ţări”, a spus şi preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

În 27 iunie 2002 a fost pusă piatra de temelie a fabricii de cablaje auto, în 2012 fiind organizată sărbătoarea ”Leoni – 10 ani”. Compania asamblează cablaje pentru Mercedes, BMW şi Rolls Royce.

În fiecare săptămână, la Bistriţa se prelucrează peste 12.000 de kilometri de fire.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS