Cele două cauze majore pentru care a scăzut profitul Comelf Bistriţa

Holistic

Într-un an în care guvernanţii s-au lăudat că economia a bubuit, profitul Comelf, una dintre cele mai mari fabrici din zona industrială a Bistriţei, a scăzut, se arată în raportul preliminar al companiei, dat publicităţii pentru Bursa de Valori Bucureşti.

Potrivit Comelf, în 2017, cifra de afaceri a companiei înregistrat o uşoară scădere din cauza modificării structurii de fabricaţie prin asimilarea de produse noi ca răspuns la cererile pieţei.

De asemenea, profitul s-a diminuat în 2017, influenţat de creşterea continuă a preţului materiilor prime, „imposibil de compensat într-un termen scurt prin creşterea preţurilor de vânzare, în special în relaţiile cu clienţii principali unde există acorduri încheiate pe perioade mai lungi” şi din cauza „fluctuaţiei de personal şi a lipsei personalului calificat pe piaţa locală a muncii, cu efecte negative asupra productivităţii şi implicit a costurilor salariale”.

Conform Comelf, profitul companiei a scăzut cu 16,78% în 2017 comparativ cu 2016, iar cifra de afaceri cu 2,76%. Şi veniturile operaţionale au fost mai mici, la fel şi EBITDA.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Dorel Zdărie Brînză

  Domul Crețu ar putea face un pustiu de bine și să mearga înapoi la Comelf sa se ocupe de producție și să lase primăria pt cineva mai deschis la minte

  (0)
 2. Comelfu in actiune

  Daca cretu sau pesedeul zice, Comelfu executa!
  Io zic ca acolo se poate produce pana si….zapada artificiala pentru partia minune
  Dor’ de-acolo o plecat somnorosu, asa ca tre sa gaseasca o solutie, ca tare istet mai este! Manager ca el, mai rar….

  (0)
 3. Partidu

  Asta cu cresterea economica este o propaganda psdista, un fel de raportare ale brigadierilor de cap care raportau la partid ca in ferma sunt 100 de vitei de lapte dar ei aveau doar 70 de vaci amarate din care unele nu erau gestante.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.