Actualitate

Cele mai mari medii de admitere la Universitatea Tehnică le-au avut fetele. Câte locuri s-au ocupat

La toate cele patru specializări pe care le are la Bistriţa Universitatea Tehnică din Cluj, cele mai mari medii de admitere le-au avut în această sesiune fetele. În total, s-au ocupat 82 de locuri bugetate, iar dintre cele cu taxă doar şapte, conform rezultatelor anunţate de UTCN.

La Facultatea de Inginerie Industrială, cu cea mai mare medie la buget a intrat Ionela Hăngănuţ – 9.81, cea mai mică a fost 6.28, în total fiind 27 de studenţi admişi la buget. Pe locurile cu plată, au intrat, în această sesiune de admitere trei candidaţi cu medii între 7.46 şi 6.07.

 

La Facultatea de Inginerie Economică, prima a intrat tot o fată, Fica Teodora Tomoroga – 9.66, ultimul intrat pe cele 24 de locuri bugetate fiind un absolvent de liceu cu media 6.30. Pe locurile cu plată au intrat patru candidaţi cu medii între 8.72 şi 8.27.

La Robotică, au intrat la buget 23 de candidaţi. Cea mai mare medie a avut-o Maria Constantin – 8.65, iar cea mai mică a fost 6.12.

La Inginerie Medicală, au fost admişi pe locurile bugetate opt candidaţi, cea mai mare medie având-o Andreea Carmen Beudean – 9.08,  cea mai mică medie cu care s-a intrat la buget fiind 6.55.

Conf. dr. ing. Virgil Ispas, directorul Extensiei Bistriţa, a declarat că UTCN a făcut înscrieri pentru admitere la patru specializări de licenţă cu un număr total de 185 de locuri din care 114 bugetate şi cu plată 71, specializările acoperind partea de inginerie industrială, zona economică şi de inginerie medicală.

„Avem două specializări pe inginerie industrială, una pe management, respectiv una pe inginerie medicală. Cea mai căutată este ingineria industrială cu 55 de locuri. Începând din anul III, marea masă a studenţilor noştri se angajează, iar noi facem acest plan de şcolarizare respectând o cerere venită de pe piaţa muncii. În totalitate, în anul IV, ei au un job, ceea ce înseamnă din punctul de vedere al firmelor că un absolvent de-al nostru devine mai util sau mai rapid util la ei, perioada fiind scurtată cu vreo doi ani”, a declarat Virgil Ispas.

Potrivit directorului Extensiei Bistriţa, în plus faţă de anii trecuţi când erau alocate locuri speciale pentru romi, anul acesta au fost alocate locuri speciale şi pentru absolvenţii liceelor de la ţară: „La Extensia Bistriţa a UTCN sunt trei locuri dedicate acestora. Per total, pe UTCN sunt 108 locuri repartizate la diverse facultăţi. Cei care au gândit lucrul acesta au vrut să dea o şansă elevilor din mediul rural pentru ca acei copii să aibă şansa să facă şcoală bună. Locurile rămase pe UTCN vor fi returnate către Minister”.

Candidaţii nu au dat examen, ci au promovat pe baza unui concurs de dosare. În stabilirea ierarhiei, a contat media de la examenul de bacalaureat, respectiv a existat posibilitatea optării pentru cea mai mare notă de la matematică, fizică, informatică, însă, dintre cei care intră, doar 80% reuşesc să şi termine.

„Este o facultate grea, cu multă matematică, nu prea au ce căuta la noi absolvenţi de liceu de la profilul uman. Per total însă, nivelul cunoştinţelor cu care vin studenţii a scăzut. De aceea, UTCN face eforturi ca să asigure plata suplimentară a unor ore suplimentare de matematică şi de informatică. Şi în anul universitar care s-a încheiat am ţinut astfel de ore ca studenţii să poată face faţă la ce avem aici”, a adăugat profesorul Virgil Ispas.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS