Actualitate

Cele mai performante companii, premiate la ediţia 25 a Topului Firmelor

(FOTO) Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud a premiat joi seara, la evenimentul Topul Firmelor 2018, nu mai puţin de 224 de companii, de circa patru ori mai multe faţă de prima ediţie care a avut loc în urmă cu 25 de ani.

Evenimentul a fost găzduit de saloanele Hotelului Metropolis în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a prefectului Ovidiu Frenţ, a primarului din Beclean, Nicolae Moldovan, şi a deputaţilor PSD Doina Pană şi Daniel Suciu.

„Poziţionarea în acest clasament acordă firmelor un certificat de bune practici în afaceri, iar prezenţa în Catalogul Firmelor de Top confirmă soliditatea afacerilor respective”, a spus preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar.

În premieră, la Topul Firmelor 2018 au fost acordate premii şi pentru două ONG-uri locale care activează în spiritul responsabilităţii sociale, şi anume Asociaţiei Autism Europa, condusă de Ana Dragu, şi Asociaţiei Tăşuleasa Social, condusă de Alin Uhmann-Uşeriu, un al treilea premiu revenindu-i creatoarei populare Virginia Linul.

„Toţi au contribuit la bunul renume al judeţului în ţară şi străinătate”, a spus Vasile Bar, motivând alegerea făcută de conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, i-a felicitat pe manageri pentru performanţele lor.

„Judeţul Bistriţa-Năsăud se numără printre cele care au o balanţă comercială pozitivă, iar acest lucru vi se datorează în totalitate. (…) Şi noi, cei din sistemul public, facem eforturi ca un număr important de proiecte să poată fi implementate. Am reuşit, în ultimii ani, să atragem investiţii publice care depăşesc un miliard de euro. Întregul judeţ e un şantier, aşa cum puteţi vedea”, a spus şeful CJ.

 

Şeful CJ a înmânat diplomele firmelor din Topul creativităţii: ICPE Bistriţa, Rombat SA, Romfulda Prod SRL, Teraplast SA şi Betak SA, după care s-au acordat premii pe categorii.

Evenimentul a fost prezentat de Daniela Nane, iar momentele muzicale au fost asigurate de Krypton și Săndel & Aurora Mihai.

Clasamentul s-a realizat pe șapte domenii mari de activitate: Industrie, Cercetare – Dezvoltare și High Tech, Agricultură, Silvicultură și Pescuit, Construcții, Servicii, Comerț și Turism. În construcția topului, au fost luate în considerare firmele care se încadrează, din punctul de vedere al criteriilor de evaluare, pe locurile 1-3 într-un efort susținut de încurajare a practicilor de afaceri eficiente și eficace. Ierarhizarea firmelor s-a făcut în baza unor indicatori unanim acceptați: cifra de afaceri, profitul din exploatare, rata profitului, eficiența utilizării resurselor umane, eficiența utilizării capitalului angajat, aceștia fiind calculați automat în baza datelor de bilanț, pentru anul 2017.

6 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.