Actualitate

Instituția Prefectului: Platforma de programări pentru vaccinare în Bistrița-Năsăud, funcțională

ACTUALIZARE

Sâmbătă la ora 11.00, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a informat: ”Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis că platforma de programare pentru Bistrița-Năsăud este complet funcțională”.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunţat că volumul cererilor a depăşit posibilitatea alocării vaccinurilor din acest moment, aspect care a generat disconfort în rândul beneficiarilor.

CNCAV precizează că, pe măsură ce tranşele de vaccin ajung în România, aplicaţia se actualizează şi permite continuarea procesului de programare.

Pfizer şi BioNTech au dezvoltat un plan care va permite creşterea capacităţilor de fabricare în Europa şi de a furniza mai multe doze în al doilea trimestru, au anunţat cele două companii: ”Vom reveni la calendarul iniţial de livrări în Uniunea Europeană începând din 25 ianuarie, cu o creştere a livrărilor începând cu 15 februarie”.

În Bistrița-Năsăud, până în prezent s-au vaccinat 1.928 de persoane (144 vaccinate în 15 ianuarie). Au fost aduse până acum în județ 2.340 de doze de vaccin.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Programări online pentru vaccinare în etapa a doua, dedicată persoanelor cu boli cronice, celor de peste 65 de ani și lucrătorilor din domenii esențiale, se pot face pe https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/.

Minsitrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că platforma de înscriere pentru vaccinare sigur va fi îmbunătăţită. ”Săptămâna viitoare vor fi incluşi oamenii fără adăpost, copiii cu handicap şi aparţinătorii lor. Medicii de familie joacă un rol important şi este regretabil că platforma nu a funcţionat mai bine şi au avut probleme, dar suntem abia la început. Acum problema este că nu avem destul vaccin. Toată organizarea logistică este la MApN, soluţia va fi realocarea de doze când vor ajunge altele. Problema este că sunt mult mai mulţi oameni care vor să se vaccineze, faţă de numărul de doze existent”. 

Premierul Florin Cîțu a spus: ”Se lucrează la platformă. Acum s-a văzut foarte clar: românii vor să se vaccineze. Am depăşit momentul cel mai important, acela al dezinformării că românii nu vor să se vaccineze. Vor să se vaccineze. Lucrurile sunt determinate şi de numărul de vaccinuri. Foarte mulţi români vor să se vaccineze. Cum vor apărea şi alte vaccinuri, vom lua cât mai multe. Ceea ce încetineşte în perioada următoare va fi recuperat în săptămâna următoare. De ce a făcut Pfizer acest lucru? Pentru a avea producţia şi dozele următoare. Exact de 20 milioane de doze e nevoie. Tocmai le-am contractat. Capacitatea înseamnă 50.000 de vaccinuri pe zi şi vom face acest lucru. Dacă până atunci apar şi alte vaccinuri le vom achiziţiona şi pe acelea, tocmai pentru a vaccina cât mai mulţi români”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Centrele de vaccinare din Bistrița-Năsăud, de negăsit pe platforma pentru înscriere în etapa 2

Persoanele care au vrut să se înscrie pentru vaccinarea în etapa a doua pe platforma RO Vaccinare nu au găsit, vineri, niciun centru introdus în dreptul județului nostru. În urma unor reclamații pe care le-a primit, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a sesizat la rândul ei Serviciul de Telecomunicații Speciale și Direcția de Sănătate Publică în legătură cu acest fapt, situația urmând să fie remediată.

”Platforma de programare pentru vaccinare s-a blocat pentru că au încercat foarte mulți să se programeze și oarecum e normal să se întâmple asta. O să se deblocheze sper, în cursul zilei de sâmbătă, și vom putea să ne înscriem treptat prin toate metodele pe care le avem la dispoziție și să începem faza a doua de vaccinare. Avem la dispoziție și un call-center cu 10 oameni din Armată, de la Brigada 81 Mecanizată. Ei sunt acolo 24 de ore din 24 și răspund, preiau toate apelurile și fac înscrierea pe platformă, iar cei care vor să afle anumite date pentru că poate s-au blocat undeva pot primi și ei informații, că de-asta există call-center. Astăzi, sunt cei care ajută”, a spus prefectul Stelian Dolha într-o emisiune la Bistrița Express.

Reprezentantul Guvernului a adăugat însă că a doua etapă de vaccinare a debutat deja cu imunizarea bătrânilor din centre rezidențiale.

”Am terminat Centrul de la Susenii Bârgăului, vom continua la Beclean și acolo unde mai avem. Per total ar fi vreo 700 de persoane în aceste centre, dar nu le vom putea vaccina pe toate pentru că sunt foarte multe care au avut Covid-19, cele mai multe de la Beclean și Maieru. Medicul ne va spune cine poate fi vaccinat și când. Intrăm pe urmă pe bolnavii cronici, unde avem în jur de 17.000 în tot județul”, a declarat Stelian Dolha.

Prefectul a declarat că a discutat și cu medicii de familie și le-a spus că vor primi bani dacă vor înscrie pacienții pe platformă.

”O să fie bani și pentru medicii de familie care înscriu bolnavii cronici în platformă. Așteptăm să vină și ordonanța care clarifică și sumele pentru fiecare persoană implicată în procesul de vaccinare. Un medic care supraveghează procesul de vaccinare primește 100 de lei pe oră. Dacă lucrează 10 ore, primește 1.000 de lei. Nu e puțin”, a spus Dolha.

Prefectul a precizat că în fiecare post de vaccinare se pot vaccina 60 de persoane pe serie.

”Am deschis două posturi la Policlinică și unul la Sanovil, Ispirescu nr. 14. Se pot vaccina pe un post 60 de persoane pe serie, dar am putea face trei ture. Am comandat vineri 360 de vaccinuri, iar duminică DSP va face o nouă solicitare de vaccinuri”, a spus el.

Stelian Dolha a spus că își dorește ca, la sfârșitul săpătămânii viitoare, să fie deschise și alte centre în județ, cel de la Maieru, spre exemplu, fiind foarte bine dotat: ”Acum, tot cu ordonanța respectivă, ar trebui să avem materialele necesare. Va trebui să facem un stoc de materiale pentru fiecare centru ca să le putem porni și pe cele din afara Bistriței”.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, pentru început, vaccinarea persoanelor eligibile pentru cea de-a doua etapă se va desfășura în două centre din municipiul Bistrița, și anume în cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență (Policlinică) și la SC Murivisan SRL (str. Petre Ispirescu, nr. 14A). Progresiv, vor fi operaționale și alte centre în județ în Teaca, Prundu Bârgăului, Maieru, Beclean și Năsăud.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a scris pe Facebook, după ce anunţase că a reuşit să îşi programeze pe părinţii pentru vaccinarea împotriva Covid-19, folosind platforma dedicată, iar aceasta a funcţionat bine, că se pare că a evaluat ”parţial greşit” şi a admis că, pe lângă cei 190.000 de oameni care s-au programat cu succes au fost foarte mulţi cărora această acţiune le-a luat foarte mult timp sau care nu au reuşit. Ministrul a anunţat că sâmbătă va lua legătura cu cei de la STS şi de la Comitetul Naţional pentru Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV), pentru rezolvarea situaţiei.

30 comentarii

  • E funcțională, am programat pt miercuri o persoana de 67 ani în trei minute. La fel și rapelul

 • La fel minciuni și în ce privește call center,acesta nu funcționează 24 din 25,daca suni ti se spune ca programul de lucru este de la 8 la 22.

  • Prin Call center la nr.0214144425 daca suni,stai in asteptare daca ti spune robotul pana intra cineva ,apoi te intreaba numele prenumele ,CNP,serie ,nr CI ,telefon si adresa de email daca ai. Judet,localitatea de domiciliu.Pe moment te introduce in platforma daca i functionala ,daca nu inchizi si te suna ca ai fost introdus si ti spune unde esti repartizat la care centru.Sotul a avut rabdare si la 15 min l a sunat i-a spus ca l-a programat pe miercuri ora 15 la Policlinica.Sunt 2 centre ,al doilea pe Ispirescu nr 14 ( cred Sanovil)La 30 min a sosit programarea si pe email si am listat-o.

 • Minciuna,aplicație ne testată nu merge nici măcar noaptea așa că SIUI-ul.In privința telefoanelor sunt ocupate tot timpul și național și județean .Pe județean am ajuns până am tastat 1 și acolo a rămas blocat

 • Campania de vaccinare etapa a doua a debutat cu icneli si poticneli .Atata timp cat toate se fac centralizat , telefoanele de la acel call center nu raspund sau spun ca vor raspunde numai dupa 20.01 (va rugam sa intelegeti!) iar platforma de inscriere/programare nu este functionala pentru toata tara , tot tam-tamul facut de autoritati , inca din campania electorala s-a dovedit a fi un MARE FAS.Adevarul trist este acela ca tara nu are doze de vaccin suficiente iar organizarea lasa mult de dorit. Informarea si comunicarea sunt la limita de jos .Ca suntem saraci , o stim demult , dar ca nu avem minte sau nu o folosim nici cea pe care o avem este de neinteles.Nu se putea oare ca acea platforma sa fie functionala pe judete , ca doar nu merge nenea Ion sa se vaccineze la Constanta sau la Craiova ? De ce nu s-a dispus de la inceput implicarea medicilor de familie care cunosc bolile fiecarui cetatean arondat si fara indoiala sunt cei mai in drept sa faca listele cu prioritatile privind accesul la vaccin.Cu bani , desigur! Cum dracu te gandesti sa vaccinezi in paralel 4-5 milioane de cetateni din categorii asa de diferite fara sa faci nicio prioretizare? In actuala conjunctura exista posibilitatea ca un tanar avand 20-25 de ani si care lucreaza intr-un domeniu asa zis esential sa fie vaccinat inaintea strabunicului sau care are in jur de 85 de ani. O fi bine , o fi rau , evident punctele de vedere sunt si vor fi oricand diferite. Oricum , moral nu este! Dragilor , va fi bataie mare pe vaccin .Fara rusine , fara mustrari de constiinta , se vor baga in fata furand startul toti cei carora li se permite. Legendarul Murphy spunea ca daca ceva incepe bine , exista posibilitatea sa se termine prost iar daca ceva incepe prost se poate termina catastrofal.Evident , Murphy s-a referit la cazuri generale…Va doresc sanatate si bucurii. Sa o duceti bine pana va vine randul la vaccin , sa nu aveti reactii adverse , sa prindeti si rapelul , sa va imunizati si sa traiti apoi multi ani fericiti…Campanie de vaccinare de succes! Parafrazandu-l pe Monet cu al sau celebru tablou „Impresie. Rasarit de soare” care a dat mai apoi numele acelui curent in arta numit „impresionism” as putea si eu spune „Impresie. Inceput vaccinare etapa a doua , deplorabil.”

  • Foarte corect ce spuneti insa am date care completeaza si fac mai grava situatia.
   Totule este o minciuna si o bataie de joc la adresa batranilor si abolnavilor cronici. Voi posta mai jos detalii.

 • Am sunat la callcenter bn şi am avut răbdare să aştept, cred că vreo 15-20 minute (nu asta e problema), ca să mi se spună că nu pot fi programată ( deşi am peste 65 de ani) deoarece centrele de vaccinare din Bistrița nu apar încă în platformă sau în sistem ( cred că-i acelaşi lucru). Banuiala mea este că centrele nu sunt pregătite 100%; de la 11 centre promise pe județ s-a ajuns la 5 iar în Bistrița de la 4 sau 5 centre promise s-a ajuns la 2 centre si astea neînscrie în sistem. Cine să se vaccineze luni, dacă azi, sâmbătă la 8,30 am aflat ce v-am spus mai sus? Sunt foarte dezamăgită !

 • Bravo Serviciului de Comunicații Speciale ! Ați făcut un program de vaccinări in care nu se poate înscrie nimeni. Oare ce se întâmplă dacă ne ataca cineva ? Pina va dezmeticeati voi se termina războiul. Și nu este singurul exemplu de incompetență. Aduceti-va aminte de accidentul aviatic din Munții Apuseni. Să mă întorc la chestiune, vorba lui nenea Iancu. Vaccinarea trebuia să înceapă joi. Acum este simbata și nu am reușit să mă înscriu, cu toate încercările pe care le-am făcut , unele în miez de noapte. Vorba aceea : bravos națiune, halal să-ți fie !!!

  • Update…am reușit sa înregistrez o persoana peste 65 dar doar de pe laptop. Pe telefon nu se poate selecta ora. Trăim în România și asta ne ocupa tot timpul.

 • Într-adevăr, începând cu ora 11 platforma a funcționat foarte bine și am reușit să fac două programări, de data asta cu mare ușurința. Intrați și încercați cu încredere. Sunt poziții începând cu prima zi.

  • Sunt curios daca ai accesat platforma cumva ca persoana juridica pentru ca persoanele fizice nu au avut acces. Eu am incercat de la 15 la 03 cel putin de 2 ori intr-o ora si nu au aparut locuri pe calendar.

 • România educata a fost o minciuna…asteptam sa treacă pandemia! Platforma o minciuna… asteptam sa treacă… digitalizarea României o minciuna…. bravo PNL și USR! Acuma vedeți di voi ca una e sa zici și alta e ss faci! Dar cel msi simplu ii sa vinzi și sa tai și sa te împrumuți!

 • Pe platforma nu se pot programa decit „persoane juridice din domeniul medical sau social”. Pur si simplu ma blocheaza la al doilea pas. La call center intra automat robotul, ocupat. Si se decupleaza.

  • Platforma pt. Bistrita functioneazade la ora 11
   Eu m-am programat si am primit confirmarea pe e-mail

 • Mihaela , Alexandru si Nicu , ce aveti voi si ceilalti nu au ? Relatii la STS ? Astazi , d-l premier Catu , dupa ce a fost vaccinat a tinut un mic discurs iar in final a spus : „Impreuna vom invinge pandemia!”. Ce credeti , s-o fi referit la presedinte (cel care a fost vaccinat ieri ) sau la D-vs , la cei care n-ati putut nici sa va programati ?

 • Știe cineva de pe platformă la centrul de vaccinare „SC Murivisan SRL (str. Petre Ispirescu, nr. 14A)” scrie că e din orașul Năsăud?

  • Marinela ,
   Daca te-ai inregistrat la Murivisan sau la oricare alt punct de vaccinare ,ve-i primi o confirmare pe e-mai , cu clinica ,adresa ,data si ora .
   Daca nu ai primit confirmare , nu esti programata…

 • Marinela , bucurestenii nu invata geografie! Ei sunt convinsi ca exista un oras Bistrita-Nasaud si bineinteles , Bistrita si Nasaud sunt altele…

 • Sunteti cu totii niste parveniti ! vaccinati-va singuri impotriva prostiei. Ma intreb in 1918 cu gripa spaniola cum functionau programarile si cine le accesa si cate centre de vaccinare erau ? Acuma numa ca nu va ia de cur statul si sa va roage sa acceptati tratamentul si tot nu e bine cu voi. Ce tara cu ce oameni dificili !Normal ca functioneaza platforma si randuielile sunt de apreciat.

 • E dificil de menținut coerența mesajului, pe de o parte e de dorit ca majoritatea populației să se vaccineze, pe de alta chiar cei vor nu au parte de fluiditate în programare și vaccinare.
  Sunt provocări logistice mari, întradevăr cu procurarea, păstrarea și administrarea vaccinului dar probabil cea mai bună strategie e adevărul, la ora actuală există o mare competiție internațională pe vaccin, Pfizer are probleme cu construirea unei a doua capacități de producție. Între timp apariția vaccinului care la început se anunța ca și o victorie majoră…a anulat sensul de precauție în populație, oamenii nu mai fac atenție la reguli(distanță, spălare -dezinfectare) care au asigurat o bună perioadă de timp o rată a infectării relativ reduse…iar acum cum nu mai cred în boală*nu s-au îmbolnăvit tocmai din cauza măsurilor drastice– nu mai respectă măsurile , iar crește viralitatea posibilitatea de mutație a virusului, cantitățile inhalate sub forme de aerosoli în grupuri–produc forme diferite de simptome etc…
  Mesajul ar trebui să fie următorul, virusul e mortal, regulile respectate(dar și în măsurile luate de guvern trebuie să reflecte seriozitatea) iar până ce 70% din populație nu se vaccinează…nu vedem imediat un efect major de reluare a vieții cotidiene..
  Dengringolada nu e doar în România e în multe țări, sistemele sanitare sunt deja superobosite(personal) toți vor să aibă soluția scurtă vaccinarea în masă-dar vaccinurile lipsesc-, populațiile sunt din ce în ce mai rebele greu de controlat pentru că măsurile nu reflectă neapărat gravitatea situației, mesajele sunt contradictorii,..economia poate funcționa dar distracțiile nu…oamenii își pun întrebări legitime legate de inadvertențe..de ce la școală copiii pot fi în grup, dar after school nu se pot vizita alte familii etc, etc..vorbesc de alte țări.
  E o mare cacofonie. Ideal ar fi închiderea totală shut-down, 4 săptămâni în unele țări, tratarea cazurilor grave…și explicarea calendarului de vaccinare…până la cei 70 % că va fi în septembrie atins obiectivul sau în decembrie..respectarea regulilor e esențială. Dacă nu va fi o problemă majoră de gestiune majoră. Familii care vor pierde membrii, victime din ce în ce mai tinere , etc, acolo unde unde un părinte e atins toată familia e afectată etc..disfuncționalități pe bandă în societate.

 • Mari plangaciosi si mieunati mai sunteti. Ati auzit de Suedia o tara pusa la punct din Europa ? Aseara la TV o doamna doctor romanca spunea cum danezii se uita cu invidie la Romania care a reusit sa implementeze un program coerent si destul de eficient pt. rezolvarea acestei pandemii. Ne lauda suedezii si tarisoara asta hulita cu sistemele asa cum sunt, dar cu oameni inimosi sunt pe locul opt din 30 de tari in Europa ca si numar de vaccinati si felul in care este tratat subiectul. Mai incet plangaciosilor cu ocara fata de tara si guvernanti. Voi ce faceti pt. tara ?

 • D-le #cc , sunt de acord in mare masura cu parerile D-vs. Totusi cred ca acum trebuie mai multa concentrare pe programarea si organizarea vaccinarii.Campania de informare si constientizare a populatiei cu privire la rolul si beneficiile vaccinarii asupra persoanelor care vor fi vaccinate cat si asupra colectivitatilor trebue firesc sa continue dar nu cred ca trebuie convinse cu orice pret persoanele care braveaza sau se dau in spectacol negand existenta virusului sau dezinformand clar cu privire la gravitatea bolii covid 19 , IN CONDITIILE IN CARE NU EXISTA DOZE SUFICIENTE NICI PENTRU CEI DORITORI.Autoritatile , trebuie ca prin platforma de inscriere/programare sa faciliteze persoanele cu risc (cei peste 65 de ani si bolnavii cronici) in detrimentul altor categorii trecute de-a valma in etapa a doua de vaccinare. Asa ar fi moral si de bun simt. Cat despre clasamente si pozitia privind situatia administrarii vaccinului se pot lua in considerare numarul de persoane vaccinate , numarul de persoane vaccinate la 100 000 de locuitori etc. Daca vrei sa te lauzi , te uiti in jos , la cei care sunt in clasament sub tine . Dar daca te uiti in sus ? De ce nu ne comparam de exemplu cu statul ISRAEL si sa imitam la conditiile noastre tot ce face bine acest stat pentru cetatenii sai ? Daca acum exista limitari privind cantitatile de vaccin , in viitorul apropiat s-ar putea ca Romania sa primeasca cantitati mult mai mari si atunci ar trebui marit ritmul de vaccinare , zi si noapte , in corturi , in sali de sport , in scoli etc. Am inteles de pe unele surse ca Suedia a negociat un numar mult mai mare de doze de vaccin si o buna parte le doneaza sau le vinde Norvegiei , tara vecina si prietena , dar care nu face parte din UE , desigur cu stirea Comisiei Europene. O fi bine , n-o fi bine? Oare , Romania de ce nu a procedat la fel ca Suedia , sa negocieze cantitati mai mari de vaccin urmand ca o parte sa fie pentru Republica Moldova ? N-a stiut ca poate , n-a vrut sau nu a putut ?

 • POPA M , nu te mai uita la gadea si ciutacu. Alege si tu o televiziune cat de cat normala , unde nu se adreseaza stiristii la analfabetii functionali.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS