Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Bistrița-Năsăud se va desființa începând cu luna viitoare, cei doi ofițeri de poliție care lucrau aici urmând să fie mutați în alte structuri din Ministerul Afacerilor Interne.
Agenția Națională Antidrog, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, urmează să fie desființată începând cu luna martie 2025, iar activitatea acesteia va fi preluată de noua Agenție Națională pentru Coordonare și Politici în Domeniul Drogurilor și Adicțiilor. La nivel local, această decizie implică și desființarea Centrului de Prevenire și Consiliere Antidrog (CPECA) Bistrița-Năsăud care are doi angajați, comisarul Maria Simona Borcani și comisarul șef Ovidiu Miclăuș, care ”vor rămâne în structurile Ministerului de Interne şi îşi vor continua munca în domeniile lor de competenţă”
În luna decembrie 2024, Guvernul a decis, ”pentru îmbunătățirea activității de prevenire, consiliere și dezintoxicare”, să reorganizeze activitatea Agenției Naționale Antidrog.
Conform hotărârii adoptate, vor fi înființate centre de sănătate mintală care vor funcționa în spitale. În unele județe, vor fi două centre de sănătate mintală, unul pentru adulți, unul pentru minori, iar la nivel central se va înființa o nouă agenție în cadrul direct al Guvernului, Agenţia Naţională pentru Coordonare şi Politici în Domeniul Drogurilor şi Adicţiilor.
În anul școlar trecut, CPECA. Bistrița-Năsăud a desfășurat 413 activități în mediul școlar, având un număr de 7850 elevi și 504 cadre didactice beneficiari direcți. În familie au fost desfășurate un număr de 27 de activități cu peste 1000 părinți beneficiari direcți.
În comunitate personalul CPECA a desfășurat un număr de 16 activități cu 4600 beneficiari direcți.
Au fost organizate și derulate 3 cursuri de formare în cadrul proiectelor ”Necenzurat” și ”Eu și Copilul Meu”, având 33 beneficiari cadre didactice. De asemenea au fost organizate 20 sesiuni de instruire cu 150 militari M.Ap.N. și 270 militari M.A.I. și o informare cu 12 polițiști, precum și 13 sesiuni de instruire cu 332 cadre didactice.
,,Noroc că nu-i plină Bistrița de drogați și aurolaci”
Foarte bine ca să desfinteaza ca nu sa facut nimic în acest sens, în toate localitaţiile se vînd drouri şi nu face nimeni nimic,dar ce este mai grav se vând la elevi şi politia nu face nimic.
Este un lucru rău ,dar și bun ; dacă nu este eficient înseamnă că cei care au fost retribuție pentru aceste posturi nu și-au făcut treaba ,trebuie menținut sectorul respectiv ,dar puși la lucru cei de acolo ,nu numai când retrag banii din bancomat ! Sunt atâția tineri care sunt afectați de această nenorocire în oraș ,în județ ,șinei desfjințăm acest sector ,bravo !!! se poate spune că sunteți mànă în mână pol. rom.+ infractor
“Conform hotărârii adoptate, vor fi înființate centre de sănătate mintală care vor funcționa în spitale”.
Problema e atât de mare, încât era nevoie atât de noile centrele din spitale cât și de activitatea Poliției !
@Adrian C
Ai uitat să îți iei pastilele…
Se deființează una și apare alta, o altă denumire…dar același scop!
Ia-ți pastile,citeste tot articolul si o să înțelegi!
Mai e cate unul de-al nostru plecat prin străinătate , se trezește din amorțeală si se apucă de dat lecții de viață!!!