Actualitate

Centrul Bistriței a devenit pustiu. Străzile orașului, dezinfectate. În ce condiții mai puteți ieși din case

(FOTO) Restricțiile de circulație care au intrat în vigoare la ora 12.00 prin ordonanță militară au făcut ca străzile Bistriței, cel puțin în zona centrală, să devină pustii încă de dimineață. Puținii oameni care au ieșit din case au avut de rezolvat treburi urgente pe la bănci sau instituții.

Cel puțin în centru, majoritatea magazinelor au tras obloanele anunțându-și clienții că vor redeschide după ce va fi ridicată starea de urgență, decretată în 16 martie pentru o perioadă de 30 de zile.

Municipalitatea, prin DSP, continuă alături de Supercom dezinfectarea străzilor Bistriței. După episodul de vreme rea, s-au reluat operațiunile de dezinfectare a străzilor, aleilor pietonale, trotuarelor, precum și a coșurilor stradale de gunoi și a platformelor de colectare a deșeurilor, cu soluție pe bază de clor, a precizat viceprimarul Cristian Niculae.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență Bistrița a decis că începând de astăzi se restructurează programul de transport public local de persoane prin curse regulate în municipiu, conform graficelor convenite. Operatorul de transport Transmixt Bistrița urmează să pună în aplicare această hotărâre și va informa călătorii cu privire la noul program de transport prin afișare în stațiile de transport public, în autobuze și pe site-ul companiei.

Fotograful Laurențiu Grec a surprins și el Bistrița pustie:

Reamintim că în Bistrița au fost închise, pentru 15 zile, toate parcurile, locurile de joacă, zonele de picnic și Pădurea-parc Schullerwald.

Piețele de pe Calea Moldovei (”piața de la ruși”) și cea en-gross de pe str. Tărpiului au fost închise, iar în piețele Decebal și Independenței Nord se vor putea comercializa doar produse alimentare (de luni până vineri între orele 7.00 – 17.00, sâmbăta și duminica între orele 7.00 – 14.00 pentru producători și 7.00 – 19.00 pentru magazinele cu profil alimentar).

Miercuri 25 martie la ora 12.00 au intrat în vigoare măsurile din ordonanța militară nr. 3, cea mai importantă fiind interzicerea circulaţiei tuturor persoanelor în afara locuinţei, cu o serie de excepții: deplasările în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată, în apropiere pentru activități fizice sau nevoile animalelor de companie, pentru activități agricole și vânzare de produse agroalimentare, în scop umanitar sau de voluntariat, pentru donarea de sânge, pentru alte motive urgente justificate.

Persoanele de peste 65 de ani pot ieși din casă doar în intervalul orar 11.00 – 13.00, excepţie făcând cele care se deplasează în interes profesional sau pentru activități agricole.

Cei aflaţi în situaţiile exceptate de la aplicarea interdicţiilor trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate şi legitimaţie de serviciu sau o adeverinţă de la angajator (pentru cei care nu pot lucra de acasă şi trebuie să se deplaseze la serviciu) şi o declaraţie pe proprie răspundere pentru celelalte situații. Adeverinţa de la angajator nu trebuie să aibă neapărat ştampilă, iar declaraţia pe propria răspundere poate fi prezentată olograf (scrisă de mână) sau în format electronic pe telefon/tabletă.

Este interzisă deplasarea grupurilor (mai mult de 3 persoane care nu locuiesc împreună).

Prin ordonanțele militare 1 și 2 s-au închis restaurantele, cafenelele, terasele, barurile, restaurantele hotelurilor (este permisă doar servirea produselor alimentare prin drive-in, room-service sau livrare la client), cabinetele stomatologice (se tratează doar urgențele), centrele comerciale (rămân deschise doar magazinele alimentare, veterinare, farmaceutice, de optică medicală, fiind permis și vânzarea de produse electronice și electrocasnice prin livrare la domiciliu), bisericile, sălile de cinema, sălile de fitness, saloanele de înfrumusețare și îngrijire personală precum frizerii, saloane de cosmetică, saloane de coafură, cazinourile și alte săli de jocuri de noroc, casele de pariuri.

VEZI ȘI:

14 comentarii

 • Pocăiți-vă, pocăiți-vă, pocăiți-vă!!! Ramura penticostală este pregătită să vă primească pe toți slujitorii!

  • wanabiul pe baricade…..Cand il vede virusu, moare…Cel mai tare viceprimar….!! Wanabiul!! cu el la butoane ne simtim in siguranta….

 • Foarte bine. Trebuie luate toate masurile posibile pentru împiedicarea răspândirii virusului. Trebuie sa fim conștienți ca pericolul există. Primăria s – a mobilizat exemplar. Acum e rândul nostru, al cetățenilor sa respectam masurile luate.

  • Rușine pentru comentariile de la 12:31, 12:33(Mariana, Cristina, Marinela).
   Dat fiind minutul postării și compoziția mesajului , pare aceeași persoană, cel mai probabil de gen masculin.
   Rușine ca profitați de situația creată de o pandemie, de teama instaurata în mulți din această cauză, pentru a face propagandă electorala subliminala.

   Iar cel care se semnează pastorul, va informez că secția psihiatrie funcționează și pe timp de pandemie!

  • Dar tu, cel care-i rusinezi pe cei ce scriu comenturi pe acest ziar, ptr ca au acest drept de a scrie ce gandesc si ce simt, asa cum are dreptul orice cetatean, tu cine esti?
   Cum de esti atent la ora si minutul comenturilor daca esti un simplu cetatean, dezinteresat?
   Iti spun eu, esti doar un postac ciudos din alta tabara.

 • Ha, ha.. Unde este forța și bărbăția unui conducător?? Ce treabă face Neculaie??? A făcut ordonanța militara, nu primarul și vicele!! V ați apucat de pupat deja?? Hai, masca pe figură și nu îi mai pupați în fund că nu ai făcut nimic deosebit și apoi sunt plătiți bine pt tot ce fac și nu fac, nu le mai dedicați ode că nu aveți de ce!

 • Ce le mai place unora sa (…) celor pe care-i platesc pentru servicii publice.
  Pe functionarii statului – ca asta sunt si primarul si vicele, nu i-a pus nimeni sa se angajeze în slujba contribuabilului, PENTRU ASTA SUNT PLATITI.
  Vai de tine, popor obedient – de iobagi vesnic cu caciula în mâna….

 • Cei ce veniti cu imperative de felul :Pocaiti-va! nu faceti bine nimanui,din contra iritati pe toata lumea.Ca sa fi credibil ar trebui sa fi Sf.Ioan Botezatorul,cel putin.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.