”În urmă cu 12 ani, în primărie fiind, am demarat un proiect care viza reabilitarea centrului istoric al oraşului. Primul pas a fost dezafectarea cotețelor din curți, veritabile focare de infecție, în jur de 500. Pasul doi a fost construirea cartierului de locuințe sociale de la Viişoara, pentru chiriaşii din centru care locuiau în condiții precare. Doream un parcurs al centrului istoric pe modelul Sibiului”, a scris pe pagina sa de Facebook președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc. Liderul PNL BN a postat și o serie de fotografii.
El a menționat: ”Din păcate pentru oraş, administrația PSD nu a mai făcut pentru zona istorică absolut nimic. În prezent, centrul istoric e o zonă de risc, recomandată doar pentru amatorii de senzații tari. Îi îndemn pe toți cei care trec prin zonă să fie prudenți. Multe clădiri se năruie!”.
Domul cretu investeste bani in rahatul de partie si va mai investi inca cateva miliarde acolo . Nu avem nevoie de investitii in oras . Orasul arata impecabil . Te crezi in Germania , Austria. Asta a fost motivul pentru care s-a dus primarul in Austria si Germania: sa-i invete pe inapoiatii aia niscaiva administratie
Se recomanda doar amatorilor de senzatii tari.. hai sa vorbim metafore cum faci tu :))mai turcule, da tu vezi vreun psd ist care sa iasa in presa si sa te atace pe tine ? unde ai invatat asta? rau ai facut
„Pozele” sunt grăitoare, edificatoare pentru reflectarea adevărului. Dar nu e destul să se constate neregulile, să arătăm cu degetul spre vinovaţi, trebuie să dăm şi o mână de ajutor, cu propuneri, soluţii pentru remedierea şi înlăturarea riscurilor. Aş putea să propun nişte demersuri în acest sens. Există nişte prevederi legale pentru obligarea proprietarilor imobilelor de a întreprinde acţiuni în vederea înlăturării cauzelor unor posibile accidente, iar dacă proprietarii nu au posibilităţi pentru înlăturarea deficienţelor constatate, în loc să se aloce bani pentru nişte „aberaţii megalomanice” (se ştie la ce mă gândesc), să se execute nişte lucrări de acest fel, precum şi pentru modernizarea drumurilor publice, nu aşa cum s-a procedat pe Str. Faleză şi la Podul Berăriei, ci corespunzătoare calitativ cerinţelor moderne contemporane, apoi, unde este cazul să se încerce recuperarea, cel puţin a unei părţi din cheltuielile, care să nu cuprindă şi „spaga” încasată de la executanţii lucrărilor, precum se povesteşte pe la colţuri de stradă. După câte am citit, clădirea „Tribunalului vechi” a fost concesionată unei instituţii de învăţământ, contract în care exista o prevedere cu privire la executarea unor lucrări de reabilitare. Poate să ne spună cineva în ce stadiu se află aceste lucrări, dacă se respectă prevederile contractuale (presupun că există un asemenea contract) şi dacă beneficiarul concesiunii nu a respectat „regulile” jocului, ce măsuri s-au luat ? Cred că într-una dintre fotografii se vede acest imobil. Iată doar câteva idei realiste, care se pot pune în aplicare, iar „armata” aceea de funcţionari. care „papă” banii contribuabililor, să şi lucreze ceva pentru salariile nesimţite pe care şi le-au autoacordat. Iată domnule Ioan Turc, cum ar trebui să se facă „opoziţia”, nu doar prin critică, ci cu propunerea unor soluţii realiste, posibile de realizat în condiţii legale.