Social

Centrul pentru vârstnici din Maieru, extins. Lista de așteptare, tot mai lungă

IPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat lucrările de renovare efectuate în ultima perioadă și lucrările de extindere care se execută la Centrul rezidențial pentru vârstnici ”Sfinții Zaharia și Elisabeta” din Maieru. De asemenea, au fost aniversați 6 ani de activitate, informează Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.

La data de 12 octombrie 2015 au fost primiți cei dintâi beneficiari. În cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistrița-Năsăud, funcționează 3 centre rezidențiale pentru persoane vârstnice: Centrul ”Sfinții Ioachim si Ana” din localitatea Cușma, Centrul ”Sfântul Filaret cel Milostiv” din Târlișua și Centrul ”Sfinții Zaharia si Elisabeta” din Maieru.

”În centrele noastre rezidențiale sunt ocrotite 100 de persoane vârstnice. Centrul rezidențial din Maieru dispune în momentul de față de o capacitate de 26 de locuri. Serviciile noastre medicale, sociale și religioase, oferite în cadrul centrului, sunt solicitate tot mai mult de către numeroase persoane vârstnice din comuna Maieru și din împrejurimi, lista de așteptare fiind tot mai lungă. Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei și cu sprijinul autorităților locale, am început lucrările de extindere a centrului cu încă 4 camere duble cu baie proprie”, spune președintele Asociației ”Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistrița-Năsăud, preotul Marius Pintican.

”Ne-am bucurat de prezența Părintelui Mitropolit Andrei, inițiatorul și susținătorul proiectelor noastre, care a binecuvântat atât lucrările de renovare efectuate în ultima perioadă, cât și lucrările de extindere a centrului. Suntem mulțumitori lui Dumnezeu, Sfinților Zaharia și Elisabeta, și ne bucurăm că misiunea noastră social-filantropică este apreciată de întreaga comunitate și am reușit să implicăm și alte instituții sau persoane în dezvoltarea, diversificarea și îmbunătățirea serviciilor noastre pentru ocrotirea a cât mai multe persoane vârstnice aflate în situații de dificultate”, a conchis președintele asociației.

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a acordat președintelui asociației, preotului Marius Pintican, Ordinul ”Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici, primarului comunei Maieru, Vasile Borș, i-a oferit Ordinul ”Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, iar directorului și medicului Centrului rezidențial pentru vârstnici din Maieru, ing. Adrian Lazăr Andronesi și dr. Ancuța Ioana Vladău, le-a oferit Ordinul ”Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS