Actualitate

Ceremonie la Bistrița de Ziua Națională. Ioan Turc: Avem nevoie de idealuri

La statuia poetului Andrei Mureșanu din Piața Centrală a avut loc un ceremonial militar și religios pentru a marca Ziua Națională a României, la care au luat parte autorități locale și județene, parlamentari, șefi de instituții.

Ceremonia a cuprins acordarea onorului militar, salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți și depunerea unei coroane de flori.

”Ziua de 1 Decembrie are o semnificație care nu se va perima niciodată. Ea ne arată nouă, românilor, de ce suntem în stare atunci când ne urmărim idealurile cu consecvență, cu perseverență câteodată seculară, cu spirit de sacrificiu și cu inteligență. Anul acesta, Ziua Națională la Bistrița are un plus de greutate: orașul nostru este gazdă pentru cele două delegații din Moldova de dincolo de Prut, din orașele Soroca și Ungheni, cu care semnăm acorduri de înfrățire. Avem nevoie de idealuri. Idealurile fac o națiune, fără idealuri am fi doar un popor. Trăiască România, trăiască românii, trăiască bistrițenii oriunde s-ar afla. La mulți ani tuturor!”, a spus primarul Bistriței, Ioan Turc, în discursul său.

5 comentarii

 • Da, este foarte adevarat:”Avem nevoie de idealuri”! Dar în același timp, avem nevoie de modele, oameni de caracter, onești, trup și suflet pentru realizarea unor idealuri…. Din familie, dintre prieteni, dintre apropiați, cu performante personale deosebite și care sa aibă disponibilitate sa disemineze binele în slujba comunitatii! Ușor de zis…. Eu am cunoscut și cunosc astfel de oameni! Ce privilegiu…. MNPop

  8
  16
  • La mulți ani! Niște idealuri, as fi curios ,dacă ați putea enumera ,că în rest români au de toate!

   9
   4
 • La mulți ani!Niște idealuri, dacă ne puteți spune… .Români ,au toate datele unui popor civilizat, european,sufletist!

  8
  3
 • Fără sa polemizez, stimate „Din familie… ” îți mărturisesc doar trei modele de viata, pe care le am mereu în fata ochilor : tatăl meu, Regele Mihai I și Seniorul Corneliu Coposu! Dumnezeu să-i odihnească în pace!

  10
  15
  • Fără să polemizez,al meu fecior are optsprezece ani ,un tătic cu carnet de partid PCR ,carnet pe care probabil, îl păstrați și dumneavoastră ,v-am sugerat doar niște idealuri ,ca român care vrăjit de TV. azi vrea să fie altfel.PS .Nu mi corectați scrisu ,că am băut și de Ziua României!

   10
   2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS