Actualitate

Ceremonie de Ziua Drapelului Național

Luni 26 iunie este Ziua Drapelului Național al României, ocazie cu care în Piața Centrală din Bistrița, la statuia poetului Andrei Mureșanu, va avea loc un ceremonial militar și religios.

Ceremonia va începe la ora 09.30 și va cuprinde acordarea onorului militar, salutul Drapelului de Luptă, primirea, binecuvântarea și înălțarea Drapelului Național pe catarg concomitent cu intonarea Imnului României.

Cu o zi înainte, duminică 25 iunie, la ora 17.30, se va desfășura ceremonia de coborâre a Drapelului Național de pe catargul din Piața Centrală, urmată de introducerea tricolorului în Biserica Protopopiatului Ortodox, de la Coroana, pentru sfințirea acestuia. Slujba de sfințire a Drapelului Național este programată luni 26 iunie, la ora 09.00.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an în data de 26 iunie. Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat că tricolorul – roşu, galben şi albastru – va fi steagul naţional al tuturor românilor. Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, iar cifra trei este numărul perfect.

2 comentarii

  • Fără nici o legatură directă cu Ziua Drapelului Național, totusi, trebuie văzut ce fel de indivizi sunt cei ce conduc România de astăzi. Spre exemplu, premierul Marcel Ciolacu a declarat recent la un eveniment prilejuit de anunțul OMV Petrom și Romgaz că au luat decizia de a investi în extracția gazelor de la Marea Neagră, că România trece de la fapte la vorbe: „Mai există o semnificație importantă: România trece de la fapte la vorbe. Și mă bucur că asta se întâmplă acum.” Premierul nu s-a corectat după ce a făcut gafa.
    (vezi: https://www.puterea.ro/ciolacu-precum-dancila-romania-va-trece-de-la-fapte-la-vorbe/)
    Si nu e prima dată când pe Ciolacu îl ia gura pe dinainte. Anul trecut, prezent la Bistriţa unde a participat la inaugurarea Sălii Polivalente din Unirea, a făcut o gafă la fel de monumentală. La începutul discursului său Ciolacu s-a încurcat spunând că a venit la inaugurarea unei case mortuare, după care şi-a dat seama de gafă şi a încercat s-o dreagă din mers, dar a iesit o si mai mare ineptie: „Astăzi am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat. Vorbim de o investiție de peste 27 de milioane de euro, o sală polivalentă care vom beneficia cu toții în viață”.
    (Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=_FuOpZgZcZg)

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.