Locuitorii din Telciu cer Consiliului Local să adopte o hotărâre prin care să scoată comuna din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canalizare, altfel cetățenii vor demara un referendum pentru demiterea celor care acum ocupă funcții de aleși locali.
”Noi, cetățenii comunei Telciu, în urma unei îndelungate deliberări, am decis să ne poziționăm împotriva acțiunilor Consiliului Local Telciu, în eventalitatea în care acestea sunt împotriva intereselor cetățenești. Ca atare, așteptăm decizia de săptămâna viitoare a Consiliului Local în speranța că aceștia vor fi solidari cu noi. Noi considerăm că predarea rețelelor de apă în continuare către societatea AQUABIS nu este în interesul economic și social al cetețenilor comunei Telciu, punând o povară financiară pe noi și generațiile viitoare. În caz contrar, dacă Consiliul Local acționează împotriva voinței noastre colective, avem inițiativa de a pune în aplicare procedura de referendum pentru demiterea Consiliului Local. Noi, cetățenii, vom urmări cu multă atenție și interes acțiunile domnilor consilieri”, a scris pe Facebook Nelu Pop, care a atașat și adresa transmisă Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.
Reamintim că managerul Aquabis, Ion Șandru, a declarat de curând că Telciu poate ieși din ADI Apă-Canalizare cu condiția să achite 6 milioane de lei.
”La Telciu, așteptăm ședința de consiliu local. Atunci vor decide dacă rămân sau nu în ADI. Li s-a explicat la o ședință aici, la Consiliul Județean, clar care sunt consecințele, că vor suporta cheltuielile efectuate până acum și li s-a dat tema respectivă de gândit. Dacă vor să rămână în continuare, vom trece la finalizarea încheierii contractelor. Dacă vor să se retragă, trebuie să plătească și nu sunt sume mici. În prima fază, pentru partea de apă erau în jur de 6 milioane de lei, dar nu erau luate în calcul cheltuielile din Masterplan pentru că au Bichigiu care face parte din comună, dar au avut investiția și pe canalizare și, cu siguranță, vor trebui să plătească și pentru investiția respectivă, dar, cu siguranță, va trece de 10 milioane de lei”, a spus Ion Șandru.
Potrivit acestuia, la Telciu sunt 310 contracte din 1170 de branșamente care s-au făcut.
Daca barbatii de la Telciu ar fi locuit in Bistrita, cei di consiliu local in frunte cu Cretu ar fi dus toti la ei acasa partia si toate investitiile si lucrarile prost facute si fara folos.
perfect de acord! tot dati vina pe actuala administratie care trebuie sa repare toate prostiile facute de 12 ani.
Bai,nene! Acei oameni au avut trasa propria lor retea de APA! „Smecherii” nu au inlocuit total tevile de apa. Au inlocuit pe aici pe colo cate o teava. Au luat ceva ce era deja facut prin anii ’90. Daca ei, „smecherii” faceau o RETEA DE APA CAP-COADA, atunci cetateanu’ avea dreptu de alege daca se racordeaza la reteaua noua sau ramane racordat la cea veche. Deci smecherii s au facut stapani pe ceva ce nu e a lor. Legat de CANALIZARE, e cu totu’ alta poveste.
Propun excluderea comunei Telciu din judetul Bistrita-Nasaud. Sa fie zona autonoma, sa isi faca dacii liberi singuri drumuri, scoli, sala de cultura, fara finantari de la Guvern sau de la UE. Asa salbatici rar vezi!
Eu as propune ca Aquabisul sa fie restructurat, la partea de relatii cu cetatenii sunt varza. Nu vor sa trimita pe mail facturile pt apa (nu vin nici cele cu Posta), desi sunt depuse cereri la ei si online si pe hartie. Trimit in schimb somatii de plata pe mail.
Bai,nene! Acei oameni au avut trasa propria lor retea de APA! „Smecherii” nu au inlocuit total tevile de apa. Au inlocuit pe aici pe colo cate o teava. Au luat ceva ce era deja facut prin anii ’90. Daca ei, „smecherii” faceau o RETEA DE APA CAP-COADA, atunci cetateanu’ avea dreptu de alege daca se racordeaza la reteaua noua sau ramane racordat la cea veche. Deci smecherii s au facut stapani pe ceva ce nu e a lor. Legat de CANALIZARE, e cu totu’ alta poveste.
Scrii fara sa gandesti.Telciu e o comuna europeana,care a dar multe personalitati.Tu habar Nu ai.
Oamenii lupta pentru drepturile lor,nu vor sa se lase furati!!!
Daci liberi și măgari fără pereche sunt locuitorii Bistriței care se lasă furați de tot felul de aquabisuri , adi-uri și pesedeuri .
Telcenii culeg acum ce au votat , asta e singura lor vină , dar au măcar curajul de a remedia situația .
Sălbatic ești tu Mihai scri ceia ce nu ști. În Telciu este rețea de apă din 1975 când alte localități nici nu știau cum îi să vină apa pe țevi. Primarul și consiliul local au cedat apa la Aquabis fără înștiințare comunități.
Proiectele finanțate de UE, au câteva principii: al solidarității, eficiență economică, socială, protejarea mediului.Faptul că, întâmplător, com Telciu are cea mai mare suprafață de pădure din țară aproape 20 000 ha, nu poate trăi fără alte facilități, oferite din bugetul de stat tuturor. Așadar, nu are dreptul să-și taie pădurea după bunul plac și să ofere cetățenilor anumite servicii gratis. E la fel de adevărat că în unele instituții se fac abuzuri, dar pt asta există, sau ar trebui să existe structuri ale statului să intervină și să-i cazeze la mititica pe cei vinovați. Eu nu cred că primarul, sau consilierii locali sunt toți de rea credință și votează împotriva intereselor celor care i-au ales și care le plătesc indemnizațiile.
PĂREREA MEA !
E ceva putred.
Dacă la început eram asigurați că ieşirea e imposibilă de dnii politicieni şi dl Şandru, apoi s-a reformulat o factură imposibilă de achitat, iar acum acea factură e scăzută substanțial în cazul ieşirii..
Autoritățile au mințit populația dintr-un comunicat în altul.
Pentru asta nu există infracțiune penală?
faceti mai oameni buni referendumuri atat pentru iesirea din adi cat si pentru demiterea primarului. iar apoi respectati rezultatul referendumurilor oricare ar fi si terminati odata țircusu. de aproape un an nu ati fost in stare sa faceti referendum