”Zilele Bistriţei 2013 fac parte dintr-un şir lung de manifestări importante pe care am avut privilegiul să le trăiesc, începând cu căderea comunismului, dărâmarea Zidului Berlinului, acel simbol al separaţiei între două lumi, construcţia Europei, totul culminând cu acest eveniment, aniversarea a 450 de ani de la sfinţirea Bisericii Evanghelice, simbol al oraşului nostru. Sper ca bunul Dumnezeu să ne dea zile să putem sărbători la anul 750 de ani de la prima atestare documentară a Bistriţei.
A fost o perioadă încărcată de evenimente, care marchează o perioadă importantă în dezvoltarea oraşului nostru. Pe lângă a lua exemplu de la cele două perioade de efervescenţă a Bistriţei, respectiv secolele XV-XVI şi începutul secolului XX, suntem datori să îmbogăţim moştenirea culturală, la simbolurile noastre aş mai adăuga Complexul Sugălete şi bulevardul atât de îndrăgit care cele prin faţa celor două colegii. La aceste simboluri să facem părtaşi, iubitori, cât mai mulţi dintre bistriţeni, să participe la construcţia unei comunităţi prospere, care să revină între primele şapte cetăţi ale Transilvaniei.
Suntem datori pentru noi, pentru cei care urmează pe aceste meleaguri să facem acest legământ şi să antrenăm pe cât mai mulţi dintre cetăţenii oraşului să participe la reconstrucţia Bistriţei.
Fac o propunere ca în cadrul slujbei ecumenice de duminică să ne îndreptăm gândurile şi rugăciunile noastre şi asupra fraţilor noştri care suferă în acest moment în Egipt. Nu putem fi pasivi la revenirea la nişte practici care numai în cele mai urâte momente ale istoriei omenirii s-au petrecut. Dacă stăm pasivi, s-ar putea să păţim acelaşi lucru, o majoritate să-şi impună supremaţia şi să încalce drepturile esenţiale la viaţă, la libertate, la credinţă, a unei minorităţi”, a spus Adrian Florin Chereji la festivitatea prilejuită de deschiderea Zilelor Bistriţei.
Frumos si plin de semnificatii.
FELICITARI
Rugâciunea pentru fraţi creştini din orientul mijlociu, nu s-a auzit. Poate nici un sobor de preoţi nu fac cât un gând bun şi frăţesc.
Pertinenta observatie. Cum s-a putut omite, totusi? Sa ne lase festivismul fara esenta?