ACTUALIZARE / PNL și PSD Bistrița-Năsăud ar urma să aibă câte doi deputați în noul Parlament și câte un senator dacă PMP nu face pragul electoral. Cel puțin așa reiese dintr-o simulare făcută de Claudiu Năsui (USR PLUS): ”Calculele includ redistribuirile așa cum s-ar face potrivit cifrelor din baza de date AEP de la ora 9.00. Până la acest moment PMP nu intră în Parlament”.
Acest lucru înseamnă că vor fi deputați Robert Sighiartău și Diana Morar (PNL), Daniel Suciu și Bogdan Ivan (PSD), dar și Lorant Sas (USR PLUS), nu Marcel Seserman (AUR), așa cum arăta prima simulare.
În Senat vom fi reprezentați de Ovidiu Florean (PNL) și Ioan Deneș (PSD).
Simularea după rezultatele de marți dimineață
”La senat Situația e identică cu cea după rezultatele de ieri. La Cameră sunt mici schimbări (Bistrița-Năsăud, Covasna, Galați, Mureș, Teleorman, Tulcea). Per total niciun partid nu pierde mandate, doar aranjarea lor în circumscripții se schimbă”, a precizat Claudiu Năsui.
Simularea după rezultatele de până luni seară
Conform acestei simulări, PSD va avea, la Camera Deputaților, 88 de mandate pe vot direct și 22 la redistribuire, în total având 110 mandate. La Senat, PSD va obține 23 de mandate pe vot direct și 25 la redistribuire, în total 48 de senatori.
PNL va obține, la Camera Deputaților, 73 de mandate pe vot direct și 20 la redistribuire, în total 93 de deputați. La Senat, PNL va obține 17 mandate pe vot direct și 24 la redistribuire, în total 41 de senatori.
De asemenea, USR va obține, la Camera Deputaților, 34 de mandate pe vot direct și 21 la redistribuire, ceea ce le-ar aduce 55 de deputați. La Senat, USR ar obține 10 mandate pe vot direct și 14 la redistribuire, în total 24 de senatori.
La Camera Deputaților, UDMR va obține 16 mandate la vot direct și 5 la redistribuire, în total 21 de deputați. De asemenea, la Senat, cei de la UDMR vor obține 3 mandate pe vot direct și 6 la redistribuire, în total 9 senatori.
Cei de la AUR vor obține, la Camera Deputaților, 11 mandate pe vot direct și 22 la redistribuire, în total 33 de deputați. De asemenea, la Senat vor obține 0 mandate pe vot direct, dar 13 la redistribuire, ceea ce le va permite să aibă grup parlamentar în Senat.
Întreaga simulare se va schimba dacă PMP va reuși în cele din urmă să treacă pragul electoral de 5%. Deocamdată, se află sub prag, dar se așteaptă voturile din diaspora.
În cazul în care PMP va face pragul electoral, situația distribuirilor se schimbă inclusiv în Bistrița-Năsăud, în Parlament urmând să ajungă și deputatul Ionuț Simionca.
Având în vedere că sunt deschizători de liste, este sigur că Robert Sighiartău (PNL) și Daniel Suciu (PSD) vor obține noi mandate de deputați.
Robert Sighiartău: ”În noul mandat de deputat mă voi lupta pentru realizarea obiectivelor care vor pune Bistrița-Năsăud în fruntea județelor României ca dezvoltare și nivel de trai”.
Ovidiu Florean: ”O să reprezint județul cu cinste și onoare în Senat”.
Bogdan Ivan: ”Nu vă voi dezamăgi. Este promisiunea mea pentru toți cei care m-au votat și un imbold ca să dovedesc celorlalți că merit încrederea lor. Pentru mine, e cea mai mare cinste să reprezint oamenii județului Bistrița-Năsăud în Parlamentul României”.
Ioan Deneș: ”Mă voi ține de cuvânt și mă voi lupta astfel încât inițiativele legislative propuse în campanie să devină legi în beneficiul oamenilor. Ne așteaptă atâtea lucruri de făcut, atâtea avem de îndreptat”.
este vremea ca democratia sa revina acasa in Romania!!! Presedintele sa nu mai indrazneasca fatis sa sustin doar un singur partid, sa faca loby si sedinte de partid in cadrul acestuia, ci sa fie presedintele Romaniei. daca maine dimineata I se scoala lui sa sustina AUR de exemplu, ca vrea PE-NE-LE IN OPOZITIE, CE VETI FACE? SAU usr? CE VETI FACE? VETI ACCEPTA? ACEASTA ESTE DEMOCRATIA IN OCHII VOSTRII STIMATI DOMNIPENELISTI? VI SE PARE CA ATI CASTIGAT? in nici un caz. A castigat Iohannis functia de lider de partid nu ca ar fi el o minte stralucita ci pentru ca cineva ii spune ce sa faca, chiar si dacat trebuie sa calce in picioare democratia! nici Basescu nu a facut asa ceva!!! este primul pas catre un regim de opresiune. intr-o zi ziarele vor avea interzis sa ii pronunte numele. nu suntem departe de acest moment. prim ministru-ministrul apararii???? ne pregatim de ceva si noi nu stim? vor sta drepti guvernantii??? si vom face chiar tot ce ne zic unii si altii din afara, care nu dau doi bani pe noi, decat cand vin dupa resurse?
Wishfull thinking de la PSD. În 2016 PNL a avut cu 300 de voturi mai mult în județ decât are acum PSD și n-a avut doi deputați. La fel, la Senat a avut aproximativ același numar de voturi ca PSD-ul acum si n-a avut Senator. Să avem răbdare. Redistribuirea poate aduce orice surpriză. Acum nu e vorba despre voturile pe care le-au luat ei aici, în județ ci despre cum se completează locurile pe țâră. În lista de distribuție înaintea aspiranților din BN vor fi cei din propriile partide care au luat voturi mai multe. Și, pentru PSD, vestea proastă este că cei din Oltenia au luat mult mai multe voturi decât ei.
Într un județ așa de mic atâția parlamentari! Dar la nivel de țară! Are țara ce susține la puturoși.
Vorba unui mucalit, ajungem să avem mai mulți parlamentari decât oameni !
7 obosiți în parlamentul României din Bistrița-Năsăud???? (cu puțin „noroc”… 8 obosiți!!!)
Bistrița-Năsăud… Un județ fără valoare, fără importanta în ecuațiile tarii, un județ de provincie populat cu tarani, așezat acolo unde se pune harta în cui!!!
Mulți mitici nici nu știu ca BN e în România, ei cred ca BN e în Rep. Moldova!!!!
Diaspora, care teoretic reprezinta peste 3 milioane de oameni, nu are atâția reprezentanti cât are un județ cu nici 300.000 locuitori
Doamne ferește!!! Poate locul 9 e prins de Urite….
Să nu-și facă încă calcule, cumva trebuie să intre și Petrov. Nu pot fi lăsați afară colaboratori ai serviciilor. Cumva, cumva, se face de un 5.1% pe ultima sută.
Nu cred ca mai intra!!
Simionca e cu morcovul în kr, dar degeaba!!! A renunțat la mandatul de consilier local…. Pentru vrabiuta din înaltul văzduhului… Cum ar spune un clasic în viata GHI NI ON!!!
Lasa, și-a compensat onoarea de acu 4 ani când a întrat în parlament cu 4%… Acum se poate ocupa de discoteca, sau de hotel, sau de oi… Sau poate sa se întoarcă în USA să-și continue școala vietii
senator denes, pai cred ca la ION RATIU i-ar fi rusine de asa ceva….un VIORIC mai mic
Acum este momentul în care Parlamentul României să-și reducă numărul de parlamentari la cel mult 300.
Nu vrem mai mult de 300 de parlamentari!!!!
Vrem să fie alegeri uninominale începând cu următoarele alegeri!!!!
A apărut Lorant, dar, încă nu e gata. Ivan stă ca vrăbiuța la cameră, cu un picioruș doar în Parlament. https://www.facebook.com/ClaudiuNasuiUSR/photos/pcb.3466522000103930/3466785906744206
Hello.
As vrea sa narez despre o chestie vizavi de situatia actuala, o chestie care sper sa ajunga si la Mustangii care vad c’o sug nepotcoviti pe dealurile unei democratii uneori greu de inteles sau, in orice caz, mult prea greu de inteles pentru multi dintre ei.
Sunt unul dintre cei care au ales sa nu NU voteze de data asta, pentru ca asta am ales eu, om care nu a lipsit niciodata cand a fost ceva de votat. Am ales sa nu votez, imi asum asta fara regret pentru ca asa sunt eu, accept o m. cu aceeasi placere cu care imi asum laude, mai ales cand vin de la cei care pana ieri ma pupau in cur pentru parerile mele care nu’i asa??? sunt foarte coerente si proiecteaza fix acelasi lucru la care se gandesc si ei.
In fine, nu despre asta vorbim.
Vorbim despre cei care’s injurati, cei indelung ocarati pentru ca n’au votat. Pai stie cineva de ce n’am votat? Sau hai s’o luam altfel. Daca votam PSD eram prost si handicapat? Daca votam USR sau PNL eram la fel?
A, daca nu am votat sunt mai prost si mai handicapat decat toti la un loc? Nu, dragilor, n’am votat pentru ca mi s’a acrit de umilinta la care sunt supus de zeci de ani, mi’a ajuns sa’l vad pe presedintele tarii care in loc sa caute solutii, gaseste vinovati, pentru ca presedintele pe care eu l’am votat doar asta face, da vina pe altii.
Gaseste scuze in avans.
Adica fix ca aia care au condus inaintea lui.
Da, imi asum faptul ca sunt unul dintre cei care nu au votat, care puteau da peste cap calculele alchimistilor care, iata, au reusit sa transforme un cacat in AUR, ca sa ne fereasca Dumnezeu cu ei, recunosc asta.
De la asta pana la ce’am citit azi… Ma iertati, da intre un mancat de cacat cu ipocrizie si’un supt de carici, aleg suptul, ca am sanse sa fie o apucatura cel putin mai igienica decat apucaturile scatofile pe care le vad vomitate in spatiul virtual.
Da, n’am votat si pana si nevasta’mea e aricita din cauza asta, da n’am votat pentru ca n’am vrut. NU pentru ca’s retardat, prost, pentru ca’mi merit soarta sau Doamne ajuta sa nu mai am apa calda niciodata, n’am votat pentru ca n’am vrut.
E foarte simplu.
Voi fraierii sunteti cu comentariile iar cei alesi cu salariile !….si aur va baga direct cu Sosoaca lor fix in buda .
Simionca a vrut totul sau nimic.
Asa ca are ciuciu.
Putea fi viceprimar la Bistrita dar a fost sub demnitatea lui.
alte salarii
alte birouri parlamentare pline de angajati
alte pensii
alte cheltuieli
pentru patru ani
care vor trece fara sa simtim o crestere a banastarii noastre
doar a lor
@Cetitorul
Vă rog să fiți cuviincios și respectuos: ing. Ovidiu Florean! =))
De acum înainte o să fie ing. sen. Ovidiu Florean.
Sunt șanse ca PMP sa facă pragul la senat. Atunci vor avea ei un senator.
Tot la patru ani vedem ca ne cresc numarul parlamentarilor si scad numarul romanilor.
In cativa ani o sa ne identificam in…..
1. ei, clasa politica, adica PARTIDUL UNIC si
2. noi restul …PROSTII!!!!
În calitate de expert electoral vă dau câteva explicații privind propunerile de mai sus. Pentru a avea 300 de parlamentari trebuie scoasă lege. În ultimul referendum, poporul a fost „consultat”, orientativ, dar politicienii nu au vrut să-l pună în aplicare. Așa, cum soțul consultă nevasta, din politețe și în final face ce vrea el. Cu votul uninominal a mai fost, nu a dat rezultate mulțumitoare și a fost schimbată legea. Numărul de parlamentari se raportează la populația țării. În ultima perioadă este în creștere cu frații noștri de peste Prut, care teoretic se stabilesc la noi pentru a circula liber în UE. Până în 2024 se poate modifica Constituția, dar mă mir, să fie voință politică. Până atunci „bea Grigore aghiazmă…”.
pentru transparenta: -vrem publicate toate CV-urile viitorilor deputati si senatori si declaratiile lor de avere, asa ca la carte, sa poata fi verificate usor de cei interesati si care stiu ca unii mai mint prin CV-uri in ceea ce ii priveste pe ei si pe consortia lor. Sa vedem cine are curajul sa isi faca public veniturile lor si ale consoartilor lor, si activitatea desfasurata de-a lungul timpului, sa vedem si noi ce realizari au bifat nu de alta.
-va place ca in Romania sunt deja 20 de ministere cu sute de sceretari de stat cu vice-vice-vice premieri, vice-vice presedinte si mii de consilieri la consilieri? va place acest parlament care nu este de 300 de parlamentari desi….. unii au facut campanie cu asta, si cu pensile speciale si cu, si cu, si cu…….. apa sambatei, si noi cei multi!!!!da sa vedem cine are curaj?la noi in judet! si nu ne luati cu publicarea lor pe nu stiu ce site! publicati in presa unde stie tot omul sa se uite!!!!! aia care au votat!